Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Parīzes olimpiskajās spēlēs soļotāji sacentīsies arī jauktajā pāru stafetē

Parīzes olimpiskajās spēlēs soļotāji sacentīsies arī jauktajā pāru stafetē
Arnis Rumbenieks. Foto: Latvijas Vieglatlētikas savienība

LETA. 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu programmā tiks iekļauta jaunas soļošanas sacensības, kurās sportisti sacentīsies jauktajā pāru stafetē, sestdien paziņoja Pasaules vieglatlētikas savienība ("World Athletics").

Jauktajā pāru stafetē sacentīsies 25 komandas, kas sastāvēs no viena vīrieša un vienas sievietes, un vienībai kopā vajadzēs veikt maratona distanci, kas būs sadalīta četrās daļās, katram soļotājam veicot pa diviem etapiem.

"World Athletics" izraudzījās stafetei tieši maratona distanci (42,195 kilometri), jo attiecīgais distances garums ir ieguvis populāritāti vieglatlētikā un tiek saistīts ar olimpisko spēļu tradīcijām.

Jaukto pāru stafete Parīzē tiks aizvadīta tajā pašā vietā, kur pārējās soļošanas sacensības, kā arī drīzumā tiks noteikti arī kvalificēšanās noteikumu.

2024. gada Parīzes olimpiskās spēles norisināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam, bet pēc tam no 28. augusta līdz 8. septembrim paredzētas paralimpiskās spēles.


, 2023-04-08 21:37, pirms gada
Kā izskatās, Latvija varētu tikt ranga TOP 25? Kāda situācija Latvijā vispār dāmu soļošanā?
, 2023-04-17 11:32, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: Kā izskatās, Latvija varētu tikt ranga TOP 25? Kāda situācija Latvijā vispār dāmu soļošanā?
Sieviešu soļošana, Latvijā, eksistē tikai fizkultūriešu līmenī. Ja nu vienīgi veterānes, Agnese Pastare vai Anita Siliņa(Kažemaka), atsāk soļot. Vēl ir vairāk nekā gads laika, var daļēji atgūt sportisko formu.
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.