Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Mūze Itālijā met tālāk par 63m un izcīna otro vietu

Mūze Itālijā met tālāk par 63m un izcīna otro vietu
Līna Mūze. Foto: Scanpix/EPA.

Vakar Itālijas pilsētā Rovereto jau 57.reizi notika tradicionālās un populārās vieglatlētu sacensības „Palio Citta’Della Quercia”.Tajās startēja arī mūsu šķēpa metēja Līna Mūze, kura, otro reizi sezonā pārsniedzot 63m robežu (63,42m), izcīnīja otro vietu.

Dalībnieču sastāvs bija spēcīgs, jo 11 šķēpmetēju vidū bija olimpiskās bronzas medaļas laureāte Kelsija Li Barbere (Austrālija), sezonas vicelīdere Kristīne Husonga no Vācijas (69,19 m), ASV rekordiste Medžija Malone (67,40 m), joprojām pasaules rekordistes godā esošā Barbora Špotakova (Čehija) un Lietuvas rekordiste Liveta Jasiunaite, kura Tokijā bija septītajā vietā.

Līna sāka ar 56,16 m tālu metienu un piekto vietu pēc pirmās metienu sērijas. Par līderi bija izvirzījusies Malone – 60,25 m. Bet tad sekoja trīs Līnas lieliski un tāli šķēpa raidījumi. Vispirms 60,19 m , izvirzoties otrajā vietā,tad 61,23 m un 63,42 m., kas deva pārliecinošas līderpozīcijas. Tomēr pēdējo vārdu teica sezonas vicelīdere K.Husonga – 66,06 m.

Pēdējo sesto metienu tāpat kā „Dimanta līgā” veica tikai trīs labākās - Husonga, Mūze un čehiete Nikola Ogorodņikova (60,87 m). Sestajā metienā neviena nesasniedza 60m robežu, tādējādi vietu kārtību nemainījās, Husongai svinot uzvaru, Mūzei izcīnot otro vietu, bet Ogorodņikovai noslēdzot godalgoto trijnieku. Līna Mūze šajās sacensībās pirmo reizi kopš 15.jūnija ( Kladno – 62,17 m) atkal pārvarēja 60 metru robežu. Līnas rezultāts 63,42 m ir šogad otrs labākais (aiz Jelgavā Ineses Jaunzemes un Jāņa Lūša kausos sasniegtā 64,81 m) un ceturtais labākais rezultāts viņas šķēpmetējas karjerā.

Līna šogad divkārt ir startējusi „Dimanta līgas” sacensībās un kopvērtējumā ar pieciem „Dimanta” punktiem šobrīd ir astotā. 3.septembrī Briselē, priekšpēdējā „Dimanta līgas” posmā arī sievietes metīs šķēpu. Vēl nav publicēti dalībnieku saraksti, bet jācer, ka arī Līna startēs Briselē un pēc tam arī 8.un 9.septembrī Cīrihē,kur notiks „Dimanta līgas” finālsacensības.

Izmantotie resursi:
LVS | Sākums
(Andris Staģis)


, 2021-09-01 12:13, pirms 3 gadiem
Palameikas pēdās?...labi metam dimantos?
, 2021-09-01 12:33, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: Palameikas pēdās?...labi metam dimantos?
Pirmkart taa nav dimanta liga, otrkart cin sacenes pec kartas bika 57m!!!
Tgd viena halava gadijas
, 2021-09-01 12:34, pirms 3 gadiem
Patikami ka nemusi vera manus padomus,pasutijusi sirmuciti naher un uzreiz redzams ka pamazam ari vizuaali atplaukst! Taa turpinat, pec iespejas talak no taa rijiga enkura
, 2021-09-01 14:06, pirms 3 gadiem
Kamēr citas pēc olimpiādes atpūšas, mūsējās var nolasīt medaļas
, 2021-09-01 15:41, pirms 3 gadiem
Bāc, tur taču atkal komercmači! Un tad jau musu zeltenai atkal ar galvu un tehniku viss kārtībā...
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.