Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Dreimane junioru PČ septiņcīņā ieņem piekto vietu pirms pēdējām divām disciplīnām

Dreimane junioru PČ septiņcīņā ieņem piekto vietu pirms pēdējām divām disciplīnām
Gerda Dreimane (vidū). Foto: LVS

LETA. Latvijas daudzcīņniece Gerda Kerija Dreimane Kolumbijas pilsētā Kali notiekošajā pasaules junioru vieglatlētikas čempionātā ieņem piekto vietu pirms pēdējām divām septiņcīņas disciplīnām.

Trešdien Dreimane sacensības sāka ar desmito vietu 100 metru barjersprintā, kurā finišēja 14,20 sekundēs un tika pie 950 punktiem. Augstlēkšanā viņai padevās 1,75 metrus augsts lēciens, kas deva piekto vietu un 916 punktus. Abās disciplīnās viņa laboja personīgos rekordus un summā ieņēma astoto vietu.

Vēlāk lodes grūšanā viņa ar 12,09 metru tālu metienu uzrādīja sesto rezultātu un tika pie 667 punktiem, pakāpdamās pozīciju augstāk. 200 metru sprintā latviete finišēja 25,31, kas ir jauns personīgais rekords un deva 12.vietu, bet summā tas netraucēja pakāpties vēl pozīciju augstāk.

Ceturtdien tāllēkšanā Dreimane lēca 6,22 metru tālumā un bija ceturtā, iegūstot vēl vienu pozīciju.

Pirms šķēpa mešanas un 800 metru skrējiena latviete ar 4310 punktiem ir piektajā pozīcijā, bet pirmo vietu ieņem somiete Sāga Vanninena, kurai ir 4590 punkti.

Latviju pasaules U-20 čempionātā pārstāv Agate Caune 3000 un 5000 metru skrējienos, Lāsma Zemīte augstlēkšanā un tāllēkšanā, Gerda Kerija Dreimane septiņcīņā, Vineta Krūmiņa lodes grūšanā un diska mešanā, Sanija Ozoliņa šķēpa mešanā, Invida Mauriņa 800 metru skrējienā, Alisona Diāna Neidere kārtslēkšanā un Aleks Pelcmanis 400 metru barjersprintā. Sportistiem uz Kali līdzi devušies treneri Ainis Raubišķis, Māris Urtāns un Raivis Maķevics.

Meistarsacīkstes norisināsies līdz sestdienai.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2022-08-04 20:26, pirms 2 gadiem
Pēc šķēpa igauniete vairs tikai 9 punktu attālumā.
Lai izdodās!
, 2022-08-04 20:39, pirms 2 gadiem
cigorins rakstīja: Pēc šķēpa igauniete vairs tikai 9 punktu attālumā.
Lai izdodās!
skatos, ka visām priekšā esošajām PB 800m ir +/- līdzīgs, bet nedaudz labāks kā Dreimanei. Gerdai jāskrien savā līmenī un sešinieks būs rokā.
, 2022-08-04 21:23, pirms 2 gadiem
Visā visumā ļoti veiksmīgas sacensības. 3 personīgie rekordi, vēl 3 tuvu tam.
100m/b finišēja pirmā savā skrējienā, 200m tāpat, lodi savu grupu novinnēja.
Gan jau summā arī būs personīgais. Aizbrauca kā 16. rezultāta īpašniece, tā sešinieks ir izcili.
, 2022-08-04 21:30, pirms 2 gadiem
cigorins rakstīja: Visā visumā ļoti veiksmīgas sacensības. 3 personīgie rekordi, vēl 3 tuvu tam.
100m/b finišēja pirmā savā skrējienā, 200m tāpat, lodi savu grupu novinnēja.
Gan jau summā arī būs personīgais. Aizbrauca kā 16. rezultāta īpašniece, tā sešinieks ir izcili.
Bez šaubām. Vispār šis U20 čempionāts ir diezgan veiksmīgs. Vēl ir cerības uz Cauni 5000m un Zemīti tāllēkšanas finālā.

https://sportacentrs.com/vieglatlet...
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.