Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Pasaules čempione 400 metros antidopinga pārkāpumu dēļ diskvalificēta no Tokijas spēlēm

Pasaules čempione 400 metros antidopinga pārkāpumu dēļ diskvalificēta no Tokijas spēlēm
Salva Eid Nasera. Foto: AP/Scanpix

Sporta arbitrāžas tiesa vakar apmierinājusi Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas un Pasaules Antidopinga aģentūras apelācijas un, pretēji Vieglatlētikas Integritātes vienības Disciplinārajam tribunālam, atzinusi Bahreinas skrējēju Salvu Eid Naseru par vainīgu antidopinga noteikumu pārkāpšanā.

Pirms gada Vieglatlētikas Integritātes vienība (AIU) uz nenoteiktu laiku atstādināja Eid Naseru no sacensībām par četriem pārkāpumiem 12 mēnešu laikā savas atrašanās vietas ziņošanā, tomēr oktobrī IU Disciplinārais tribunāls attaisnoja sportisti, uzskatot, ka viena no dopinga pārbaudēm tika nokavēta pārpratuma par viņas atrašanās vietu dēļ, bet cits pārbaudes pārkāpums noticis ārpus nepieciešamā 12 mēnešu termiņa.

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija un Pasaules Antidopinga aģentūra ar šādu lēmumu gan nebija mierā un iesniedza apelācijas Sporta arbitrāžas tiesā, kas šīs apelācijas arī apmierinājusi. Sporta arbitrāžas tiesa sportistei piespriedusi divu gadu diskvalifikāciju, sākot ar 2021. gada 30. jūniju un ņemot vērā, ka viņa iepriekšējā gadā jau izlaida vairāk nekā četrus mēnešus no 4. jūnija līdz 14. oktobrim. Tāpat anulēti visi viņas rezultāti kopš 2019. gada 25. novembra.

Naturalizētā nigēriete, kura dzima ar vārdu Ebelečukvu Agbapuonvu, 2017. gadā ar rezultātu 50,06 sekundes kļuva par pasaules vicečempioni 400 metru distancē, bet 2019. gada oktobrī ar jaunu Āzijas rekordu 48,14 sekundēm izcīnīja pasaules čempiones titulu. 2016. gadā Eid Nasera olimpiskajās spēlēs debitēja ar pusfinālu, pavisam nedaudz pietrūkstot līdz iekļūšanai finālā. Diskvalifikācijas dēļ Bahreinas skrējējai būs liegts aizstāvēt pasaules čempiones titulu – ASV pilsēta Jūdžina pasaules čempionātu uzņems 2022. gada jūlijā.

Izmantotie resursi:
https://www.tas-cas.org/fileadmin/u...


, 2021-07-01 12:48, pirms 3 gadiem
Tātad Igaunijai viena OS zelta pusmedaļa par 99% garantēta
, 2021-07-01 14:51, pirms 3 gadiem
Rastorgujevam laikam jau tas pats...
, 2021-07-01 16:12, pirms 3 gadiem
ice F-1 rakstīja: Tātad Igaunijai viena OS zelta pusmedaļa par 99% garantēta
Hvz, tās divas Namībijas padsmitnieces šogad jož kā negudras.
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.