Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Krukovskis Turku uzstāda Polijas rekordu šķēpmešanā un kļūst par sezonas vicelīderi

Krukovskis Turku uzstāda Polijas rekordu šķēpmešanā un kļūst par sezonas vicelīderi
Marcina Krukovska pieliktās pūles atmaksājās ar jaunu valsts rekordu. Foto: Scanpix/EPA.

Vakar Somijas pilsētā Turku noslēdzās ikgadējās izcilā somu skrējēja Pāvo Nurmi piemiņas sacensības, kurām bija arī “World Athletics” Kontinentālās tūres zelta līmeņa statuss un kurās lielāko uzmanību piesaistīja polis Marcins Krukovskis, uzvarot šķēpmešanas sacensībās ar jaunu Polijas rekordu – 89,55m.

Pasaules čempionāta 7.vietas un Eiropas čempionāta 4.vietas ieguvējs no Polijas pēdējos sešus gadus šķēpu ir raidījis faktiski 85m un tālāk, labākajam rezultātam esot 2017.gadā savās mājās sasniegtajiem 88,09 metriem. Vakar Krukovskis sev piederošo Polijas rekordu laboja par pusotru metru, pirmo reizi šķēpu raidot pāri 89m – 89,55m un kļūstot par sezonas vicelīderi. Vienīgais, kurš pārsniedzis 90m šogad, ir Johannes Feters, kuram arī pieder Nurmi piemiņas sacensību rekords – 91,49m. Starp citu, otrajā mēģinājumā Krukvoska raidītais šķēps piezemējās aiz 90m, taču šis metiens netika ieskaitīts, jo ar roku pieskārās aiz līnijas pēc metiena.

Pats Krukvoskis izteicās, ka var mest tālāk, pieliekot vēl paris metrus un noteikti pārsniedzot 90m robežu. Viņš atzina, ka 89,55m mēģinājumā neesot pietiekami spēcīgi “trāpījis” šķēpā. Poļa mērķis ir pārspēt Olimpiskajās spēlēs Feteru un izcīnīt zeltu, jo Olimpiskajās spēlēs daudz kas varot notikt.

Seši dalībnieki sasniedza 80m robežu, otro vietu izcīnot 2021.gada Olimpiskajam čempionam Kešornam Valkotam no Trinidadas un Tobago (82,84m), trijnieku noslēdzot Roko van Rojenam no Dienvidāfrikas (82,55m), bet lietuvietim Edim Matusevičiusam ar 81,23m ieņemot 4.vietu.

Arī vesera mešanā Polija tika uzvaras gan vīriešu gan sieviešu konkurencē, taču tie šoreiz nebija titulētie Pāvels Fajdeks un Anita Vlodarčika, bet gan Vojcehs Novickis un Malvīne Koprona. Novickis ar stabilu sēriju 79m-80m robežās kā trešais šosezon pārsniedza 80m – 80,77m. Francūzim Kventinam Bigo ar personisko rekordu 30cm pietrūka līdz 80m, bet tikai trešais palika sezonas līderis (82,98m) Pāvels Fajdeks, kurš vakar pēdējā un tajā pašā laikā vienīgajā ieskaitītajā mēģinājumā spēja veseri raidīt 78,29m tālu. Sievietēm Koprona pirmo reizi šosezon pārsniedza 75m (75,40m), izvirzoties sestajā vietā labāko sarakstā. Vlodarčika ar 72,42m palika trešā.

Vēl viena uzvara Polijai tika iegūta augstlēkšanā sievietēm, kur ar vienādu rezultātu 1,93m ar mazāku mēģinājumu skaitu austrālieti Eleanoru Patersoni pārspēja un pirmo vietu ieguva Kamila Ličvinko. Trīssoļlēkšanā sievietēm ar Somijas un arī sacensību rekordu 14,51m uzvarēja Senni Salminena. Somija bija tuvu vēlv einai zuavrai,bet 100m/b ungāriete Luka Kozaka, noskrienot 12,90, par vienu sekundes simtdaļu apsteidza mājinieci Annimariju Korti. Arī gludajā 100m sprintā Somijai viena simtdaļa pietrūka līdz uzvarai, jo Lotai Kempinenai (11,41) piekāpjoties britu sprinterei Imani Lansiko.

Toties Somija pie uzvaras tika 3000m kavēkļu skrējienā, kur ar šīs sezonas otro labāko Eiropas rezultātu 8:19,57 ātrākais finiša taisnē bija Topi Raitanens. Tikmēr pirmie trīs 800m noskrēja ātrāk par 1:45, spraigajā cīņā uzvarot kenijietim Korneliusam Tuvei ar jaunu sacensību rekordu – 1:44,42.


, 2021-06-09 16:08, pirms 3 gadiem
Krukovskis izskatījās nereāli labs. Interesanti, ka viņš visus metienus izpildīja Pitkameki stila līdaciņā. Kaut kas tur tajā visā ir!!
Foto: Reuters/Scanpix
5

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.