Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Maklaflina-Levrone un Duplentiss atzīti par gada labākajiem vieglatlētiem

Maklaflina-Levrone un Duplentiss atzīti par gada labākajiem vieglatlētiem
Mondo Duplentiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix

LETA--AFP. Amerikāņu barjerskrējēja Sidnija Maklaflina-Levrone un Zviedrijas kārtslēcējs Mondo Duplentiss pirmdien tika atzīti par 2022.gada labākajiem vieglatlētiem.

Maklaflina-Levrone kļuva par pasaules čempioni 400 metru barjerskrējienā un sasniedza jaunu pasaules rekordu (50,68 sekundes), par 0,73 sekundēm labojot savu pirms nepilna mēneša Jūdžinā sasniegto rekordu. Maklaflinai-Levronei tas bija ceturtais pasaules rekords divu sezonu laikā. Viņa kļuva arī par pasaules čempioni 4x400 metru stafetē.

Tikmēr Duplentiss 2022.gada sezonā trīs reizes laboja sev piederošo pasaules rekordu, lecot pāri latiņai 6,21 metra augstumā, kā arī triumfēja gan Eiropas, gan pasaules meistarsacīkstēs. Sezonas beigās viņš vēl uzvarēja Dimanta līgas finālsacensībās.

Savukārt 2022.gada pasaules "uzlecošās zvaigznes" balvu saņēma Serbijas sportiste Adriana Vilagoša. Viņa šķēpmešanā uzvarēja pasaules junioru čempionātā un izcīnīja otro vietu Eiropas meistarsacīkstēs, kā arī sasniedza 11 labākos rezultātus pasaulē U-20 grupā.

Vīriešu konkurencē "uzlecošās zvaigznes" balva tika ASV sprinterim Erionam Knaitonam, kurš šo apbalvojumu saņēma otro gadu pēc kārtas. Viņš pasaules čempionātā 200 metru sprintā izcīnīja bronzu, bet pirms tam maijā kļuva par ceturto visu laiku ātrāko sprinteri 200 metru distancē.

Balvu ieguvējus noteica ne tikai Starptautiskā Vieglatlētikas savienības ("World Athletics") vērtējums, bet arī līdzjutēju balsojums tiešsaistē.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2022-12-06 08:43, pirms gada
Domāju, ka ļoti pamatoti un pelnīti. Abu sportistu sniegums PČ (un ne tikai) nebija nepamanāms un noteikti augstvērtīgs.

Te raksts par pārējiem nominantiem, ja iepriekš palaists garām:

https://sportacentrs.com/vieglatlet...
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.