Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

50 km soļotāji Smolonskis un Rumbenieks tikpat kā kvalificējas Tokijas spēlēm

50 km soļotāji Smolonskis un Rumbenieks tikpat kā kvalificējas Tokijas spēlēm
Arnis Rumbenieks un Ruslans Smolonskis. Foto: athletics.lv

Čehijas pilsētā Podebradi noslēdzies Eiropas komandu čempionāts soļošanā. Latvijas pārstāvjiem Ruslanam Smolonskim un Arnim Rumbeniekam jauni personīgie rekordi 50 km soļojumā.

Podebradā augsto ceturto vietu ar teicamu personīgo rekordu (3.50:31) izcīnīja Ruslans Smolonskis, kuram nieka 31 sek. pietrūka līdz olimpiskajam normatīvam (3.50.00). Arnis Rumbenieks arī bija tuvu šai normai – viņam septītā vieta ar jaunu personīgo rekordu (3.51:51). Abiem tika fiksēts arī laiks 35 km distancē, kura tagad kļūst ļoti populāra kā distance starp 20 un 50 km. Šajā vērtējumā Ruslans bija devītais (2.41:03), bet Arnis - divpadsimtais (2:42,37).

Tagad ir visai droša cerība, ka Ruslans Smolonskis un Arnis Rumbenieks pēc ranga kvalificēsies startam Tokijas olimpiskās spēlēs, kur pie starta tiks 60 soļotāji. Abiem jau ir vēl viens augstvērtīgs starts šopavasar, bet šodienas sasniegumi būtiski uzlabos viņu pozīcijas atlases rangā (Rumbenieks un Smolonskis patlaban atrodas attiecīgi 52. un 57. vietā). Soļotājiem atlases rangā vērtē divus startus, tā ir atšķirība no daudzām citām disciplīnām, kur ņem vērā piecus labākos rezultātus. Galīgais rangs tiks paziņots jau jūnija sākumā.

Zīmīgi, ka kopš Aigara Fadejeva "ziedu laikiem" gadsimtu mijā (3. vieta 1998. g. un 6. vieta 2000. g.) mūsu soļotājiem nav bijušas tik augstas vietas individuālajā vērtējumā.

Atgādinām, ka martā Arnis Rumbenieks uzlaboja savu personīgo rekordu ar rezultātu 3:54:43, turklāt arī Ruslans Smolonskis savu sasniedza personīgo rekordu (3:55:00). Līdz ar to Podebrados tagad bija gaidāma aizraujoša spēkošanās starp mūsu vadošajiem soļotājiem.

Podebradas mačos 20 km distancē startēja arī Raivo Saulgriezis (1.28:44 un 37.vieta) un Modra Ignate (1.47:59 un 43. vieta).

13 iepriekšējās reizēs šīs sacensības bija pazīstamas kā Eiropas kausa izcīņa soļošanā.

Izmantotie resursi:
Andris Staģis, athletics.lv
worldathletics.org


Foto: Reuters/Scanpix

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.