Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Atspēlējot četras mačbumbas, Brazīlijas tenisistes izcīna dubultspēļu turnīra bronzu

Atspēlējot četras mačbumbas, Brazīlijas tenisistes izcīna dubultspēļu turnīra bronzu
Luisa Stefani un Laura Pigosi: pirmā tenisa medaļa Brazīlijas vēsturē. Foto: AFP/Scanpix

Brazīlijas tenisistes Laura Pigosi un Luisa Stefani Tokijas olimpisko spēļu dāmu dubultspēļu turnīra spēlē par trešo vietu ar 4:6, 6:4, 11:9 apspēlēja Krievijas Olimpiskās komitejas izlases tenisistes Jeļenu Vesņinu un Veroniku Kudermetovu, kuras iztērēja četras mačbumbas.

Titulētā Vesņina pirms pieciem gadiem triumfēja Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, zeltu izcīnot kopā ar Jekaterinu Makarovu. Šonedēļ Tokijā viņa bija ļoti tuvu bronzai ar Veroniku Kudermetovu, taču supertaibreikā iztērēja četras mačbumbas, no 9:5 zaudējot sešās izspēlēs pēc kārtas!

Viņām tas ir jau otrais ļoti sāpīgais zaudējums šovasar. Vesņina un Kudermetova Vimbldonā divreiz nespēja izservēt maču finālā un arī neizmantoja divas mačbumbas.

Kamēr debitantei Kudermetovai pirmās olimpiskās spēles beidzās uz ļoti skumjas nots, ceturto un pēdējoreiz olimpiskajās spēlēs startējošajai Vesņinai ir garantēta medaļa – rīt jaukto dubultspēļu finālā sacentīsies divas Krievijas komandas, kad Vesņina un Aslans Karacevs tiksies ar Anastasiju Pavļučenkovu un Andreju Rubļovu.

Pigosi un Stefani izcīnīja Brazīlijai pirmo olimpisko tenisa medaļu, kļūstot par otro valsti, kurai tas izdevies Tokijā. Vīriešu dubultspēļu turnīrā bronzas godalgas izcīnīja Jaunzēlandes tenisisti Markuss Daniels un Maikls Venuss.

Sieviešu dubultspēļu fināls notiks svētdien, kad ar pirmo numuru izsētās čehietes Barbora Krejčīkova un Kateržina Sinjakova sacentīsies ar Šveices duetu Belinda Benčiča/Viktorija Golubiča.

Teniss Tokijas olimpiskajās spēlēs

DisciplīnaZeltsSudrabsBronza
Sieviešu vienspēles
Sieviešu dubultspēlesPigosi/Stefani (BRA)
Vīriešu vienspēlesPablo Karenjo Busta (ESP)
Vīriešu dubultspēlesMektičs/Pavičs (CRO)Čiličs/Dodigs (CRO)Daniels/Venuss (NZL)
Jauktās dubultspēles(ROC)(ROC)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!


Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).