Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Pozitīva Covid-19 rezultāta dēļ Tokijā nepiedalīsies ASV kārtslēcējs Kendrikss

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pozitīva Covid-19 rezultāta dēļ Tokijā nepiedalīsies ASV kārtslēcējs Kendrikss
Sems Kendrikss. Foto: EPA/Scanpix

Jau naktī uz piektdienu ar pirmajām disciplīnām sāksies Tokijas olimpisko spēļu vieglatlētikas sacensības. No 31. jūlija paredzēts pirmais starts kārtslēcējiem, taču diviem tas ies secen pozitīvu Covid-19 rezultātu dēļ. Sacensībās nestartēs viens no favorītiem ASV sportists Sems Kendrikss, kā arī argentīnietis Germans Karavigio.

Jau šonedēļ ar pirmajām sacensībām Tokijas olimpiskajās spēlēs sāksies vieglatlētikas disciplīnās. Covid-19 nesis korekcijas kārtslēkšanas dalībnieku pulkā, jo pozitīvas analīzes saņēmis ASV kārtslēcējs Sems Kendrikss. Sportists 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļas, kā arī ir pēdējo divu pasaules čempionātu uzvarētājs. Kendrikss neizjūtot vīrusa simptomus un šobrīd atrodas karantīnā viesnīcā. Tādā nācās doties arī vairākiem Austrālijas vieglatlētiem, jo austrālieši dzīvo vienā viesnīcā ar amerikāņiem un trīs no tiem bija kontaktējušies ar Kendriksu. Pēc trim negatīviem testiem lielākā daļa no tiem varēja atjaunot aktivitātes.

Līdz ar to izpaliks Kendriksa duelis ar zviedru un pašreizējo pasaules rekordistu Armandu Duplanti. Pozitīva Covid-19 rezultāta dēļ sacensības izpaliks arī argentīniešu kārtslēcējam Germanam Karaviglio. Sportists to apstiprināja savos sociālajos medijos. Kārtslēcējiem sacensības Tokijas olimpiskajās spēlēs paredzētas no 31. jūlija līdz 3. augustam.

Vieglatlētikas sacensībās uz starta dosies arī vairāki Latvijas vieglatlēti. Kā pirmā naktī uz piektdienu 800 metru priekšskrējienā piedalīsies Līga Velvere.

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/olympics/track...