Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Caunei augstvērtīgākais rezultāts Latvijas čempionātā 10000 metru skrējienā

Caunei augstvērtīgākais rezultāts Latvijas čempionātā 10000 metru skrējienā
Agate Caune. Foto: LVS

LETA. Talantīgā Latvijas vieglatlētikas vidējo un garo distanču skrējēja Agate Caune sestdien Valkā uzrādīja augstvērtīgāko rezultātu Latvijas čempionātā 10000 metru skrējienā.

Caune izcīnīja uzvaru ar finišu 33 minūtēs un 11,80 sekundēs, kas Pasaules Vieglatlētikas savienības ("World Athletics") punktu vērtē dod 1077 punktus. Otro un trešo vietu ieņēma Anastasija Geraseva (40:19,72) un Veronika Masjuka (41:32,32), kuras piekāpās trīs ārpus kārtas startējušajām Igaunijas sportistēm. Kopumā piedalījās trīs Latvijas un piecas Igaunijas skrējējas.

Vīriešiem par Latvijas čempionu kļuva Kristers Kudlis (32:25,55), bet ātrāk šo distanci veica igaunis Karels Husars (31:35,73). No pieciem Latvijas skrējējiem finišēja trīs, no kuriem otrā vieta Latvijas konkurencē un trešais labākais rezultāts kopumā bija Emīlam Matiasam Reinfeldam (32:52,71). Startēja kopumā vienpadsmit skrējēji - pieci no Latvijas un seši no Igaunijas.

Izmantotie resursi:
LETA


Foto: Salaspils Sporta nams.

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.