Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Ar 6,12 metru tālu lēcienu Zemīte ieņem desmito vietu Kolumbijā

Ar  6,12 metru tālu lēcienu Zemīte ieņem desmito vietu Kolumbijā
Lāsma Zemīte. Foto: Guntis Bērziņš

LETA. Latvijas sportiste Lāsma Zemīte piektdien Kolumbijas pilsētā Kali ieņēma desmito vietu pasaules junioru vieglatlētikas čempionāta tāllēkšanas finālā.

Finālsacensības latviete sāka ar 6,12 metru tālu lēcienu, bet nākamie divi mēģinājumi bija tuvāki - 5,95 un 6,02 metri. Pēc trim lēcieniem latviete bija desmitā 12 finālistu konkurencē, bet sacensības turpināja astoņas labākās sportistes. Lai turpinātu finālu, viņai bija jālec septiņi centimetri tālāk par savu labāko mēģinājumu.

Par pasaules junioru čempioni kļuva bulgāriete Plamena Mitkova, kura finālā savā labākajā mēģinājumā lēca 6,66 metru tālumā. Septiņus centimetrus tuvāks lēciens bija kolumbietei Nataljai Linjaresai, bet vēl septiņus centimetrus tuvāk lēca itāliete Marta Amani.

Lai kvalificētos finālam, trešdienas priekšsacīkstēs tāllēcējām bija jāsasniedz 6,40 metru atzīme vai jāiekļūst labāko divpadsmitniekā. No atlasē startējušās 31 sportistes neviena neizpildīja kvalifikācijas normu, bet vistālāk - 6,34 metru tālumā - lēca spāniete Evelina Jankeja, kura piektdien finālā samierinājās ar septīto vietu.

Zemīte pirmajā lēcienā lēca 6,08 metru tālumā, otrajā piegājienā palika bez rezultāta, bet trešajā par pieciem centimetriem uzlaboja savu rezultātu (6,13) un ar šādu rezultātu kā 12. iekļuva finālā. Četrus centimetrus tuvāks lēciens atstātu viņu ārpus finālistu pulka.

Meistarsacīkstes noslēgsies sestdien, kad no latviešiem startēs tikai Agate Caune, kura cīnīsies 5000 metru skrējienā.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2022-08-06 10:15, pirms 2 gadiem
TOP10 pasaulē nav ne vainas, lai gan bija iespējas tikt sešiniekā, lecot tuvāk savam PB (6.45m). Katā ziņā - mums ir jauna un talantīga tāllecējā, kas priecē.

https://www.worldathletics.org/comp...
, 2022-08-06 14:32, pirms 2 gadiem
ļoti interesētu rezultātu tabula, jau jau šāds raksts reiz pārpublicēts
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.