Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:597, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Hokeja izlasei pievienojušies Daugaviņš, Skrastiņš un Bārtulis

Hokeja izlasei pievienojušies Daugaviņš, Skrastiņš un Bārtulis
Kārlis Skrastiņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Svētdien, 14. februārī Latvijas Olimpiskā hokeja izlase aizvadīja jau trešo treniņu pirms gaidāmās spēles ar Krieviju 16. februārī. Komandai pievienojušies arī Ziemeļamerikā spēlējošie izlases spēlētāji.

Svētdien dopinga pārbaudi pēc treniņa veica Alekseja Širokovam, Guntim Galviņam, Ģirtam Ankipānam un Miķelim Rēdliham.

Pusdienās Olimpiskajā ciematā ieradās Kaspars Daugaviņš, par ko komandas biedri bija ļoti priecīgi. Savukārt komandas kapteinis Kārlis Skrastiņš un Oskars Bārtulis ciematā ieradās vēlā vakarā.

Pēcpusdienā hokejisti devās iepirkties vienā no Vankūveras iepirkšanās centriem. Savukārt plkst. 23:00 izlasei jau iestājās naktsmiers. Jāpiebilst, ka komandai ir stingrs režīms, ko spēlētāji strikti ievēro. Treneri ir arī aizlieguši turnīra laikā lietot jebkādu alkoholu.

Pirmdien, 15. februārī Latvijas Olimpiskā hokeja izlase uz halli izbrauks ātrāk, lai vērotu Krievijas izlases treniņu, kas notiks tieši pirms mūsu izlases treniņa. Rīt izlasei taps arī Olimpiskā kopbilde. Savukārt plkst. 13:00 pēc vietējā laika sāksies direktorāts, kurā būs jāiesniedz galīgais izlases sastāvs.

Šobrīd ir izveidojusies sarežģīta situācija ar Oļega Sorokina un Artūra Kuldas pieteikšanu sastāvā. Starptautiskā Olimpiskā komiteja ir norādījusi, ka 2009. gada 29. decembrī bija jānosauc 23 spēlētājus, kuri piedalīsies Olimpiskajā turnīrā un spēlētāju maiņa ir iespējama tikai tādā gadījumā, ja kāds no pamatsastāva ir guvis savainojumu. Jāmin, ka Šveices hokeja izlase 13. februārī vēlējās izslēgt vienu no pamatsastāva spēlētājiem, mēģinot pieteikt kādu no NHL. Tomēr SOK ir kategoriski noraidījusi viņu prasību, piebilstot, ka arī spēlētāja traumas gadījumā pārbaudi veiks SOK ārstu komisija.

Informāciju sagatavoja:
Vita Ļebedeva, LHF preses sekretāre


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-15 09:17, pirms 14 gadiem
Kulda nebūs izlasē, tas ir skaidrs..
turklāt viņš atkal ir fārmā..citādi 2 ned, bez spēļu prakses būtu..lai gan ja Trashers aizsargi būs atlabuši, tad tik drīuz jaunu izsaukumu negaidat..
, 2010-02-15 09:18, pirms 14 gadiem
ūsainais - čaks norisss ir teicis savu vārdu.. Znaroks roks..
, 2010-02-15 09:30, pirms 14 gadiem
njaa nu Sarokinam jaabuut!!

