Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Čakšs Laimas slimības dēļ nedosies uz PČ, cer piedalīties EČ

Čakšs Laimas slimības dēļ nedosies uz PČ, cer piedalīties EČ
Gatis Čakšs. Foto: olimpiadef64.lv

LETA. Viens no pēdējo gadu Latvijas vadošajiem šķēpmetējiem Gatis Čakšs cer piedalīties šī gada Eiropas čempionātā, sociālajos tīklos paziņoja vieglatlēts.

Ar pērn jūnijā sasniegtajiem 87,57 metriem Čakšs bija izpildījis kvalifikācijas normatīvu šī gada pasaules čempionātam un atlases rangā ieņēma augsto desmito vietu. Tiesa, savu dalību no meistarsacīkstēm viņš atsauca, pirms tika paziņoti Latvijas sportisti, kuri piedalīsies čempionātā.

"Kā jau biju minējis, mans ķermenis pateica stop. Lika apstāties, sezonai īsti nesākoties. Kad atgriezos sektorā, ar katru startu sapratu, ka kaut kas nav kārtībā," Instagram raksta Čakšs, atklājot, ka saslimis ar Laimas slimību. "Šī iemesla dēļ nākas paziņot, ka esmu atteicies no starta pasaules čempionātā. Tas ir ļoti grūti un pašlaik ir smagi. Bet tagad svarīgākais ir sakārtot veselību, lai augustā esmu gatavs startam Eiropas čempionātā."

Uz pasaules čempionātu, kas no 15. līdz 24. jūlijam norisināsies Jūdžinā, ASV dosies šķēpmetēji Līna Mūze, Madara Palameika, Patriks Gailums un Rolands Štrobinders, 400 metru skrējēja Gunta Vaičule un soļotājs Arnis Rumbenieks.

Eiropas meistarsacīkstes šogad plānotas mēnesi pēc pasaules čempionāta.


, 2022-07-01 20:15, pirms 2 gadiem
Pēc pēdējo sacensību rezultātiem jautājums vai tur vēl kādam nevajadzēja atteikties no starta...atkal cerēs uz brīnumu...
, 2022-07-01 20:32, pirms 2 gadiem
Tas, ko redzu sev riņķī apkārt - Laims kopā ar šīm vakcīnām veido baisu kombināciju.
, 2022-07-01 20:51, pirms 2 gadiem
tas tiesa - man ar visupirms pote, tad laima, tad pats vīruss - Vo2max no 46 uz 32...
, 2022-07-01 22:46, pirms 2 gadiem
Vedējtēvs rakstīja: tas tiesa - man ar visupirms pote, tad laima, tad pats vīruss - Vo2max no 46 uz 32...
Pirmais punkts šajā sarakstā varēja arī nebūt, bet nu paša izvēle...
, 2022-07-02 11:14, pirms 2 gadiem
Vedējtēvs rakstīja: tas tiesa - man ar visupirms pote, tad laima, tad pats vīruss - Vo2max no 46 uz 32...
Vai tests bija identisks? Ja jā, tad vai testā slodzes ziņā izpildīji tik pat daudz, bet pie tiem pašiem intensitātes rādītājiem bija zemāks VO2max? Tā ir būtiska nianse, jo iespējams bija slikta pašsajūta (ko iespējams ietekmē faktori, kurus mini), kā rezulātā testa performance ir zemāka, bet tas nenozīmē, ka fizioloģiski nokrities VO2max līmenis. Vienkārši tajā dienā neizdodas to sasniegt. Pat TOP sportistiem ir sliktas dienas, kur nevar sasniegt savus augstākos rādītājus, bet tas nenozīmē, ka spējas mazinājušās.
, 2022-07-02 12:13, pirms 2 gadiem
Nu ja, Laima, vīruss, bet vainīga pote... Dzērām alu, alus beidzās, dzērām šņabi, atradām skapī konjaku, dzērām konjaku, atradām martini, izdzērām martini un tad saindējāmies ar cepumiem.
, 2022-07-02 13:58, pirms 2 gadiem
elements rakstīja: Nu ja, Laima, vīruss, bet vainīga pote... Dzērām alu, alus beidzās, dzērām šņabi, atradām skapī konjaku, dzērām konjaku, atradām martini, izdzērām martini un tad saindējāmies ar cepumiem.
Nu tad aizej un izpļūties..!!!
, 2022-07-02 14:06, pirms 2 gadiem
Arī nesen dabūju Laima slimību, uzreiz dzēru antibiotikas, negaidot kad slikti paliek. bija dažas nedēļas jāpatrenējas vieglā režīmā.
Tagad nekādu problēmu, var maukt tālāk, vo2max nenokritās utt.
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.