Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Daugavas" stadions paraksta līgumu par sporta manēžas būvniecību par deviņiem miljoniem

"Daugavas" stadions paraksta līgumu par sporta manēžas būvniecību par deviņiem miljoniem
Uģis Grīnbergs un Dainis Bērziņš. Publicitātes foto

Šodien, 2021. gada 1. jūlijā, VSIA “Kultūras un sporta centrs “Daugavas stadions”” un AS “UPB” parakstīja līgumu par ilgi gaidītās vieglatlētikas manēžas ar multifunkcionalitāti būvprojekta izstrādi, autoruzraudzību un būvdarbiem, informē VSIA “Kultūras un sporta centrs “Daugavas stadions””.

Kopējā līguma summa ir 8 964 577,27 EUR (bez PVN). Līgums paredz būvprojekta izstrādi septiņu mēnešu laikā no līguma parakstīšanas dienas un būvdarbu izpildi 12 mēnešu laikā no atzīmes būvatļaujā par būvdarbu uzsākšanas nosacījumu izpildi. Kopējais līguma izpildes termiņš ir 19 mēneši. Vieglatlētikas manēža ar multifunkcionalitāti būs paredzēta vieglatlētikas disciplīnu treniņiem un sacensībām. Savukārt ārpus vieglatlētikas treniņu laikiem – komandas sporta veidu, tostarp basketbola, volejbola, florbola, handbola un futzāla, treniņiem un sacensībām.

Manēža tiks būvēta atbilstoši starptautiskās vieglatlētikas asociācijas "World Athletic" noteikumiem, kas ļaus sporta infrastruktūru, tajā skaitā, vieglatlētikas skrejceļu segumu, sertificēt atbilstoši "World Athletic" sistēmai un rīkot augsta līmeņa sacensības. Ēkā tiks nodrošināta pilna funkcionalitāte vieglatlētikas treniņu un sacensību norisei – hallē paredzēti visi "World Athletic" iekštelpu sacensību noteikumiem atbilstošie vieglatlētikas sektori un skrejceļi.

Komandu sporta spēļu vajadzībām manēžas vieglatlētikas vidusdaļā būs iespēja izmantot vienu vai divus laukumus treniņprocesiem vai sacensībām, radot iespēju uzstādīt komandu sporta veidiem atbilstošus grīdas segumus. Manēžā būs arī telpas fitnesam, bodibildingam un pauerliftingam, trenažieru zona un klinšu kāpšanas treniņu sektors. Telpu programma paredz sportistu, treneru un tiesnešu ģērbtuves, masāžas telpas, saunu, sportistu atpūtas telpu un MIX zonu, pirmās palīdzības un dopinga kontroles telpas, sacensību organizatoru telpu, sporta inventāra uzglabāšanas telpas un noliktavas. Ēkas multifunkcionalitāte nodrošinās koncertu, izstāžu un sarīkojumu norises, kā arī pulcēšanās vietu Dziesmu un Deju svētku dalībniekiem. Būvdarbu ietvaros tiks izveidots Park&Ride stāvparks un teritorijas apsaimniekošanas un uzturēšanas infrastruktūra.

"Daugavas" stadiona valdes loceklis Daniēls Nātriņš neslēpj gandarījumu par veiksmīgi īstenoto iepirkuma procedūru: “Iepirkuma nolikumā iekļāvām ļoti elastīgas prasības, kas parasti nav raksturīgi šāda apjoma infrastruktūras objektiem. Rezultātā sasniedzām vēlamo efektu - piedāvājumus iesniedza plašs pretendentu loks un ieguvām ļoti konkurētspējīgu līgumcenu. Esmu pārliecināts, ka pateicoties veiksmīgajai sadarbībai ar Latvijas Vieglatlētikas savienību un būvnieka UPB pieredzei līdzīgos infrastruktūras objektos, kopīgi sasniegsim mērķi – nodrošināt modernu sporta infrastruktūru jaunu sportisko virsotņu sasniegšanai!”

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece: „Esmu gandarīta, ka mums beidzot būs šāda augsta līmeņa sporta infrastruktūra. Tas ir milzīgs ieguvums ne tikai Rīgai, bet arī visai valstij. Šeit varēs notikt augsta līmeņa treniņi un starptautiskās sporta sacensības, kā arī kultūras pasākumi. Tāpat "Daugavas" stadions vienmēr bijusi vieta, kur Dziesmu un Deju svētkos notikuši mēģinājumi un koncerti. Ar nepacietību gaidīsim brīdi, kad visi varēsim šeit satikties!”

„Man ir prieks, ka ar šo iepirkumu tiks ietaupīts finansējums, kuru varēs izmantot citiem "Daugavas" stadiona attīstības projektiem. Tas bija iespējams, pateicoties godīgam, atklātam konkursam, kurā pieteicās 14 pretendenti. Prieks, ka uzvarētājs ir vietējā kompānija,” saka Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Sandis Riekstiņš.

UPB valdes priekšsēdētājs Dainis Bērziņš stāsta, ka jaunā vieglatlētikas manēža būs iespēja apliecināt UPB kompetenci gan projektēšanā, gan ražošanā un būvniecībā. “Šis ir nozīmīgs projekts visai UPB komandai, kurā varēsim parādīt mūsu grupas uzņēmumu iekšējo kapacitāti. Ticu, ka UPB līdzšinējā pieredze apjomīgu "Design&Build" projektu un vairāku sporta kompleksu būvniecībā ļaus jauno vieglatlētikas manēžu īstenot ātri un efektīvi, lai pavisam drīz Latvijā būtu par vienu mūsdienīgu, starptautisku sporta kompleksu vairāk.” Gandarīts ir arī Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Arnis Lagzdiņš, kurš norāda, ka jauna un mūsdienīga vieglatlētikas manēža Rīgā ir ļoti ilgi gaidīta un nepieciešama augstiem sasniegumiem vieglatlētikā.

"Daugavas" stadiona teritorija līdz 2022. gadam tiks pilnībā atjaunota un izveidota par modernu kultūras un sporta kvartālu Grīziņkalnā. Pirmajā attīstības posmā tika rekonstruēta Centrālā tribīne un no jauna uzbūvētas Dienvidu un Ziemeļu tribīnes. Otrais attīstības posms noslēdzās ar ledus halles būvniecību, kura ekspluatācijā tika nodota pavisam nesen – 2021. gada 14. maijā.

Visi darbi tiek veikti Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstītā projekta “Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkaimē” (ID Nr. 5.6.1.0/17/I/001) ietvaros. Projektu īsteno VSIA “Kultūras un sporta centrs “Daugavas stadions” sadarbībā ar Rīgas pilsētas pašvaldību un VAS “Valsts nekustamie īpašumi”.

Kopējais projekta finansējums ir 88 280 448,61 EUR, t.sk., Kultūras ministrijas piesaistītais ERAF finansējums 39 018 522,63 EUR, valsts budžeta finansējums 5 389 664,82 EUR, pašvaldības finansējums 1 495 957,79 EUR, privātais finansējums 1 676 280,31 EUR un neattiecināmās izmaksas 40 700 023,06 EUR.

Informāciju sagatavoja:
VSIA „Kultūras un sporta centrs „Daugavas stadions""


, 2021-07-01 22:12, pirms 3 gadiem
Laba ziņa. Ceru, ka projekta cena beigās nedivkāršosies, kā tas dažreiz mēdz notikt. Un kā nākamo, lūdzu, bobsleja starta estakādi.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
4

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.