Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Mieža bērnības treneris: "Jau toreiz Nauris atšķīrās ar savu asumu un ātrumu"

Mieža bērnības treneris: "Jau toreiz Nauris atšķīrās ar savu asumu un ātrumu"
Nauris Miezis. Foto: AP/Scanpix

Jau bērnībā, uzsākot treniņus basketbolā, topošais olimpiskais čempions Nauris Miezis no saviem vienaudžiem atšķīrās ar savu asumu un ātrumu, turklāt arī fiziskā sagatavotība viņam bija augstākā līmenī, portālam Sportacentrs.com saka viens no pirmajiem sportista treneriem Jānis Rimbenieks.

Latvijas 3x3 basketbola izlase trešdien kļuva par pirmo vīriešu komandu vēsturē, kas šajā sporta veidā izcīnījusi olimpisko zeltu. Starp spēlētājiem pasaules ranga līderis ir tieši Miezis, kuru kā viens no pirmajiem basketbolā ievirzīja Rimbenieks. Viņš piektdien gatavojas doties arī uz lidostu, lai sagaidītu zelta medaļniekus Agni Čavaru, Kārli Lasmani, Edgaru Krūmiņu un Miezi.

Viens no Rimbenieka vaļaspriekiem ir toršu cepšana. Divas dienas pirms izlidošanas uz Tokiju pie viņa viesojies Miezis, un treneris apsolījis izcept torti, ja puišiem izdosies kāpt uz olimpiskā pjedestāla. Tagad solījums būs jāpilda... Taču tas vēl piektdien lidostā nenotiks, jo meistardarba pasniegšanu Rimbenieks vēlas sarīkot mierīgākā atmosfērā.

“Pēc zelta izcīnīšanas bija tāda viegla sajūta. Prieks, asaras un labi padarīta darba sajūta,” neslēpj pieredzējušais basketbola treneris. “Galvenais iemesls zeltam, domāju, bija viss šis lielais ieguldītais darbs, ko paveica spēlētāji un ap viņiem esošā komanda. Labi padarīts darbs vienmēr vainagojas ar labu rezultātu. Ja tāda trenēšanās būtu visām izlasēm... tad visām būtu labi rezultāti!”

Rimbenieks uzsver, ka ļoti liela loma bijusi arī 3x3 komandas savstarpējām attiecībām. “Kā viņi paši saka: “Mēs esam ģimene.” Ja varēsim panākt, ka visās izlasēs būs ģimene un visi trenēsies vienkopus, varam sasniegt lielas lietas,” pauž Rimbenieks, kurš izceļ arī komandas mērķtiecību un neatlaidību. “Šādā turnīrā nekad nevar kļūt par čempionu, ja tā laikā pēc tādām slodzēm nezaudē kādā spēlē. To spilgti pierādīja Serbija. Tā, iespējams, pat bija viņu taktiskā kļūda. Turnīrā ir jāizjūt arī zaudējuma garša. Ir jāmāk uzvarēt un ir jāmāk arī zaudēt. Dienā, kad mūsējie zaudēja abas spēles, viņi izdarīja pareizos secinājumus, un viss nostājās savās vietās.”

Kā pēc uzvaras olimpiskajā finālā atklāja Miezis, treneris Rimbenieks pirms katra mača sūtījis uzmundrinājuma ziņas. Abu starpā joprojām valda ciešas attiecības.

“Ar Miezi sāku strādāt 2002. gadā, un toreiz Alfrēda Kraukļa VEF Basketbola skolas komanda – 1991. gadā dzimušie – Latvijas Jaunatnes līgā izcīnīja pirmo vietu. Jā, Nauris no pārējiem atšķīrās fiziskās sagatavotības ziņā. Viņam asums un ātrums bija augstākā līmenī. Viņa domāšana bija citādāka. Naurim bija grūti ģimenes apstākļi, jo vecāki ir ar dzirdes un runas traucējumiem. Tas noteikti viņam ir devis arī daudz pozitīvā,” uzskata Rimbenieks.

