Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Trīssoļlēkšanā jauni sezonas līderi; Rohasa pirmā šosezon pārsniedz 15m

Trīssoļlēkšanā jauni sezonas līderi; Rohasa pirmā šosezon pārsniedz 15m
Julimara Rohasa.

Pēdējo divu pasaules čempionātu (2017 un 2019) uzvarētāja trīssoļlēkšanā Julimara Rohasa no Venecuēlas čempiones stilā iesākusi šo sezonu, „Toni Bonet meeting” sacensībās Spānijā pirmajai šajā sezonā pārsniedzot 15m robežu – 15,14m (2.0 m/s). Arī vīriešiem trīssoļlēkšanā parādījies jauns sezonas līderis, par ko kļuvis pasaules rekordists telpās Ige Fabriss Žango no Burkinafaso, uzvarot Monpeljē sacensībās Francijā ar rezultātu 17,40m (0.0 m/s).

Lai arī Rohasai trīs mēģinājumi netika ieskaitīti, tomēr Rio Olimpisko spēļu vicečempione vakar divos mēģinājumos pārsniedza 15m robežu, kļūstot par pirmo šajā sezonā, kurai tas izdevies. Otrais mēģinājums Rohasai sanāca labākais (15,14m), bet ceturtajā mēģinājumā tikai sasniegts 15,01m rezultāts. Divkārtējā pasaules čempione telpās (2016 un 2018) pagājušā gada februārī kļuva arī par pasaules rekordisti telpās, aizlecot 15,43m, kas ir par diviem centimetriem tālāk nekā viņas 2019.gadā sasniegtais labākais rezultāts stadionā. Ar tik labu rezultātu kā vakar venecuēliete āra sezonu vēl nebija sākusi. Rohasa ir apņēmības pilna turpmākos mēnešos trenēties vēl cītīgāk, lai vairākiem pasaules čempiones tituliem varētu pievienot arī Olimpisko.

2012.gada pasaules junioru čempione un 2019.gada Eiropas čempione telpās Ana Peleteiro, kura ieguva otro vietu, tika apsteigta pamatīgi – par vairāk nekā 0,80 metriem. 2018.gada Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvēja no Spānijas aizlēca 14.31m, par 28 centimetriem atpaliekot no sava personiskā rekorda. Līdzšinējā sezonas līdere ar 14,92m bija amerikāniete Ketura Orhi, bet mūsu valsts rekordiste telpās Kate Rūta Lasmane ar stadionā sasniegtajiem 13,81m atrodas otrā desmita beigās. Lasmane šajā sezonā telpās aizlēca 14,15m, par centimetru labojot vairāk nekā 20 gadus veco Gundegas Sproģes Latvijas rekordu.

2019.gada pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Ige Fabriss Žango neļāva vairāk par divām nedēļām sezonas līdera godā noturēties Krisam Benardam, amerikāņa 25.aprīlī uzrādīto rezultātu uzlabojot par 25 centimetriem un ar 17,40m uzvarot sacensībās Monpeljē. Žango, kurš janvārī kļuva par pirmo, kam telpās izdevies pārsniegt 18m robežu (18,07m), vēl vienā mēģinājumā aizlēca tālāk par 17m – 17,29m. Arī viņam tāpat kā Rohasai trīs mēģinājumi bija neveiksmīgi.


Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.