Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Gruzija piedalīsies, Roge izsaka līdzjūtību

Gruzija piedalīsies, Roge izsaka līdzjūtību
Žaks Roge preses konferences laikā
Foto: AP/Scanpix

Šonakt svinīgi tiks atklātas 21. ziemas olimpiskās spēles, kas norisināsies Kanādas pilsētā Vankūverā. Vienoto sportistu sabiedrību jau šokējušas ziņas par Gruzijas kamaniņu braucēja nāvi. ''Noteikti tiks veikta izmeklēšana. Skatīsimies, kā rīkoties tālāk,'' speciāli sasauktā preses konferencē pavēstīja SOK prezidents Žaks Roge.

Šodien jau ziņojām, ka olimpiešu pulku piemeklējusi traģēdija - treniņbraucienu laikā kamanas nesavaldīja Gruzijas sportists Nodars Kumaritašvili, izlidojot no trases. Mediķi viņu aprūpēja nekavējoties, taču savainojumi bija pārāk nopietni un atlēta dzīvību glābt neizdevās.

Nekavējoties tika sasaukta preses konference. ''Šādā brīdī runāt kļuvis ļoti grūti,'' pavēstīja Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge. ''Attiecīgā federācija veic izmeklēšanu. Pagaidām nav zināms tālākais rīcības plāns.''

Ar medijiem runāja arī Vankūveras spēļu izpilddirektors Džons Ferlongs: ''Ar visiem sirds dziļumiem jūtam līdzi Gruzijas sportista tuvajiem. Šādā brīdī atrasties šeit ir ļoti grūti.Kumaritašvilli uz olimpiādi devās ar cerībām. Viņš ir kļuvis par īstenu olimpieti, savu dzīvi veltot sportam.''

Roge un Ferlongs uz konferenci bija ieradušies ar melniem apsējiem ap rokām, runājot viņi biji dziļi aizkustināti, neiztika bez asarām. Gruzijas Olimpiskā komiteja paziņojusi, ka spēlēs piedalīsies, godinot bojāgājušo biedru. Roge, tāpat arī Gruzijas prezidents sazinājušies ar sportista tuviniekiem, izsakot līdzjūtību.

Izmantotie resursi:
earthtimes.org
reuters.com

Gruzijas delegācija rīkojās pareizi, turpinot dalību spēlēs?

  • 499

  • 7



Aleksandrs Starkovs
Foto: Lauris Vīksne, f64
17

Starkovam un olimpiskajiem medaļniekiem - Triju Zvaigžņu ordeņi

Valsts prezidenta kancelejas Ordeņu kapituls nolēmis piešķirt Latvijas futbola izlases un „Skonto” galvenajam trenerim Aleksandram Starkovam valsts augstāko apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeni.
Aigars Apinis lodes grūšanas sektorā
Foto: Andris Pimenovs
2

Piektdien Vankūverā tiks atklātas X Ziemas Paralimpiskās spēles

Spēles notiks Vankuverā un Vistlerā – kur nupat ir noslēgušas Ziemas Olimpiskas spēles. Šis augstākais sporta forums pulcēs sportistus no visas pasaules un turpināsies līdz 21. martam. Sportisti ar īpašam vajadzībām sacentīsies piecos sporta veidos: hokejā, biatlonā, distanču slēpošanā, kērlingā un kalnu slēpošanā. Ar nožēlu jāatzīst, ka šoreiz Latvijas delegācija šajās Paralimpiskās spēlēs nepiedalīsies. Finansu trūkuma dēļ Latvijas sportisti nevarēja sagatavoties un kvalificēties šīm spēlēm.
Edgars Maskalāns
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze
242

Maskalāns: "Miņins nepelnīti saņēma gada sportista titulu"

Latvijas bobsleja pilots Edgars Maskalāns intervijā "Latvijas Avīzei" asi kritizējis savu komandas biedru Jāni Miņinu, uzskatot, ka pērnā gada nogalē viņš nepelnīti saņēmis gada sportista titulu. Tāpat Maskalāns izteicis neapmierinātību ar bobsleja saimniecībā pastāvošo kārtību.