Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

400 metru sprintere Vaičule iekļūst Eiropas meistarsacīkšu desmitniekā

400 metru sprintere Vaičule iekļūst Eiropas meistarsacīkšu desmitniekā
Gunta Vaičule. Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Latvijas sprintere Gunta Vaičule piektdien Stambulā Eiropas vieglatlētikas čempionātā telpās nepārvarēja 400 metru distances pusfinālu, meistarsacīkstes noslēdzot desmitajā vietā.

Pusfināla skrējienā Vaičule pēc pirmā apļa bija pēdējā, bet otrajā aplī apsteidza divas konkurentes un finišēja ceturtā ar rezultātu 53,57 sekundes.

Finālam kvalificējās katra pusfināla trīs ātrākās sportistes - Vaičules skrējienā tās bija nīderlandiete Līke Klavera (51,43 sekundes), poliete Anna Kjevbašinska (51,67) un čehiete Lata Vondrova, kura bija 1,45 sekundes ātrāka par latvieti.

Otrajā pusfinālā visas sešas sportistes distanci skrēja ātrāk par Vaičuli, finālu sasniedzot nīderlandietei Femkei Bolai (52,19), austrietei Suzannai Valli (52,40) un čehietei Terezai Petržilkovai (52,93).

Pirms tam Vaičule, startējot Eiropas čempionātā otro reizi, savā priekšskrējienā finišēja 52,85 sekundēs, sasniedzot savu labāko sezonas rekordu, un skrējienā ierindojās trešajā vietā.

Latvijas sportiste nenodrošināja uzreiz vietu pusfinālā, taču starp visu priekšskrējienu dalībniecēm, kuras uzreiz neiekļuva nākamajā kārtā, bija starp divām labāko rezultātu īpašniecēm, kuras arī varēja sacensties pusfinālā.

2019.gada čempionātā Glāzgovā Vaičule iekļuva pusfinālā, ar rezultātu 53,53 sekundes ieņemot 14.vietu 37 sportistu vidū.

Jau ziņots, ka Iļja Petrušenko, sasniedzot savu labāko sezonas rekordu, neiekļuva 400 metru pusfinālā, kamēr Agate Caune iekļuva 3000 metru distances finālā.

Eiropas čempionāts no 2. līdz 5. martam norisinās Turcijas lielākajā pilsētā Stambulā.


, 2023-03-03 20:08, pirms gada
Grūti pateikt,cik laiku tas maksāja,bet pirmā apļa beigās sanāca tāda situācija,ka vietā,kur savienojas celiņi Gunta saskrējās ar konkurentēm un uz brīdi reāli sanāca sabremzēties.Ja interesē,varat apskatīties,bet tas bija pietiekami nopietni.Pusotrusekundi nedomāju,ka tas maksāja(līdz 3.vietai),bet kopvērtējumā noteikti varēja būt kādas vietas augstāk jeb no 7 līdz 10.vietai.Bet jebkurā gadījumā Gunta ir malacis un tas ir skaidrs,ka viņa labāk skrien stadionā.
, 2023-03-03 20:28, pirms gada
Bij, bij tur tas saskrējiens 1.apļa beigās... bet domāju drusku arī nepaveicās ar skrējienu, jo otrajā Guntai bija lielākas izredzes iekļūt top3 un finālā. .. bet anyway GUNTA MALACIS!!!
, 2023-03-03 20:35, pirms gada
Jā, 400m telpās ir sarežģīti, jo jāskrien visiem kopā pa vienu celiņu.
Guntai ar sanāca visu otro apli pa otro celiņu skriet. Kopā kādu sekundi pazaudēja, tā varētu būt bijis LV rekords.
, 2023-03-04 13:35, pirms gada
Tāda ir tā telpu 400m specifika. Jābūt labai ātruma rezervei. Loti labi noskrēja priekšsacīkstēs,bija gatava arī daudz ātrāk pusfinālā bet vajadzēja nedaudz ātrāk pirmo apli.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
4

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.