Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Piespiedu darbs uz gadu - Kenijā pirmais tiesas spriedums dopinga lietā

Piespiedu darbs uz gadu - Kenijā pirmais tiesas spriedums dopinga lietā
Foto: Anti-Doping Association of Kenya / sportsintegrityinitiative.com

Kenijā pasludināts pirmais tiesas spriedums ar dopinga lietošanu saistītā krimināllietā - maratona skrējēja Florensa Džepkosgeja Čepsoja sodīta ar piespiedu darbu uz vienu gadu, informē šīs Āfrikas valsts antidopinga aģentūra.

2017. gadā šo skrējēju diskvalificēja uz diviem gadiem par aizliegtās vielas prednizolona lietošanu.

Kenijā ierosināja kriminālprocesu, un izmeklēšana ilga vairākus gadus. Tika konstatēts, ka pirms Kenijas Sporta strīdu tribunāla sportiste iesniedza viltotus medicīniskos dokumentus no Eldoretas pilsētas slimnīcas, kā arī meloja nacionālajai antidopinga aģentūrai, cenšoties aizstāvēties pret apsūdzību dopinga lietošanā. Galu galā noskaidrojās, ka šī sportiste nekad nav ārstējusies attiecīgajā slimnīcā. Tiesa piesprieda piespiedu dabu uz vienu gadu. Tādējādi viņa kļuva par pirmo Kenijas sportisti, kura notiesāta ar dopinga lietošanu saistītā kriminālprocesā.

Pēdējo piecu gadu laikā vairāk nekā 60 kenijiešu sportisti ir diskvalificēti par antidopinga noteikumu pārkāpumiem. Kriminālatbildība par antidopinga noteikumu pārkāpumu Kenijā tika ieviesta jau pirms 2016. gada olimpiskajām spēlēm, kad kenijiešu sportistiem draudēja atstādināšana no Riodežaneiro spēlēm. Pēcāk šī valsts izpelnījās kritiku par to, ka ieviestā kriminālatbildība netiek piemērota.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru
AFP / indiatimes.com
AP / espn.com


, 2021-03-16 21:43, pirms 3 gadiem
Ziemeļkorejā droši vien iedotu spaidu darbu nometni uz vairākiem gadiem!
, 2021-03-16 21:47, pirms 3 gadiem
Ziemeļkoreja ir čempioni it visā tāpat. Kam viņiem dopingu?
Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.