, 2010-02-15 09:40, pirms 14 gadiem
Cerams Sorokins būs, jo viņš ir izcilā formā!
, 2010-02-15 09:46, pirms 14 gadiem
WILDE rakstīja: SOK norādījumi ir pretrunā ar IIHF prezidenta Fāzela skaidrojumu, ka tikai NHL spēlētājus drīkst nomainīt vienīgi pamatsastāva spēlētāju traumu gadījumā, bet uz pārējām līgām šī prasība neattiecas. Nu bet ūsainis lai kož pirkstos par to, ka uzreiz izlasē neiekļāva lieliski spēlējošo Kuldu.
Liecies reiz mierā. Ja nav Kuldas, tad nav. Tiešām nav citu tematu...
, 2010-02-15 09:48, pirms 14 gadiem
Ūsainais velns ir galīgi nošāvis greizi, laikus nepaņemot Kuldu...
, 2010-02-15 10:29, pirms 14 gadiem
Nu nav jau taa , ka Kulda tagad visu izkjirtu. Teoretiksi vinsh noteikti ir paarkas par Lavinju un Sotnieku... bet vinsh nav spelejis kopa ar parejiem LV izlases chaljiem nevienu speli, tadelj savas priekshrocibas ir RD aizsargiem. Kuldas trumpis- mazie laukumi.
, 2010-02-15 10:33, pirms 14 gadiem
sandza rakstīja: Nu nav jau taa , ka Kulda tagad visu izkjirtu. Teoretiksi vinsh noteikti ir paarkas par Lavinju un Sotnieku... bet vinsh nav spelejis kopa ar parejiem LV izlases chaljiem nevienu speli, tadelj savas priekshrocibas ir RD aizsargiem. Kuldas trumpis- mazie laukumi.
Par Laviņu viņš, manuprāt,nav labāks.
Ok, Laviņš nav izsities NHL, bet stabīli spēlē pašlaik KHL, liela pieredze viņam ir.
, 2010-02-15 12:37, pirms 14 gadiem
es tomeer labaak par Kuldu !!!
, 2010-02-15 13:46, pirms 14 gadiem
Nu labi, Kulda tikko nospēlēja 2 spēles NHL. Viņš taču tur arī iepriekš nekad nebija spēlējis, bija iepriekš spēlējis ar Bogo, bet tas bija pirms gadiem 3, un no zīmējuma ārā nekrita. Tā kā tie taktiskie plāni ir blēņas. Kādos taktiskajos plānos nevar ietilpt aizsargs, kurš var kā ar slotu izlsaucīt savu vārtu priekšu? Hokejs nav atomfizika, lai tur vajazētu mēnesi mācīties kopā saspēli. Bet nu tiesa, ka Kuldas klātbūtne dotu mums vairāk spēka, agresijas un iespējams noraidījumus, bet neko būtisku nemainītu, tāpat viņš spēlētu kādā 4 pārī un daudz laukumā netiktu. Tā kā Kuldas nespēlēšana nav būtisks trūkums, lai gan labāk būtu, ja viņš būtu. Tomēr, ja OS nostāja nemainīsies, tad Sorokins arī paliks malā un vajadzēs iztikt ar Sotnieku 4.pārī, kopā visticamāk ar K.Rēdlihu.
, 2010-02-15 15:31, pirms 14 gadiem
"Treneri ir arī aizlieguši turnīra laikā lietot jebkādu alkoholu...... " .............iedomājaties kas sāktos mūsu basketbola izlasē uzzinot šādus jaunumus!!?!?!?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-15 16:46, pirms 14 gadiem
Ja Kuldu liek pamatā , tad klubs viņu atlaiž ,kā rezervistu nē.
, 2010-02-15 17:41, pirms 14 gadiem
BookiesNightmare rakstīja: "Treneri ir arī aizlieguši turnīra laikā lietot jebkādu alkoholu...... " .............iedomājaties kas sāktos mūsu basketbola izlasē uzzinot šādus jaunumus!!?!?!?
dumpis, pēc kura Valters visus pasūtītu d*rst...
, 2010-02-15 17:59, pirms 14 gadiem
Es par Kuldu un Sorokinu. Kurš jāatstāj malā, visiem,manuprāt, skaidrs. Bet Znaroks zin labāk.
Raiens Millers
Foto: AFP/Scanpix
12

Olimpiskā hokeja turnīra MVP – Millers

Par Vankūveras olimpisko spēļu hokeja turnīra vērtīgāko spēlētāju atzīts ASV izlases vārtsargs Raiens Millers, kura meistarība gan neļāva ASV izlasei izcīnīt uzvaru turnīra finālā. Millers iekļauts arī mediju veidotajā simboliskajā izlasē, kā arī ieguvis turnīra direktorāta balvu.
482

Pēdējais zelts tiek Kanādas hokejistiem

Šovakar Vankūverā tika sadalīts pēdējais XXI ziemas olimpisko spēļu medaļu komplekts. Kanādas izlases hokejisti, ar 3:2 apspēlējot kaimiņus amerikāņus, triumfēja hokeja turnīrā. Uzvaras vārtus papildlaikā guva Sidnijs Krosbijs
Oli Jokinens spēlē pret Slovākijas valstsvienību guva divus vārtus - panāca neizšķirtu un iemeta uzvaras ripu
Foto: AP/Scanpix
94

Bronzu drāmā izrauj Somija

Šodien Vankūverā tika noskaidrota pirmā olimpiskā hokeja turnīra medaļniece. Somijas izlase ''Canada Hockey Place'' ar 5:3 uzveica Slovākijas hokejistus, iegūstot bronzas medaļas. Izšķirošais pārsvars tika iegūts trešajā trešdaļā, gūstot četrus bezatbildes vārtus.