Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Smolonskis Turcijas čempionāta 50 km soļošanā uzrāda personisko rekordu un finišē otrais

Smolonskis Turcijas čempionāta 50 km soļošanā uzrāda personisko rekordu un finišē otrais
Foto: Ruslans Smolonskis/Facebook lapa

Latvijas soļotājs Ruslans Smolonskis šodien Turcijas pilsētā Antālijā piedalījās vietējā čempionātā 50 km distancē, kurā ar rezultātu 3 stundās un 55 minūtēs finiša līniju šķērsoja kā otrais, zaudējot tikai ukraiņu sportistam. No šī gada vasaras olimpisko spēļu normatīva Smolonskis atpalika par piecām minūtēm un sasniegtais rezultāts ir jauns latvieša personiskais rekords.

Latvijas soļotājs Ruslans Smolonskis šodien Turcijas pilsētā Antālijā piedalījās Turcijas čempionātā 50 km soļošanā, uzrādot augstvērtīgu rezultātu. Latvietis finišēja otrais ar laiku 3 stundas un 55 minūtes. Pirmais finiša līniju šķērsoja ukrainis Marians Zakaļnickijs, bet trešais bija cits ukrainis Valērijs Litaņuks, kurš no Ruslana Smolonska atpalika tikai par nedaudz vairāk kā minūti.

Kopumā sacensībās bez Turcijas vieglatlētiem piedalījās arī sportisti no Latvijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Slovākijas. Šajā čempionātā bija iespējams izpildīt arī 2021. gada Tokijas olimpisko spēļu normatīvu, kas 50 km soļošanā ir 3 stundas un 50 minūtes. Smolonskis, kurš šodien uzrādīja savu personisko rekordu, no normatīva atpaliek tikai par piecām minūtēm. Šis rezultāts soļotājam palīdzēs cīņā par iekļūšanu starp Latvijas dalībniekiem šī gada olimpiādē. 50 km soļošanā četrgades svarīgākajās sacensībās varēs piedalīties 60 sportisti.

Turcijas čempionāts soļošanā, 50km vīriešiem

V.SportistsValstsRezultāts
Ā.K.Marian ZakanytskyiUkraina3:46:28
Ā.K.Ruslans SmolonskisLatvija3:55:00
Ā.K.Valerijs LitaņjuksUkraina3:56:18
Serhii BudzaUkrainaDNF
Anton RadkoUkrainaDNF
Ihor HoncarenkoUkrainaDNF
Stepan PasichnyiUkrainaDQ
Andrii KrasnovskyiUkrainaDQ

Izmantotie resursi:
marciadalmondo.com


, 2021-03-07 11:30, pirms 3 gadiem
Interesants pasākums- Turcijas čempionāts bez neviena turka.
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.