Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Caune Eiropas čempionātā telpās izcīna 11. vietu 3000 metru skrējienā

Caune Eiropas čempionātā telpās izcīna 11. vietu 3000 metru skrējienā
Agate Caune. Foto: Guntis Bērziņš, athletics.lv

LETA. Latvijas skrējēja Agate Caune piektdien Stambulā Eiropas čempionātā vieglatlētikā telpās izcīnīja 11. vietu 3000 metru skrējienā.

Skrējiena sākumā 18 gadus vecā latviete uzņēmās līderpozīciju un pēc pāris apļiem grupai priekšā bija vairākus metrus, taču ap pusdistanci latviete atgriezās lielajā grupā un bija tās viducī.

Veiksmīgi sastrādājoties, pirmās divas vieta izcīnīja Vācijas skrējējas Hanna Kleina un Konstance Klosterhalfena. Kleina zeltu nodrošināja pēdējā aplī, finišēdama astoņās minūtēs un 35,87 sekundēs jeb 0,63 sekundes ātrāk par Klosterhalfenu.

Stabilā trešajā pozīcijā bija Lielbritānijas skrējēja Melisa Kortnija-Braienta, kura kopā ar vācietēm bija priekšā pēdējo sacensību kilometru. Britu skrējēja čempionei zaudēja 5,32 sekundes.

Caune finišēja 11. pozīcijā ar rezultātu astoņas minūtes un 56,88 sekundes, uzlabojot savu Latvijas U20 rekordu. Šis rezultāts ir arī labākais Eiropā U20 vecuma grupā.

Finālā startēja 15 skrējējas.

Ceturtdien Latvijas skrējēja savā skrējienā ilgu laiku bija vadībā un ierindojās piektajā vietā, sasniedzot rezultātu deviņas minūtes un 1,33 sekundes. Visu 23 skrējēju konkurencē valmierietei tika 11. labākais laiks.

Labāko laiku sasniedza pašreizējā Eiropas čempione stadionā Vācijas staiere Konstance Klosterhalfena - astoņas minūtes un 53,50 sekundes.

Caunei šī ir debija Eiropas pieaugušo čempionātā telpās. Šogad viņa Latvijas čempionātā telpās sasniedza jaunu Latvijas U-20 rekordu - 8:59,28. Šis rezultāts Eiropas rangā latvietei pirms sacensībām Stambulā ļāva atrasties 25.pozīcijā.

Caune ir sestā Latvijas skrējēja, kuras rezultāts šajā distancē ir ātrāks par deviņām minūtēm.

Eiropas čempionāts no 2. līdz 5. martam norisinās Turcijas lielākajā pilsētā Stambulā.


, 2023-03-03 20:36, pirms gada
Agate ar abiem startiem nopelnījusi 10 balles. Parādīja šķēpmetējiem, kā jāstartē lielajās sacensībās.
, 2023-03-03 20:52, pirms gada
Malacīte! Un tas vēl Agatei ir tikai sākums...
, 2023-03-03 21:58, pirms gada
Trīssolī večiem starpība starp pirmo un otro vietu gandrīz metrs!!! Un tas Eiropas čempionātā Degradācija....
Slēpts komentārs: Weber
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.