Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Trīssoļlēcēja Lasmane izcīna NCAA čempionāta bronzu

Trīssoļlēcēja Lasmane izcīna NCAA čempionāta bronzu
Rūta Lasmane. Foto: Texas Tech Track & Field

Oregonas pilsētā Jūdžinā noslēgušās ASV studējošo augstākā līmeņa (NCAA) finālsacensības vieglatlētikā. Aizvadītajā naktī Labokas "Texas" otrā kursa studente Rūta Lasmane nopelnīja bronzas medaļu trīssoļlēkšanā.

Pērnā gada NCAA čempionāta piektās vietas ieguvēja un olimpiskā čempiona Kārļa Lasmaņa māsa Rūta Lasmane šoreiz izcīnīja godalgu. Pērnā gada Latvijas labākā vieglatlēte trešajā mēģinājumā sasniedza 13.89m atzīmi (ventspilnieces sezonas labākais rezultāts) un nopelnīja bronzu. NCAA āra čempionātā Latvijas vieglatlētikai tā ir otrā medaļa kopš 2015. gada, kad kārtslēcējs Pauls Pujāts ieguva otro vietu.

Trīssoļēkšanas sacensībās bija pieteiktas 24 sportistes. Pirms starta sezonas labāko rezultātu rangā mūsējā (13.80m) kotējās sestajā pozīcijā, trīs konkurentes bija lēkušas tālāk par 14 metriem. Pirmo vietu izcīnīja "Florida" pēdējā kursa studente Džasmīna Mūra (14.32), sudrabu nopelnīja "Texas Tech" pēdējā kursa studente Ruta Usoro (13.95), savukārt bronzu nopelnījusī Lasmane par desmit centimetriem apsteidza ceturtās pozīcijas ieguvēju Akeliju Smitu, kura ir "Texas" pirmkursniece.

Atgādinām, ka 2021. gada NCAA ziemas čempionāta bronzas medaļniece un U23 Eiropas bronzas medaļniece Rūta Lasmane starpsezonā sekoja trenerim Keitam Hērstonam un pārcēlās no Talahasī "Florida State" uz Labokas "Texas Tech", kļūstot par NCAA čempiones trīssoļlēkšanā Ruta Usoro (Nigērija) komandas biedreni.

Pagājušā gada NCAA čempionāta bronzas medaļniece un tagadējā Latvijas sezonas līdere septiņcīņā Kristīne Blaževiča (Ostinas "Texas" otrā kursa studente) šoreiz nostartēja neveiksmīgi, personīgajam rekordam pietuvojās tikai augstlēkšanā, tāllēkšanas disciplīnā palika bez rezultāta un summā sakrāja tikai 4756 punktus, ierindojoties 21. vietā.

Izmantotie resursi:
ncaa.com


, 2022-06-12 09:04, pirms 2 gadiem
Lasmanei tomēr šogad neizdodas pārspēt pagājušā gada rezultātus. Šķiet, ka nedaudz iestrēdzis progress. Varbūt trauma vai kāds cits iemesls?

https://athletics.lv/lv/person/19888
, 2022-06-12 11:10, pirms 2 gadiem
Lai piedod man Rūta, bet tas tomēr ir dīvaini, veltīt tik daudz sava laika, lai attīstītu trīs soļu lēkšanu. Ar 5 soļiem var tālāk aizlēkt, vajag lekt ar pieciem.
, 2022-06-12 11:39, pirms 2 gadiem
smuka
, 2022-06-12 12:35, pirms 2 gadiem
Gudra, skaista, sportiska, jauna sieviete! Ko vēl vairāk vēlēties? Draugam, vīram būs (vai ir) laimējies.
, 2022-06-12 15:43, pirms 2 gadiem
Jā rezultātu progress ir apstājies vismaz pagaidām.Nu pāri 14 ir jālec katrās sac
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.