Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Kenijā Štrobinders sezonu sāk ar 77m, beļģim iespaidīgs personīgais un valsts rekords

Kenijā Štrobinders sezonu sāk ar 77m, beļģim iespaidīgs personīgais un valsts rekords
Timotijs Hermans pamatīgi uzlabojis savu personīgo rekordu. Foto: Sila Kiplagat, World Athletics.

Olimpietis un pasaules čempionātu dalībnieks šķēpmešnā Rolands Štrobinders pagājušajā nedēļas nogalē Kenijā notikušajās sacensībās sezonu iesāka ar raidījumu pāri 77m.

Sestdien Kenijas galvaspilsētā Nairobi notika prestižas World Athletics rīkotas sacensības – “Kip Keino Classic”, kurās šķēpa mešanā savu pirmo startu šosezon aizvadīja Rolands Štrobinders. Pašreizējais valsts čempions labākajā mēģinājumā šķēpu raidīja 77,21 m tālu, kas viņam deva sesto vietu un arī dalītu 59. vietu sezonas labāko rezultātu sarakstā.

Ar jaunu lielisku un negaidītu Beļģijas rekordu – 87,35 m - uzvarēja Timotijs Hermans, kura iepriekšējais rekords (uzstādīts pirms četriem gadiem) bija 80,48m, tādējādi veicot iespaidīgu uzlabojumu. Beļģis, kurš sezonas labāko rezultātu listē nonācis trešajā vietā, par 1,32m atpaliekot no līdera Nēraja Čopras (Indija), neslēpa, ka mērķē uz uzvaru pasaules čempionātā.

Vēl divi dalībnieki pārsniedza 80m robežu. Viens no tiem bija divkārtējais pasaules čempions no Grenādas Andersons Pīters -(85,72m) un pagājušā gada uzvarētājs šajās sacensībās Ihabs Abdelrahmans no Ēģiptes (81,04m). Savukārt mājinieku cerība - olimpiskais vicečempions un pasaules čempions Juliuss Jego tikai par trim centimetriem apsteidza Štrobinderu un ieņēma piekto vietu.


, 2023-05-15 10:41, pirms 11 mēnešiem
Beļģis, kā saka, trāpījā šķēpā? Lai gan pēc bravūrīgās runas izklausās, ka šādus rezultātus turpmāk ir gatavs uzrādīt regulāri.
, 2023-05-15 12:12, pirms 11 mēnešiem
Lai beļģis pamēģina regulāri tā mest un pāc tam runā. Čakšam arī bija sezonas, kad viņš kaut kādās sacensībās aizmeta 86m, bet svarīgākajos startos čušs vien sanāca.
, 2023-05-15 13:15, pirms 11 mēnešiem
Pagaidīsim nākošos mačus... Šobrīd nekas neliecina, ka beļģis varētu tā mest regulāri, arī Kenijā viņam tas bija vienīgais metiens pāri 80 m.
, 2023-05-15 13:56, pirms 11 mēnešiem
Bildēi izskatās, kā paraolimpietis
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.