Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Spānija izglābjas un papildlaikā satriec Kotdivuāru, Meksika iesit sešus

Spānija izglābjas un papildlaikā satriec Kotdivuāru, Meksika iesit sešus
"Hat-trick" autors spānis Rafa Mirs. Foto: Andre Penner/AP/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu futbola turnīra vīriešiem ceturtdaļfinālu ar izbīli pārvarējusi viena no galvenajām favorītēm uz zeltu Spānija, kas pamatlaika beigās izrāva neizšķirtu, pēcāk papildlaikā ar 5:2 sakaujot Kotdivuāru. Pusfinālu sasniedza arī Japānas, Meksikas un Brazīlijas futbolisti.

Kotdivuārieši, kuri Tokijas olimpisko spēļu grupu turnīrā bija izslēguši Riodežaneiru spēļu vicečempioni Vāciju, ceturtdaļfinālu iesāka teicami, desmitajā minūtē pēc pieredzējušā Maksa Gradela izpildītā stūra sitiena bumbai rezultatīvi pieslēdzoties Mančestras "United" aizsargam Ērikam Bajī - 1:0.

Turpinājumā gan iniciatīvu laukumā pārņēma spāņi, 30. minūtē Dani Olmo panākot izlīdzinājumu. Puslaika beigās Spānija arī otro reizi nogādāja bumbu Kotdivuāras cietoksnī, taču uzbrukuma smailē nonākušais Mikels Ojarsabals atradās aizmugures stāvoklī.

Pēc pārtraukuma vairāk bīstamu momentu izveidoja Spānija, Mikela Merīno raidītajai bumbai atduroties pret vārtu pārliktni, savukārt Ojarsabala sitienu atvairot Kotdivuāras vārtsargam Eliezeram Iram Tapē. Dramatiski notikumi risinājās kompensācijas laikā, tā sākumā Gradelam atgūstot vadību Kotdivuāras komandai, savukārt pēc divām minūtēm Rafa Mirs sodīja kotdivuāriešu aizsardzību par paviršību, izglābjot Spāniju - 2:2.

Papildlaikā Kotdivuāra salūza, ielaižot trīs vārtus pēc kārtas un uzbrukumā nespējot izveidot neko ļoti ievērības cienīgu. "Hat-trick" nokārtoja spānis Rafa Mirs, bet uzvaras vārtus, realizējot 11 metru soda sitienu, savā kontā ierakstīja Ojarsabals.

Pusfinālā Spānija 3. augustā eksaminēs mājinieci Japānu, kas pēc bezvārtu neizšķirta gan pamatlaikā, gan papildlaikā 11 metru sitienu sērijā ar 4:2 pārspēja negaidīti sīksto Jaunzēlandes izlasi. Teicamu sniegumu parādīja japāņu vārtsargs Kosei Tani, kurš atvairīja Liberato Kačačes un Kleitona Lūisa sitienus no 11 metru atzīmes.

Otrajā pusfinālā savā starpā spēlēs Meksika un Brazīlija, meksikāņiem ar 6:3 sagraujot Dienvidkoreju. Pa divām reizēm pretinieku vārtus iekaroja meksikāņi Sevastjans Kordova un Enrijs Martins, kā arī korejietis Dongjongs Lī. Meksikas komanda aizvadītajās četrās olimpiskā turnīra spēlēs kopā iesitusi 14 vārtus.

Visbeidzot pašreizējā olimpiskā čempione Brazīlija, pateicoties Berlīnes "Hertha" uzbrucēja Mateuša Kunjas rezultatīvajam sitienam, ar 1:0 pieveica Ēģipti.

Futbola turnīrs vīriešiem - ceturtdaļfināls

SpēleRezultāts
Spānija - Kotdivuāra5:2 P
Japāna - Jaunzēlande0:0/4:2 11 m s.s.
Brazīlija - Ēģipte3:1
Dienvidkoreja - Meksika3:6

Izmantotie avoti:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!


, 2021-07-31 16:54, pirms 3 gadiem
Kā Spāņi vispār izlīda psc...
Cerams būs fināls Spānija - Brazīlija un netiks tur kaut kādi Meksikāni bļin, vai Japāna..
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).