Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Mūsu vadošie šķēpmetēji startēs olimpiskā čempiona Jāņa Lūša piemiņas kausā

Šo svētdien Jelgavā, Zemgales Olimpiskā centra Jāņa Lūša stadionā, notiks starptautiskas sacensības “Olimpiskā čempiona Jāņa Lūša piemiņas kausa izcīņa šķēpa mešanā”, kurā pieteikušies visi Latvijas vadošie šķēpmetēji, izņemot pagājušā gada uzvarētāju Gati Čakšu. Tās būs šīs sezonas pirmās vieglatlētikas sacensības Latvijā.

Saskaņā ar epidemioloģiskās drošības prasībām sacensībās drīkst piedalīties tikai valstu izlašu dalībnieki. Svētdien startēs jaunieši (2004.–2005. dzimšanas gads), juniori (2002.–2003. dzimšanas gads) un elites grupas sportisti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Visās grupās kopā pieteikušies 53 šķēpmetēji, bet elites grupā startēs 24 – 12 vīrieši un 12 sievietes.

Latviju elites grupā pārstāvēs tādi sportisti kā Rolands Štrobinders, Zigismunds Sirmais, Jānis Svens Grīva, Krišjānis Suntažs, Patriks Gailums, kā arī trīs vadošās dāmas – Madara Palameika, Līna Mūze un Anete Kociņa. Junioru grupā startēs Jelgavas novada Sporta centra bijušais audzēknis Artis Čakšs un Jelgavas novada sportistes Elva Vestarta un Annika Elizabete Upīte.

Elites grupā sešām labākajām sievietēm un sešiem labākajiem vīriešiem paredzētas naudas balvas. Atsevišķa naudas balva paredzēta arī par jauna sacensību rekorda uzstādīšanu. Vīriešiem šobrīd rekords ir 90,71 metrs, sievietēm – 66,15 metri. Šobrīd sezonas līderi Latvijā ir Rolands Štrobinders (76,86m) un Gundega Grīva (51,08m). Līdz ar to mūsu šķēpmetēji mēģinās iepriecināt vieglatlētikas interesentus ar rezultātiem attiecīgi pāri 80m un 60m robežām. Pērn uzvarētāji bija tuvu tām, bet tomēr nesasniedza šīs robežas – pasaules junioru čempionam Čakšam 79,88m un 2018.gada Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvēja Liveta Jasiunaite 59,13m.

Sacensības, kas notiks bez skatītāju klātbūtnes un kuras varēs tiešraidē vērot sportaccentrs.com (sākums plkst.12.00), ir iekļautas starptautisko sacensību kalendārā, un tajās sportistiem ir iespēja izpildīt olimpisko spēļu normatīvu


Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.