Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Vieglatlētikā sākas NCAA ziemas sezona, Lasmane pārcēlusies no Floridas uz Teksasu

Vieglatlētikā sākas NCAA ziemas sezona, Lasmane pārcēlusies no Floridas uz Teksasu
Rūta Lasmane. Foto: Guntis Bērziņš, athletics.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē ASV augstskolās sākās 2021./2022. gada vieglatlētu ziemas sacensību sezona telpās. Arī šajā studiju gadā ASV universitātēs mācīsies, trenēsies un arī sacentīsies vairāk nekā 10 Latvijas vieglatlēti.

Olimpiskā čempiona Kārļa Lasmaņa māsa, 2021. gada NCAA ziemas čempionāta bronzas medaļniece trīssoļlēkšanā un U23 Eiropas bronzas medaļniece Rūta Lasmane starpsezonā pārcēlās no Talahasī "Florida State" uz Labokas "Texas Tech".

Lasmane tagad studē otrajā kursā un ir nokļuvusi vienā konferencē ("Big 12") ar vēl vienu ievērojamu otrā kursa studenti no Latvijas. Ostinas "Texas" daudzcīņniece Kristīne Blaževiča šogad nopelnīja NCAA vasaras čempionāta bronzu septiņcīņā un ieguva piekto vietu U23 Eiropas čempionātā.

Ostina ir vismaz trīs reizes lielāka nekā Laboka, turklāt atrodas mazliet tuvāk Dalasai, kur basketbolu spēlē latviešu spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis.

Decembrī ASV vieglatlēti telpās sacenšas vien pāris nedēļas nogales. Sekos Ziemassvētku un Jaungada brīvdienas, bet ar 15. janvāri telpu sacensību sezona jau ritēs pilnā sparā. Līdz pat marta sākumam, kad no 10. līdz 12. martam Birmingemā notiks svarīgākās sacensības – NCAA čempionāts.

Aizvadītajā piektdienā un sestdienā notika jo daudzas sacensībās, bet tikai divās startēja arī Latvijas vieglatlētes. Kristīne Strazdīte, kura studē Elonas Universitāte un ir treneres – Latvijas rekordistes vesera mešanā, olimpietes Lauras Igaunes audzēkne, sezonu sākusi ar jaunu personīgo rekordu smaguma mešanā. Šī disciplīna ir neparasti populāra ASV, it īpaši sacensībās telpās. Sievietes met smagumu, kura svars ir 9,07 kg. Pirms diviem gadiem Kristīnes rezultāts šajā disciplīnā bija 12,69 m. Tā kā viņa nopietnāk pievērsusies vesera mešanai (pērn trešā labākā Latvijā – 47,90 m), tad progress arī smaguma mešanā ir jūtams. Sacensībās Vinstonā-Salemā viņa sasniedza rezultātu 14,79 m, ierindojoties 10.vietā. Var tikai piebilst, ka Kristīnes trenerei Laurai Igaunei pieder pagaidām neoficiālais Latvijas rekords telpās šajā disciplīnā – 20,31 m (2016.g.). Kristīne startēja arī lodes grūšanā, bet ar pieticīgu rezultātu – 10,34 m (23.v.).

Jauno sezonu sākusi arī Katrīna Kamarūte (studē Belarmines Universitātē). Sacensībās Indianopolisā 60 m sprinta finālā viņa bija ceturtā – 8,11 sek., bet 4x400 m stafetē palīdzēja komandai uzvarēt – 4:05,56.

Lāsma Padedze turpina studijas "St.John" Universitātē, sestdien viņa startēja lodes grūšanā (13,29 m - 3.v.) un smaguma mešanā (12,89 m - 11.v.).

Spriežot pēc sacensību kalendāra, pārējo Latvijas vieglatlētu pirmie starti būs tikai janvāra vidū.

Izmantotie resursi:
texastech.com
texassports.com
Andris Staģis / athletics.lv


Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
4

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.