“Ir ļoti svarīgi, kāds tev ir asums, kā acis nodod impulsus uz smadzenēm, un tās tālāk – uz rokām un kājām. Reakcija Naurim ir ļoti augstā līmenī. Paskatieties, kā viņš piespēlē!” akcentē treneris. “Basketbols nav sporta veids, kurā vienkārši driblē no viena laukuma gala līdz otram. 3x3 basketbolā no klasikas atšķiras tikai nianses, bet tehnika ir tā pati. Situācijas novērtēšana ir vissvarīgākais. Vienmēr saviem audzēkņiem esmu teicis: “Grozā iemetīs arī vecmāmiņa, viņai vajag iedot tikai savlaicīgu un precīzu piespēli.” Un Nauris to var!”


, 2021-07-29 16:27, pirms 3 gadiem
Visu cieņu puišiem par sasniegto olimpiādē, bet nu jau jūs sākat smīdināt. Ja viņš būtu tāds tīrradnis, tad karjeras ceļš būtu Eirolīga, NBA, nevis LBL2 un strītbols. Tiešām visi tagad izliksies, ka šis zelts ir kā lielā basketbola zelts un visi tie apspēlētie japāņi, beļģi un krievi ir pasaules basketbola superzvaigznes???
, 2021-07-29 16:32, pirms 3 gadiem
Treneris Jānis Rimbenieks nebija Naura pirmais treneris.

