Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Daudzcīņnieks Eiglane atnes Igaunijai pirmo medaļu Eiropas čempionātā

Daudzcīņnieks Eiglane atnes Igaunijai pirmo medaļu Eiropas čempionātā
Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Janeks Eiglaine. Foto: Reuters/Scanpix

Minhenē notiekošajā Eiropas čempionātā vieglatlētikā pie pirmās medaļas ticis kāds no Baltijas valstu pārstāvjiem. Ar trešo vietu vīru desmitcīņas sacensības Janeks Eiglaine atnesa Igaunijai bronzas medaļu.

• Divas dienas ilgušajās desmitcīņas sacensībās gan tiešā, gan pārnestā nozīmē finiša spurtu veica Vācijas daudzcīņnieks Niklass Kauls, kurš pirmajā dienā sāka visai švaki. Pēc pirmajām trīs disciplīnām vācietis bija vien 11. vietā, bet pēc pirmās dienas piecām disciplīnām bija septītais. Kauls otrajā dienā deldēja starpību un ar 76,05 metru tālu šķēpa raidījumu pacēlās līdz medaļu pozīcijām. Noslēdzošajā 1500 metru skrējienā vācietis iespaidīgi apsteidza visus konkurentus ar kopsummā iegūtiem 8545 punktiem izraujot Eiropas čempiona titulu.

• Šveicietis Simons Ehammers bija labākais četrās disciplīnās un turējās sacensību vadībā jau no sacensību paša sākuma. Šveicietis sacensību izskaņā šķēpmešanā un garajā skrējienā nostartēja tik pieticīgi, ka iespaiīgais pārsvars tika pazaudēts un nācās samierināties ar sudrabu. Par spīti tam Ehammers uzstādīja valsts rekordu ar 8468 punktiem.

• Par pirmo medaļu Baltijas reģionam parūpējās Igaunijas daudzcīņas sportists Janeks Eiglane. 28 gadus vecais sportists iztika bez lieliem kritumiem kādā no disciplīnām un arī garajā skrējienā igaunim izdevās noturēties medaļu pozīcijā, ar 8346 punktiem gūstot bronzu. Igaunija tika arī pie piektās vietas, kuru ieņēma Maicels Uibo.

• Latviešu izcelsmes Vācijas daudzcīņas sportistam Arturam Abelem savas pēdējās sacensības neiztika bez drāmas. Rīta programmā 110 metru barjerskriešanā vācietis tika noņemts no tases elektronikas fiksētā falšstarta dēļ. Tomēr pēc vācu delegācijas iesniegtā protesta tiesneši izskatīja atkārtojumus un secināja, ka Abele nav pārkāpis noteikumus. Tādēļ Minhenes olimpiskajā stadionā Abele veica skrējienu lepnā vientulībā, viņu pavadot visiem stadionā sanākušajiem līdzjutējiem.

Eiropas čempionāts vieglatlētikā - desmitcīņa

VSportistsValstsPunkti
1.N. KaulsVācija8545
2.S. EhammersŠveice8468 (NR)
3.J. EiglaineIgaunija8346
4.M. NilsonsZviedrija8327
5.M. UiboIgaunija8234

• Piecu kilometru skrējienā lielā grupa visai cieši kopā turējās līdz pēdējam kilometram, kad Jakobs Ingebrigtsens izlēma iznirt no pūļa un pārņemt skrējiena vadību. Līdzi līdz pēdējam aplim norvēģim noturējās vēl divi konkurenti. 300 metrus pirms finiša no cīņas par uzvaru atkrita Itālijas pārstāvis Jemaneberhans Krippa. Savukārt pēdējā pusaplī Norvēģijas skrējējs atrāvās no spāņa Mohameda Katira. Sasniedzot finišu ar rezultātu 13:21,13, pie savas trešās Eiropas čempionātu zelta medaļas tika 21 gadu vecais Ingebrigtsens.

Eiropas čempionāts vieglatlētikā - 5000 m

VSportistsValstsRez.
1.J. IngebrigtsensNorvēģija13:21.13
2.M. KatiraSpānija13:22.98
3.J. KrippaItālija13:24.83
4.A. ElmgernsZviedrija13:26.48
5.M. PoppensNīderlande13:27.93

Izmantotie resursi:
European Athletics Homepage | European Athletics


, 2022-08-17 11:13, pirms 2 gadiem
Kaulam izcila šķēpa mešana un 1500m skrējiens, līdz kam viņš kopvērtējumā bija 7.vietā. Arī igaunim spēcīgāka tieši otrā diena, kur pamazām tika līdz medaļai. Igauņi desmitcīņā ļoti labi, varēja būt arī trešais sportists TOP10, ja Tilga neizstātos.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.