Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Zālītim un Vaičulei uzvaras sprintos Lietuvā un sezonas labākie rezultāti

Zālītim un Vaičulei uzvaras sprintos Lietuvā un sezonas labākie rezultāti
Roberts Jānis Zālītis (centrā). Foto:Guntis Bērziņš.

Roberts Jānis Zālītis un Gunta Vaičule izcīnījuši uzvaras Paņevēžā notikušajās sprinta sacensībās 200m. Zālītis tika pie otras uzvaras 100m, kamēr Vaičulei šajā sprintā otrā vieta. Zālītis ar Vaičuli kļuvuši par sezonas līderiem Latvijā 100m.

Lietuvas pilsētā Paņevēžā vakar norisinājās tradicionālās „Sprinta dienas”, kur piedalījās arī vairāki Latvijas sprinteri gan pieaugušo un junioru konkurencē, gan arī jauniešu grupās U18 un U16. Labāko sprinteri noteica pēc iegūto vietu summas 100m un 200m.

20 gadus vecais Roberts Jānis Zālītis 100m sprintu ar 0,5m/s pretvēju vienīgais noskrēja ātrāk par 11 sekundēm – 10,99, izcīnot pārliecinošu uzvaru un kļūstot par sezonas līderi Latvijā. Arī 200m Zālītis bija stabili ātrākais, uzrādot rezultātu ar četriem divniekiem – 22,22, kas sasniegts 2,7m/s pretvējā. Līdz ar to par sezonas līderi palika Jānis Leitis (22,09), bet Zālītis ieguva “Sprinta dienas” titulu vīriešu konkurencē. Aleksandrs Kucs bija astotais 100m (11,61) un ceturtais 200m (22,80), kas kopvērtējumā jēkabpilietim deva sesto vietu.

Gunta Vaičule sāka ar otro vietu 100m (12,35; 1,7m/s pretvējš), piekāpjoties Lietuvas tāllēcējai Jogailei Petrokaitei (12,10). 200m 3,3m sekundē pretvējā ar rezultātu 25,39 rēzekniete bija stabili ātrākā, pārliecinoši arī iegūstot labākās sprinteres titulu, jo Petrokaite 200m nepiedalījās. Ja 100m Gunta ir labākā rezultāta īpašniece, tad 200m Patrīcija Karlīna Roshofa ar pirms trim nedēļām ASV sasniegto 24,94 joprojām ir vienīgā, kura šajā sezonā no mūsējiem ir skrējusi ātrāk par 25 sekundēm.

Zēniem (U16) otrajā vietā abos sprintos bija un līdz ar to arī otro vietu kopvērtējumā ieguva jēkabpilietis Emīls Lamba (12,57 sek. + 25,17 sek.), bet jaunietēm (U18) ar 8. un 4.rezultātu piekto vietu ieguva Agate Lāce (13,50 sek. + 27,57 sek.).


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.