Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Komass pēc EČ 50km: "Apziņa, ka pārstāvi Latviju, ļauj pārvarēt sāpes šādā grūtā distancē"

Komass pēc EČ 50km: "Apziņa, ka pārstāvi Latviju, ļauj pārvarēt sāpes šādā grūtā distancē"
Toms Komass. Foto sportista sociālajiem tīkliem.

Spānijā notikušajā puirmajā Eiropas čempionātā 50km skrējienā labākais no Latvijas vīriešu konkurencē ar 28.vietu (3:12:44) Toms Komass atzina, ka bijusi grūta distance un trase, taču sāpes sacensību laikā pārvarēt palīdzējusi apziņa, ka pārstāvi Latviju.

Iepriekš informējām, ka sestdien Spānijas pilsētā Sotillo de la Adrada (netālu no Madrides) notika pirmais Eiropas čempionāts 50 km skrējienā. No Latvijas, kas bija pārstāvēta ar astoņiem skrējējiem, labākās vietas ieguva divkārtējais Rīga-Valmiera uzvarētājs Toms Komass un 2016.gada Latvijas čempione maratonā Viviāna Kirilova (18.vieta).

Čempionātā kopumā piedalījās 56 vīrieši un 31 sieviete. Arī Latvija bija pārstāvēta gan ar vīriešu, gan ar sieviešu komandu. Maksimālais dalībnieku skaits komandā bija pieci, bet mūsu vīriešu komandā šoreiz bija tikai četri skrējēji, tostarp jelgavnieks, divkārtējs Latvijas čempions 100 kilometru skrējienā Toms Komass. "Par dalību Eiropas čempionātā Latvijas Vieglatlētikas savienība mani uzrunāja augusta vidū. Dalībnieki izlasei tika izraudzīti, vērtējot viņu rezultātu maratonā. Manējais bija trešais labākais no mūsu komandas četriem dalībniekiem. Bet, neskatoties uz to, es pierādīju un attaisnoju sevi ar rezultātu čempionātā," lepns un gandarīts par paveikto ir Toms.

Un kā nu ne. Pēc iekļaušanas Latvijas izlasē viņam kopā ar treneri Viktoru Folkmani vajadzēja pusotra mēneša laikā krasi mainīt savu visa gada treniņu metodiku, jo šogad Toms praktiski startēja distancēs līdz 10 kilometriem. "Protams, rezultāts varēja noteikti būt labāks, ja arī starpsezonas laikā uzsvars treniņos un sacensībās būtu bijis uz maratonu vai pusmaratonu," norāda sportists.

Kā atzīst Toms, trase bija ļoti grūta – ar kāpumiem un kalniem. Tā bija izveidota kā piecu kilometru aplis, un dalībniekiem tā bija jāveic 10 reizes. "Vieni un tie paši kalni un kāpumi bija jāmoka veselas 10 reizes, un tas nebija viegli ne psiholoģiski, ne arī fiziski," stāsta Toms, piebilstot, ka pa visu trasi kopumā savākušies ap 570 kāpuma metriem. "Mans vidējais skriešanas temps skrējienā bija 3:50 minūtes uz kilometru un, skrienot šādā tempā, katrs metrs, kas jāuzkāpj un jānoskrien lejā, ir kā milzīgs izaicinājums," tā skrējējs.

"Es tiešām izdarīju visu, kas bija manos spēkos. Trase bija grūta un izaicinoša, es cīnījos. Liela motivācija bija tas krekliņš, kas bija man mugurā. Skriet par Latviju nav tas pats, kas vienkārši skriet. Esmu Latvijas un Jelgavas patriots un, neskatoties uz sāpēm, kas šādā distancē ir jāizcieš, es to darīšu vēl un vēl, ja man to lūgs Latvijas Vieglatlētikas savienība, iekļaujot izlasē arī turpmāk. Rezultāts nav izcils, bet arī vadošo skrējēju rezultāti liecina par to, ka trase bija grūta," papildina Toms, sakot paldies par atbalstu "Sporta servisa centram", Jelgavas vieglatlētikas klubam, trenerim, ģimenei un atbalstītājiem.

Par Eiropas čempionu kļuva skrējējs no Spānijas ar rezultātu 2:49:20 stundas. Latvijas vīriešu izlase 17 nāciju konkurencē ieņēma 8. vietu. Sieviešu konkurencē uzvarēja Īrijas skrējēja ar rezultātu 3:19:42 stundas. Latvijas sieviešu izlase 11 nāciju konkurencē ieguva 4. vietu.

Informāciju sagatavoja
Jelgavas pašvaldības iestāde
"Sporta servisa centrs"


Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.