Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Velvere: "Pašizolācijas sākums bija diezgan skumjš, pēcāk atveda suni"

Velvere: "Pašizolācijas sākums bija diezgan skumjš, pēcāk atveda suni"
Līga Velvere. Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas 800m labākā skrējēja Līga Velvere kopš marta sākuma divus mēnešus atradās treniņnometnē Portugālē, kur izlēma palikt, kad Latvijā izsludināja ārkārtas stāvokli. Tagad ir atgriezusies Saldū, kur sākumā viņai klājās bēdīgi. Par to vēsta Latvijas Vieglatlētikas savienība.

"Marta vidū Portugālē dzīvošanas un treniņu apstākļi bija labāki nekā Latvijā. Varēju neuztraukties un turpināt trenēties. Ja izlemtu atgriezties, tajā brīdī būtu ātri jāplāno brauciens, būtu jārēķinās ar lielām cilvēku masām lidostās un jāveic pašizolācija mājās. Nolēmu, ka man tas nebija vajadzīgs, tāpēc paliku tur," stāsta Līga Velvere. "Tur abi stadioni oficiāli bija slēgti, tāpat arī krosa trase un tuvējie parki. Drīkstēju skriet tikai pa ceļu. Tad man neviens neko nejautāja. Jebkurā gadījumā bez manis un vēl diviem igauņu sportistiem ierastais treniņu komplekss bija pilnīgi tukšs."

Izlēma atgriezties dzimtenē, jo sāpēja kājas muskulis. "Nesapratu, kāpēc sāp. Un nevarēju vairs neko izdarīt, lai paliktu labāk. Tad pieņēmumu lēmumu atgriezties Latvijā. Vienas dienas laikā saplānoju un pēc trīs dienām braucu mājās ar repatriācijas reisu. Pēc trīs dienu ceļošanas beidzot biju mājās," saka sportiste, kuras kājas savainojums neizrādījās kaut kas ļoti īpašs.

"Kad atbraucu mājās, pirmās dienas bija diezgan skumjas. Saldus mājās es praktiski nedzīvoju jau kādu laiku. Pēdējā gadā šeit dzīvoja tikai tētis ar suni. Pirms manas atbraukšanas suni aizveda ciemos pie māsas, bet tētis ar pēdējo reisu pirms lidostas slēgšanas aizlidoja uz Angliju pie mammas. Te neviens nebija vairākus mēnešus. Tā nekad dzīvē nav bijis, ka te neviena nav. Sākums bija bēdīgs, aiz loga auksts laiks, vējš, lietus. Tad man atveda suni un tā mēs divatā dzīvojām. Svarīgi bija pēc iespējas ātrāk normāli atgriezties ikdienā - iet uz veikalu, tikt pie ārsta un fizioterapeita," par rūgto pašizolāciju mājās atceras Velvere.

Līga cer, ka 5. jūlijā paredzētajā "Sportland" kausā viņai būs iespēja pirmoreiz dzīvē skriet mājas stadionā Saldū.

Izmantotie resursi:
Latvijas Vieglatlētikas savienība


Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.