Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Jaunumi no Vieglatlētikas savienības konferences

Jaunumi no Vieglatlētikas savienības konferences
Foto: Latvijas Vieglatlētikas savienība.

Pirms dažām dienām notika Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) kalendārā e-konference. Ņemot vērā valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, kā arī labo prakses piemēru no Eiropas un Pasaules vieglatlētikas asociācijas, pasākums notika attālināti, piedaloties vairāk nekā 60 dalībniekiem.

# 2021. gadā Latvijā notikušajās LVS rīkotajās vieglatlētikas sacensībās piedalījās gandrīz 5000 dalībnieki.

# Nākamajā gadā ir plānoti vairāki papildinājumi sacensību organizēšanā – nedaudz mainītas disciplīnas U16 grupu Latvijas čempionātam telpās, pielāgojoties Baltijas un Eiropas čempionātu disciplīnām.

# Tāpat nākamgad paredzētas jaunas sacensības – Baltijas U18 un U20 komandu čempionāts telpās, Latvijas čempionāts stafetēs (U16, U18, U20), Latvijas Ziemas čempionāts mešanas disciplīnās, Latvijas čempionāts 5km šosejas skrējienā un Latvijas čempionāts 35km soļošanā.

# Savukārt, jaunumos par nākamā gada atceltajām sacensībām ir jāmin Baltijas komandu čempionāts soļošanā.

# LVS ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs informēja par 18 nākamā gada izlases sacensībām un to atlases kritērijiem. Ņemot vērā saistībā ar Covid-19 noteiktos ierobežojumus, Eiropas un pasaules vieglatlētikas asociācijas cieši sadarbojas ar sacensību organizatoriem ar mērķi radīt drošus sacensību apstākļus visiem iesaistītajiem, vienlaikus norādot, ka nacionālās federācijas aicinātas īpaši izvērtēt plānotos komandas sastāvus.

# Kā vispārējie nosacījumi 2022. gada izlases sacensībām ir minēti šādi kritēriji:
1.Sportistiem ir jābūt iegādātai LVS A licencei.
2. Obligāta antidopinga apmācības sistēmas “I Run Clean” derīgs apmācības sertifikāts.
3. Lai pretendētu uz LVS finansējumu sportista sacensību izdevumu segšanai,
normatīvs jāizpilda 2022. gadā.
4. Par dalību sacensībās lemj Jaunatnes/Treneru komisijas un LVS valde.

Izmantotie resursi:
athletics.lv


Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.