Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latvijas vieglatlētu starti ASV un Kenijā

Latvijas vieglatlētu starti ASV un Kenijā
Kristīne Strazdīte. Foto: elonphoenix.com

Piektdien un sestdien ASV no tur studējošajiem vairāk nekā 20 Latvijas vieglatlētiem startēja tikai trīs, taču sekmīgi. Tikmēr nedēļas nogalē Kenijā šķēpmešanas sacensībās piedalījās Rolands Štrobinders.

Viņpus okeānam, ASV studentu-vieglatlētu sacensību sezona tuvojas savai izšķirošajai fāzei – nākamās nedēļas nogalē reģionālo konferenču čempionāti un pēc tam pašiem labākajiem arī līdzdalība prestižajā NCAA čempionātā. Veiksmīgs starts konferences čempionātā ir katras augstskolas vieglatlētu komandas mērķis. Tāpēc arī gatavošanās tam ir nopietna – vairums vieglatlētiem aizvadītā nedēļas nogale bija bez startiem.

Sacensībās Faijetvilā Daniels Bambals 800 m skrējienā sasniedza savu sezonā labāko rezultātu – 1:52,15 un ierindojās 7.vietā. Arī Ieva Turķe sacensībās Manhetenā uzvarēja tāllēkšanā ar savu šopavasar labāko rezultātu – 6,04 m.

Savas CAA (Colonial) konferences čempionātā veiksmīgi startēja Kristīne Strazdīte. Viņas pārstāvētā Elonas universitātes sieviešu komanda svinēja uzvaru. Kristīne startēja trijās mešanu disciplīnās. Lodi viņa aizgrūda 12,70 m (9.vieta un šogad labākais rezultāts).Disku aizmeta 36,19 m (13.v.). Toties vesera mešanā tika sasniegts jauns personīgais rekords un pirmo reizi pārsniegta 50 metru robeža – 50,79 m ( 9.vieta).

Kenijas galvaspilsētā Nairobi notikušajās “Kip Keino Classic”” sacensībās šķēpa mešanā Rolands Štrobinders ar rezultātu 76,30 m ierindojās ceturtajā vietā. Uzvarēja Ihabs Abdelrahmans (Ēģipte), kurš atgriezies sacensību apritē pēc triju gadu diskvalifikācijas ( 2017.-2019.g.) – 83,79 m. Viņa personīgais rekords ir 89,21 m ( 2014.g.).

Indianopolisas pusmaratona skrējienā (ASV čempionāts) 15.vietā ierindojās Artūrs Bareiķis, finišējot ar rezultātu ātrāku par stundu un desmit minūtēm – 1.09:37.

Informāciju sagatavoja
Andris Staģis, statistiķis


, 2022-05-09 13:38, pirms 2 gadiem
Štrobinderam interesata sacensību izvēle, bet komercmači paliek komercmači. Rezultāts nav dižs, bet cerams, ka tas liecina par to, ka gatavosies galvenajiem mačiem.
, 2022-05-09 18:13, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Štrobinderam interesata sacensību izvēle, bet komercmači paliek komercmači. Rezultāts nav dižs, bet cerams, ka tas liecina par to, ka gatavosies galvenajiem mačiem.
Tieši tā, rezultāts nav dižs, bet sezonas sākumam normāli. Galvenais, lai vēlāk svarīgajās sacensībās sasniedz 85m.
, 2022-05-09 18:39, pirms 2 gadiem
jazepsL rakstīja: Tieši tā, rezultāts nav dižs, bet sezonas sākumam normāli. Galvenais, lai vēlāk svarīgajās sacensībās sasniedz 85m.
tā ir. Pagājušajā gadā bija baigi labs un stabils sezonas sākums, bet negāja galvenajos mačos. Cerams, šogad izdosies pretēji.
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.