Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

WA jautājumu par krievu atgriešanos sacensībās izskatīs tikai pēc dopinga diskvalifikācijas beigām

WA jautājumu par krievu atgriešanos sacensībās izskatīs tikai pēc dopinga diskvalifikācijas beigām
"World Athletics" prezidents Sebastians Ko. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Pasaules vieglatlētikas savienība (WA) izskatīs Krievijas atlētu iespējamu atgriešanos organizācijas rīkotajās sacensībās, turpinoties kara darbībai Ukrainā, tikai pēc tam, kad tiks atcelta diskvalifikācija par dopinga pārkāpumiem, piektdien paziņoja WA prezidents Sebastians Ko.

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) janvārī paziņoja, ka aicina pētīt veidus, kā Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties starptautisko sacensību apritē. Šo paziņojumu nosodīja ne tikai Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis un citas amatpersonas, bet arī vairākas sporta federācijas, arī no Latvijas.

WA prezidents Ko atklāja, ka viņa vadītajā organizācijā šis jautājums tiks izskatīts tikai pēc tam, kad nākammēnes WA padome būs vēlreiz spriedusi par to, vai Krievija ir veikusi pietiekoši lielu progresu saistībā ar iepriekšējiem dopinga pārkāpumiem.

"Padome spriedīs par atgriešanās ceļu saistībā ar nežēlīgo uzbrukumu mūsu sporta godīgumam, izmantojot dopingu. Pēc lēmuma pieņemšanas sagaidīsim rekomendācijas, kas tiks sniegtas padomes locekļiem, un tikai tad varēsim pievērsties nākamajam jautājumam," teica Ko, norādot, ka lēmums par Krievijas sportistu atgriešanos WA sacensībās netiks pieņemts tik ātri.

Krievijas Vieglatlētikas federācija (KVF) kopš 2015. gada jau ir atstādināta no dalības WA pasākumos dopinga pārkāpumu dēļ, un tāpēc tai nav tiesību rīkot pasaules mēroga vieglatlētikas sacensības vai sūtīt komandu uz starptautiskajiem čempionātiem.

Savukārt pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainas teritorijā WA lēma Krievijas un Baltkrievijas sportistiem, apkalpojošajam personālam un amatpersonām liegt dalību visos WA rīkotajos pasākumos, aizliedzot dalību arī ar neitrāla atlēta statusu.


Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
4

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.