Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Duplantiss un Rohasa atzīti par 2020. gada labākajiem vieglatlētiem

Duplantiss un Rohasa atzīti par 2020. gada labākajiem vieglatlētiem
Armands Duplantiss. Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā Vieglatlētikas asociācija paziņojusi 2020. gada labākos vieglatlētus, par tiem atzīstot 21 gadus veco kārtslēcēju Armandu Duplantisu un trīssoļlēcēju Julimaru Rohasu. Duplantiss 2020. gada sezonā trīs reizes laboja pasaules rekordu, kamēr Rohasa uzstādīja pasaules labāko rezultātu trīssoļlēkšanā telpās.

21 gadus vecais zviedru kārtslēcējs Armands Duplantiss ticis atzīts par 2020. gada labāko vieglatlētu vīru konkurencē. Zviedrs šajā sezonā trīs reizes laboja pasaules rekordu - februārī divas reizes telpās sasniedzot 6.17 un 6.18 metru atzīmi, bet vēlāk arī stadionā, uzstādot 6.15 metru rekordu, tādējādi pārspējot 26 gadus ilgo Sergeja Bubkas rekordu. Sportists palika nepārspēts 16 sacensībās. Duplantiss kļuvis par jaunāko atlētu, kas saņēmis šāda veida atzinību.

''Šī bija ļoti dīvaina sezona gan man, gan citiem vieglatlētiem, taču spēju sasniegt diezgan labus rezultātus. Es tikai vēlos startēt un parādīt pasaulei, uz ko esmu spējīgs, kas izdevās, īpaši telpās. Kad sezonu apturēja, spēju saglabāt labu fizisko formu un sasniegt lieliskus rezultātus arī stadionā. Ir forši, ja cilvēki uzskata mani par vieglatlētikas seju, taču uz to netiecos. Viss, ko vēlos - lekt kārti, labot pasaules rekordus un uzlabot savus rezultātus,'' pēc balvas saņemšanas teica zviedru kārtslēcējs.

Par labāko vieglatlēti starp sievietēm tika atzīta trīssoļlēcēja Julimara Rohasa, kas laboja trīssoļlēkšanas pasaules rekordu telpās ar sasniegtu 15.43 cm tālu lēcienu. Stadionā Rohasa šogad startēja vien divas reizes, abās sacensībās triumfējot. ''Es šo atzinību negaidīju, godīgi sakot. Esmu ļoti priecīga. Kad tiku nominēta, jau uzskatīju to par uzvaru. Šī atzinība man nozīmē ļoti daudz un dos motivāciju tālākajai karjerai. 2021. gadam man ir lielas ambīcijas un šī balva dod papildus motivāciju,'' prieku par balvas saņemšanu neslēpa Julimara Rohasa.

Starptautiskā Vieglatlētikas asociācijas ("World Ahletics") piecu "Pasaules gada vieglatlēta" balvas finālistu skaitā vīriešu konkurencē bija iekļauts gargabalnieks Džošua Čeptegei no Ugandas, ASV lodes grūdējs Raiens Krausers, norvēģu barjerskrējējs Karstens Varholms, vācu šķēpmetējs Johanness Feters un zviedru kārtslēcējs Armands Duplantiss. Sievietēm finālā iekļuva pasaules rekordiste 5000 metros Letesenbeta Gideja no Etiopijas, Sifana Hasana no Nīderlandes, kenijiete Peresa Jepčirčira un sprintere Elaina Tompsone-Heraha no Jamaikas.

Izmantotie resursi:
https://www.worldathletics.org/awar...


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.