Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Labots pasaules rekords 5km šosejā sievietēm jauktajā skrējienā

Labots pasaules rekords 5km šosejā sievietēm jauktajā skrējienā
Davita Seijāma uzvar un kļūst par rekordisti. Foto: worldathletics.org

Etiopijas skrējēja Davita Seijāma Francijas pilsētā Lillē 5km šosejā noskrēja 14:41, par divām sekundēm uzlabojot līdzšinējo pasaules rekordu sievietēm 5km jauktajā skrējienā. Interesanti, ka pasaules rekords sievietēm 5km, sacenšoties tikai daiļā dzimuma pārstāvēm, ir labāks.

# 2014.gada pasaules junioru čempione Davita Seijāma ir 1500m speciāliste un 5km šosejā skrēja ceturto reizi karjerā, skrienot kopā ar pasaules vadošo kavēkļu distances skrējēju Noru Džeruto un Āfrikas čempionāta bronzas medaļas ieguvēju Meskeremu Mamo.

# Šī trijotne 2km veica 5:51 un 3km 8:46, krietni iekļaujoties noteiktajā grafikā, lai labotu Beatrises Čepkoečas pasaules rekordu – 14:43.

# Ceturtajā kilometrā temps nedaudz kritās, Mamo nedaudz atkrītot un Seijāmai ar Džeruto paliekot divatā. Pēdējā kilometrā 2016.gada pasaules vicečempione telpās 1500m Seijāma nedaudz atrāvās no Džeruto un, pārspējot konkurenti par divām sekundēm, svinēja uzvaru. Mamo finišēja 3.vietā ar rezultātu 14:55.

# 25 gadus vecās etiopietes rezultāts 14:41 ir jauns pasaules rekords sievietēm jauktajā skrējienā, t.i., kopā ar vīriešiem.

# Pirms diviem mēnešiem cita etiopiete Senbere Teferi šo pašu distanci veica 14:29, kas ir pasaules rekords “tikai sieviešu skrējienā” un absolūti labākais rezultāts, ko kāda no sievietēm būtu uzrādījusi 5km.

# Vīriešiem 5km Dimanta līgas čempionam 5000m Beriham Aregavi no Etiopijas pietrūka viena sekunde līdz Džošua Čeptegeja pasaules rekordam. Aregavi distanci veica 12:52, par pusminūti pārspējot otrās vietas ieguvēju Hosea Kiplangatu no Ugandas.


, 2021-11-08 01:15, pirms 2 gadiem
Bezsakars, jauktā skrējiena rekords stipri sliktāks nekā sieviešu... Kaut kāda loģika dāmām būtu reģistrēt absolūtos (tomēr jauktajā skrējienā pastāv zināma priekšrocība- iespēja izmantot vīriešu kārtas "zaķus") un "tikai sieviešu" rekordus, līdz šodienai biju pārliecināts, ka tā arī notiek.
Foto: Salaspils Sporta nams.

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.