Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Augstlēcējs Lisenko un četras personas diskvalificētas par antidopinga pārkāpumiem

Augstlēcējs Lisenko un četras personas diskvalificētas par antidopinga pārkāpumiem
Daņils Lisenko. Foto: Reuters/Scanpix

Disciplinārais tribunāls paziņojis, ka piecas ar Krievijas vieglatlētiku saistītas personas ir diskvalificētas par antidopinga noteikumu pārkāpumiem. Zināmākais no saraksta - augstlēcējs Daņils Lisenko, kuru provizoriski diskvalificēja 2018. gadā pēc tam, kad trīs reizes gada laikā sportists neinformēja par savu atrašanās vietu dopinga kontrolei.

Disciplinārais tribunāls atstāja spēkā visus iepriekš esošos sodus piecām Krievijas vieglatlētikas personām. Starp šīm personām atrodami tādi vārdi kā augstlēcēja Daņilas Lisenko, bijušā Krievijas vieglatlētikas federācijas valdes locekļa Artura Karamjana, direktora Aleksandra Parkina, federācijas darbinieces Jeļenas Orlovas un antidopinga koordinatorei Jeļenai Ikoņņikovai. Tiek teikts, ka 2019. gadā tika viltoti dokumenti un sniegtas nepatiesas ziņas, visticamāk, tieši saistībā ar Lisenko.

''Izskatās, ka, ja ne visas, tad lielākā daļa Krievijas vieglatlētikas federācijas personas bija iesaistītas šajā afērā. Šis ir šokējoši. Karamjanam kā augsta ranga amatpersonai nāksies uzņemties atbildību par notikušo,'' teikts disciplinārā tribunāla paziņojumā.

Augstlēcējs Lisenko tika provizoriski diskvalificēts 2018. gadā, kad trīs reizes gada laikā nedeva ziņas par savu atrašanās vietu dopinga kontrolei, kas ir antidopinga pārkāpums. Krievija kā valsts ir diskvalificēta kopš 2015. gada, kad tika atklāta valsts atbalstīta dopinga lietošana sportistu vidū. Lielākajos pasaules sporta notikumos krievu sportisti nestartē zem Krievijas karoga un netiek atskaņota valsts himna.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/athletics...


, 2021-02-17 22:27, pirms 3 gadiem
Šubenkovs?
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.