Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Pieci zem 2:11 un četras zem 2:23 Prāgas maratonā "Battle of teams''

Pieci zem 2:11 un četras zem 2:23 Prāgas maratonā "Battle of teams''
Puritija Rionoripo finišā. Foto: ekrānuzņēmums.

Čehijas galvaspilsētā Prāgā notikušajās “World Athletics Label Road Races” sacensību “Battle of teams” ietvaros vīriešiem spraigā cīņā ar trijiem saviem tautiešiem uzvarēja kenijietis Bensons Kipruto (2:10:16), bet sievietēm pārliecinoša pirmā bija kenijiete Puritija Čerotiča Rionoripo (2:20:14).

Pirmajam “Battle of teams'' maratonam starts tika dots uz slavenā Kārļa tilta. Trase bija veidota 3km aplī. Komandā varēja būt astoņi dalībnieki – 4 vīrieši un 4 sievietes, neatkarīgi no kādas valsts. Atšķirībā no citiem maratoniem, kur pēc vadošo skrējēju finiša intriga pazūd, šeit spraigums bija līdz pat beigām, jo, pirmkārt, komandas bija līdzvērtīgi nokomplektētas un, otrkārt, rezultāts bija atkarīgs no sešiem labākajiem komandas pārstāvjiem. ‘

Vīriešiem laiki nebija tie paši ātrākie, jo norisinājās taktiskā cīņas. Pēdējā kilometrā noskaidrojās uzvarētājs, bet pārējās godalgotās vietas tikai pēdējos metros. Uzvaru svinēja Bensons Kipruto (2:10:16), par desmit sekundēm apsteidzot tuvākos sekotājus. Līdzvērtīgā finiša spurtā otro vietu ieguva Diksons Čumba (2:10:26), kas par sekundi apsteidza Norbertu Kigenu. Divas sekundes līdz trijniekam pietrūka Kenetam Keteram (2:10:29). Sešinieku ar precīzu 2:11:00 noslēdza etiopietis Kinde Atanavs. Zem Latvijas rekorda (Valērijs Žolnerovičs – 2:14:23) noskrēja 11 dalībnieki.

Sievietēm bija savādāks scenārijs, jo uzvarētāja jau faktiski bija zināma pēc 25km, kad no pārējām aizskrēja Puritija Rionoripo, finišēdama ar personisko rekordu 2:20:14, kas sezonas trešais ātrākais laiks, un par pusotru minūti apsteigdama etiopieti Guteni Šonu (2:21:46). Ātrāk par 2:23:00 noskrēja četras, bet divās ar pusi stundās iekļāvās desmit dalībnieces.

Komandām uzvarēja “Birell” (7152 punkti), otro vietu ieņēma “Volkswagen” (6887), bet ar 6845 punktiem trešie bija “Mattoni”. Punktus deva par uzrādīto laiku, bet papildu bonusu varēja nopelnīt par personisko rekordu. Čehiem par prieku 6.vietu ar kvalifikācijas normatīva izpildi uz Olimpiskajām spēlēm Tokijā ieguva Eva Vrabcova Nivltova (2:27:07).


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.