Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Grundspeņķis

Somijā un Ungārijā laboti pasaules sezonas rekordi, Krēgers šovakar leks tālumu Čehijā

Somijā un Ungārijā laboti pasaules sezonas rekordi, Krēgers šovakar leks tālumu Čehijā
Jaunā pasaules līdere 100 m barjersprintā - somiete Annimari Korte. Foto: Juha Tamminen / AOP.

''Sporta karaliene'' vieglatlētika turpina ceļu uz ierasto sacensību norises kārtību. Somijas pilsētā Lahti, kur vakar tika sarīkotas pirmās vieglatlētikas sacensības valstī pēc ilgā pārtraukuma, tika sasniegti vairāki ievērojami rezultāti, bet Igaunijas desmitcīņnieks Maicels Uibo rādīja sīvu spēkošanos “Ultimate Garden Clash” sacensībās.

Pirmās sacensības pēc pauzes Somijā

Lahti sporta centrā ar nelielu skatītāju skaitu tribīnēs notika "Uusi Alku" (Jaunais sākums) sacensības visdažādākajās disciplīnās. Ievērojamāko panākumu sasniedza pieredzējusī somu barjersprintere Annimari Korte (Helsinku IFK), kura 100 m barjeroto distanci veica 12,84 sekundēs, kas ir jauns šīs sezonas labākais rezultāts pasaulē. Šo godu viņa atņēma austrālietei Elizabetei Klejai, kura pirms tam februārī Melburnā izskrēja par 0,10 sekundēm lēnāk. Pērnā gada PČ pusfināliste pietuvojās arī pārsteidzoši tuvu sev piederošajam Somijas rekordam (12,72), ko sasniedza pērn Joensū.

Lai gan sportiste visu skrējienu veica ļoti pārliecinoši, neapgāžot nevienu barjeru, intervijā pēc finiša viņa neslēpa, ka bija domājusi, ka piedzīvos kritienu. "Esmu nedaudz pārsteigta, taču uz pasaules sezonas rekorda pārspēšanu cerēju. Izeja no starta blokiem vēl ir jāuzlabo. Esmu trenējusies tā, lai augustā cerams sasniegtu rezultātu 12,50 sekunžu robežās. Šis bija pārsteidzoši grūts sākums sezonai," teica 32 gadus vecā Annimari Korte Somijas nacionālajai televīzijai YLE. Nākamās sacensības Kortei būs ceturtdien plānotās Oslo "Impossible Games".

Jāpiemin arī Oskari Moro sniegums neierastajā 200 m barjerskrējienā, kur viņam izdevās labot 33 gadus vecu Somijas rekordu, kas pirms tam piederēja Kajam Kilonenam un tika sasniegts 1987. gadā. Bijušais rekords bija 23,25 sekundes, bet Moro to pārspēja par nieka vienu sekundes simtdaļu. Pēc finiša Moro atzina, ka pēdējoreiz šo distanci sacensībās bija skrējis 14 gadu vecumā.

Igaunis Maicels Uibo piekāpjas "Ultimate Garden Clash" sacensībās

Igaunijas labākais desmitcīņnieks Maicels Uibo, kurš pērn Dohā kļuva par pasaules vicečempionu, vakar piedalījās attālinātajās daudzcīņas sacensībās "Ultimate Garden Clash - Combined Events". Startēdams no savas treniņu bāzes Floridā, ASV, Uibo sacentās ar francūzi Kevinu Maijeru (2017. gada pasaules čempions un pašreizējais pasaules rekordists) un vācieti Niklasu Kaulu (2019. gada pasaules čempions). Sacensības sastāvēja no trīscīņas - kārtslēkšanas (desmit minūšu laikā pēc iespējas vairāk reižu jāpārvar 4 m augsta latiņa), lodes grūšanas (tikpat ilgā laikā jāizpilda vismaz 12 m tāli raidījumi) un skriešanas (piecas minūtes jāveic atspoles skrējiens starp 20 m attālumā novietotiem konusiem).

Pēc kārtslēkšanas, kas ir igauņa spēcīgākā disciplīna, Uibo ieņēma otro vietu aiz Maijera, veikdams 15 veiksmīgus lēcienus (Maijeram bija 17, bet Kaulam - 14). Francūzis ieguva ievērojamu pārsvaru tieši lodes grūšanā, kur 7,26 kg smago lodi 28 reizes grūda tālāk par 12 metriem. Kauls to paveica 22 reizes, bet Uibo tikai 20. Savukārt skriešanas disciplīnu visi trīs veica diezgan līdzīgi (Kauls 27 reizes, bet Uibo un Maijers par vienu mazāk), kas nozīmēja, ka sacensībās pārliecinošu uzvaru bija izcīnījis pieredzējušais Kevins Maijers ar 71 punktu. Niklass Kauls ierindojās otrajā vietā ar 63 punktiem, bet Uibo šoreiz nācās piekāpties (61 punkts). Tiesa, igaunim bija arī vissarežģītākie sacensību apstākļi, jo Floridā bija liels mitrums un 28 grādu karstums.

Sezonas rekords pārspēts arī vesera mešanā

Ungārijas pilsētā Sombathejā veiksmīgu mēģinājumu vesera mešanā izpildīja pasaules čempionāta bronzas medaļnieks Bence Halāss, kurš sasniedza 78,86 m, tādējādi kļūstot par jauno pasaules līderi šajā sezonā. Iepriekšējais sezonas rekords piederēja talantīgajam Ukrainas sportistam Mihailo Kohanam, kurš februārī bija sasniedzis savu personisko rekordu - 77,62 m.

Reinis Krēgers piedalīsies sacensībās Prāgā

Čehijā dzīvojošais Latvijas daudzcīņnieks Reinis Krēgers ir pieteikts startam šovakar paredzētajās tāllēkšanas sacensībās Prāgā bez skatītāju klātbūtnes - “Memorial Josefa Odložila”. Pārējie 11 Krēgera konkurenti visi ir no Čehijas. Galvenais pretendents uz uzvaru ir 2015. gada Eiropas vicečempions telpās Radeks Juška. Starts vīriešu tāllēkšanai paredzēts pulksten 18:00 pēc Latvijas laika un sacensības tiešraidē rādīs arī Čehijas televīzijas kanāls "ČT Sport".


, 2020-06-08 21:04, pirms 4 gadiem
Cerams, ka bus raksts par to ka Kregeram gaajis.
Foto: Salaspils Sporta nams.

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.