Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Sieviešu handbols: Norvēģija un Nīderlande turpina bez zaudējumiem

Sieviešu handbols: Norvēģija un Nīderlande turpina bez zaudējumiem
Norvēģijas handboliste izdara metienu. Foto: AP/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu handbola turnīru sievietēm bez zaudējumiem turpina Norvēģijas un Nīderlandes valstsvienības, kas pārspēja attiecīgi Melnkalni un Angolu. Zviedrijas un Francijas izlases spēlēja neizšķirti, bet Krievijas Olimpiskā komiteja izcīnīja pirmo uzvaru un sagādāja trešo neveiksmi ungārietēm.

Dienas pirmajā spēlē trešo uzvaru izcīnīja Nīderlandes handbolistes, ar 37:28 pārspējot Angolu. Pēc pirmā puslaika nīderlandietēm bija tikai divu vārtu pārsvars, taču jau otrā puslaika ievadā to ātri izdevās trīskāršot, kas ļāva svinēt drošu panākumu. Ar septiņiem vārtiem Nīderlandes izlasē izcēlās Bo van Veteringa.

Pie otrās uzvaras tikusi Spānijas sieviešu handbola izlase, kas pārspēja Brazīliju - 27:23. Lielāko daļu spēles pirmā puslaika vadībā atradās dienvidamerikānietes, bet Spānijas handbolistes otrajā puslaikā lauza mača gaitu, ieguva drošāku pārsvaru un izcīnīja panākumu. Nereja Penja Abaureja guva septiņus vārtus uzvarētāju labā, bet Brazīlijas izlasē ar deviņiem vārtiem atzīmējās Tamiresa de Arauho.

A grupā pirmo uzvaru izcīnījusi Dienvidkoreja, Āzijas komandu duelī ar 27:24 pieveicot Japānu. Dienvidkorejietes no pirmā puslaika vidus pārņēma spēles iniciatīvu un nosargāja vadības grožus līdz pat mača izskaņai. Jura Junga kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju, Dienvidkorejas panākumu kaldinot ar 11 precīziem metieniem.

Pēc līdzīga pirmā puslaika nekādas cerības pretiniecei otrajā trīsdesmitminūtē neatstāja Norvēģijas handbolistes. Viņas otrajā puslaikā guva par 12 vārtiem vairāk un sagrāva Melnkalni ar 35:23. Henija Reistada un Nora Moerka Norvēģijas uzvarā katra atzīmējās ar septiņiem vārtiem. Norvēģietēm tā bija trešā uzvara tikpat spēlēs.

Dienas rezultatīvākā spēle norisinājās starp Krievijas Olimpiskās komitejas un Ungārijas izlasēm, pie pirmā panākuma ar 38:31 tiekot krievietēm. Ungārijas sieviešu handbola izlasei izdevās vien uz brīdi atrasties vadībā (2:1), pēc kā visu mača gaitu kontrolēja Krievijas Olimpiskās komitejas komanda. Darja Dmitrijeva uzvarētāju rindās atzīmējās ar septiņiem vārtiem astoņos mēģinājumos, bet Jekaterina Iļjina bija precīza visos sešos metienos. Ungārijas izlasē deviņi vārtu guvumi Katrinas Gitas Klujberes rēķinā.

Ungārietes, kas ierasti atzīstami startējušas olimpisko spēļu handbola turnīrā sievietēm, pēc trīs aizvadītām spēlēm vēl nav izcīnījušas punktus. 2000. gadā Sidnejā Ungārijas izlase izcīnīja sudraba medaļas, 2004. gada Atēnu spēlēs palika piektās, bet Pekinā ierindojās ceturtajā pozīcijā. 2012. un 2016. gada olimpiskajām spēlēm ungārietes kvalificēties nespēja.

Dāmu turnīra trešās kārtas pēdējā mačā Zviedrija galotnē izlaida divu vārtu pārsvaru un spēlēja neizšķirti pret Franciju. Vēl pirmā puslaika otrajā pusē francūzietēm bija piecu punktu pārsvars, taču zviedrietes to spēja sadeldēt līdz minimumam, otrā puslaika sākumā jau pārņemot vadību. Mača izskaņā Francijas handbolistes atspēlējās no mīnus divi un izrāva neizšķirtu - 28:28. Karīna Stromberga guva septiņus vārtus Zviedrijas rindās, bet Francijas izlasē par vieniem vārtiem mazāk Pauletai Fopai.

Olimpisko spēļu handbola turnīrs sievietēm, trešā diena

GrupaSpēleRezultāts
ANīderlande - Angola37:28
BSpānija - Brazīlija27:23
AJapāna - Dienvidkoreja24:27
AMelnkalne - Norvēģija23:35
BUngārija - KOK31:38
BZviedrija - Francija28:28

A grupa

VValstsSUNZVārtiP
1.Norvēģija3300104:716
2.Nīderlande3300112:856
3.Dienvidkoreja310290:1062
4.Japāna310274:852
5.Melnkalne310282:862
6.Angola300371:1000

B grupa

VValstsSUNZVārtiP
1.Zviedrija321095:765
2.Spānija320179:794
3.Brazīlija311180:783
4.KOK311186:913
5.Francija311183:853
6.Ungārija300387:1010

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Izmantotie resursi:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...


Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).