Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Lasmanei jau otrā nedēļas vieglatlētes balva

Lasmanei jau otrā nedēļas vieglatlētes balva
Rūta Lasmane un Aizaks Greimss. Foto: seminoles.com

Horizontālo lēkšanas disciplīnu speciāliste Rūta Lasmane savā debijas sezonā ASV studentu vieglatlētikas čempionātā jau otro reizi pēc kārtas saņēmusi ACC konferences nedēļas sportistes balvu.

Rūta jau savos pirmajos mačos ASV pamanījās krietni labot personisko rekordu telpās, ar pirmo mēģinājumu aizlidojot 13,56 metrus, kas vienu brīdi bija arī nacionālā reitinga labākais rezultāts. Par šādu sniegumu sezonas pirmajos mačos ACC (Atlantic Coast Conference) jaunajai latvietei piešķīra konferences nedēļas labākās vieglatlētes balvu (kopumā tika piešķirtas sešas šādas atzinības – pa trim sievietēm un vīriešiem), kādu saņēma arī skolasbiedrs Floridas Universitātē Aizaks Greims, kurš NCAA vērtējumā bija pirmajā vietā tāllēkšanā (8 metri) un sestais trīssolī (16,25 metri).

Arī nākamajos mačos Lasmane svinēja uzvaru trīssoļlēkšanā, pēdējā mēģinājumā aizlecot 13,79 metrus, kas ir tikai par trim centimetriem tuvāk, nekā viņas labākais rezultāts stadionā. Tas ir ne tikai otrais visu laiku labākais rezultāts universitātes vēsturē, bet šobrīd arī trešais labākais šis sezonas nacionālajā augstskolu reitingā. Arī par šo sasniegumu Rūta saņēma nedēļas labākās vieglatlētikas balvu, turklāt ar to tika atzīmēta arī Greimsa uzvara tāllēkšanā (8,18m), bet kopumā Floridas Universitātes vieglatlēti saņēma četras no piecām balvām. Ļoti gandarīts par sasniegto ir arī universitātes vieglatlētikas programmas galvenais treneris Bobs Bremens: ”Godīgi sakot, grūti vēlēties kaut ko vairāk, ja tavi sportisti saņem četras balvas četrās iespējamajās nominācijās. Man tiešam liels prieks par viņiem, un tas ir ļoti augsts mūs vieglatlētikas programmas novērtējums.”

Jāpiebilst, ka savos otrajos mačos ASV Lasmane startēja arī tāllēkšanā, tāpat ar pēdējo lēcienu sasniedzot jaunu personisko rekordu (6,14 m) un izcīnot pirmo vietu (21. vieta NCAA). Nākamie starti Floridas Universitātes vieglatlētiem paredzēti jau šajā piektdienā, kad Arkanzasas štata Fejitvilā risināsies tradicionālās Tyson Invitational sacensības.

Izmantotie resursi:
Florida State Seminoles | Official Athletic Site


Foto: Salaspils Sporta nams.

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.