Pirmais Naura treneris bija Ķekavā - Treneris Andris Eglītis!!
, 2021-07-29 16:36, pirms 3 gadiem
ķēmu ķērājs rakstīja: Visu cieņu puišiem par sasniegto olimpiādē, bet nu jau jūs sākat smīdināt. Ja viņš būtu tāds tīrradnis, tad karjeras ceļš būtu Eirolīga, NBA, nevis LBL2 un strītbols. Tiešām visi tagad izliksies, ka šis zelts ir kā lielā basketbola zelts un visi tie apspēlētie japāņi, beļģi un krievi ir pasaules basketbola superzvaigznes???
Olimpiskais zelts ir zelts!
, 2021-07-29 16:42, pirms 3 gadiem
ķēmu ķērājs rakstīja: Visu cieņu puišiem par sasniegto olimpiādē, bet nu jau jūs sākat smīdināt. Ja viņš būtu tāds tīrradnis, tad karjeras ceļš būtu Eirolīga, NBA, nevis LBL2 un strītbols. Tiešām visi tagad izliksies, ka šis zelts ir kā lielā basketbola zelts un visi tie apspēlētie japāņi, beļģi un krievi ir pasaules basketbola superzvaigznes???
čalis ir TOP1 3x3 basketbolists pasaulē (FIBA rangā, manuprāt) un zelta medaļa Olimpiādē. Tas jebkurā gadījumā ir ļoti liels sasniegums.
, 2021-07-29 16:45, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Olimpiskais zelts ir zelts!
Un? Es kaut kur teicu, ka alumīnijs? Kaut vai 100 karātu dimants, tāpēc jau Miezis pēkšņi nekļūs par NBA līmeņa basketbolistu lai tagad stāstītu kā viņš baigi atšķīries no visiem.
, 2021-07-29 16:46, pirms 3 gadiem
ķēmu ķērājs rakstīja: Visu cieņu puišiem par sasniegto olimpiādē, bet nu jau jūs sākat smīdināt. Ja viņš būtu tāds tīrradnis, tad karjeras ceļš būtu Eirolīga, NBA, nevis LBL2 un strītbols. Tiešām visi tagad izliksies, ka šis zelts ir kā lielā basketbola zelts un visi tie apspēlētie japāņi, beļģi un krievi ir pasaules basketbola superzvaigznes???
nba netiek tikai tīrradņi, tur ir arī daudz viduvēju spēlētāju un daudz lomas spēlētāju, talants ir tikai viena no vairākām lietām kas veicina nokļūšanu nba.
Miezis ir 3x3 pasaules ranga līderis ja kas.
, 2021-07-29 16:52, pirms 3 gadiem
Komentāri atkal smieklīgi. Pludmales futbolisti arī vāji, jo nekonkurē ar Mesi un Ronaldu par Zelta buci? 3x3 komandas spēlētāji ir TOP12 starptautiskajā rangā, un turēties tā augstienē ir ļoti grūti, jo konkurence ir milzīga. Džeki nodarbojas ar basketbolu, bet ar citu novirzienu, un ir ierakstījuši savus vārdus vēsturē - ko vēl vajag?
, 2021-07-29 16:52, pirms 3 gadiem
asta rakstīja: čalis ir TOP1 3x3 basketbolists pasaulē (FIBA rangā, manuprāt) un zelta medaļa Olimpiādē. Tas jebkurā gadījumā ir ļoti liels sasniegums.
Atkārtošu, ko jau teicu jo laikam nesaprati. Ja viņš būtu tāds tīrradnis kas galvas tiesu pārāks par visiem, tad viņš tā arī gludi turpinātu līdz izlasei, Eirolīgai vai NBA un būtu jau miljonārs, nevis tāpat vien pastiprināti pievērstos strītbolam. Acīmredzot lielajā basketbolā viņš nebija nekas tik īpašs. Visu cieņu par medaļu, bet nevajag stāstīt, ka viņš jau no bērnības baigā basketbola superzvaigzne.
, 2021-07-29 17:00, pirms 3 gadiem
wifebeater rakstīja: Miezis ir 3x3 pasaules ranga līderis ja kas.
Un? Kas tajā 3x3 spēlē? Tie, kam lielajā basketbolā nekas nespīd.
, 2021-07-29 17:11, pirms 3 gadiem
ķēmu ķērājs rakstīja: Atkārtošu, ko jau teicu jo laikam nesaprati. Ja viņš būtu tāds tīrradnis kas galvas tiesu pārāks par visiem, tad viņš tā arī gludi turpinātu līdz izlasei, Eirolīgai vai NBA un būtu jau miljonārs, nevis tāpat vien pastiprināti pievērstos strītbolam. Acīmredzot lielajā basketbolā viņš nebija nekas tik īpašs. Visu cieņu par medaļu, bet nevajag stāstīt, ka viņš jau no bērnības baigā basketbola superzvaigzne.
Kurš teica, ka Miezis ir bijis tīrradnis un pārāks par visiem? Rimbenieks teica, ka Miezis bijis ātrāks, asāks un fiziski spēcīgaks par treniņgrupas biedriem. Un ar smagu darbu šobrīd ir sasniedzis 3x3 ranga pirmo pozīcīju un kļuvis par olimpisko čempionu.
, 2021-07-29 17:12, pirms 3 gadiem
33 ir specifika
, 2021-07-29 17:15, pirms 3 gadiem
zaxx rakstīja: Viņam nav arī jākļūst , jo viņš ir tur kur viņam ir jābūt.
Pietiek nolikt jamp;/,,a , pats nemūzām nespētu neko sasniegt par sētas līmenī, nemaz nerunājot par augstāku!!!
Ilgi nebija jāgaida, līdz uzradīsies kāds idiņš ar savu "ko tu pats esi sasniedzis" Tam nav nekāda sakara ar tematu. Bet temats, ja neproti lasīt, ir tāds, ka Miezis jau no bērnības baigais superstārs, tikai tāpat vien izvēlējās no Lbl2 uz strītbolu pāriet. Tā neviens nekad nedarītu, ja spīdētu laba karjera īstajā basketbolā. Tāpēc nesmīdiniet ar tiem bērnības superstāra stāstiem. Punkts.
, 2021-07-29 17:27, pirms 3 gadiem
Edijsvi rakstīja: Treneris Jānis Rimbenieks nebija Naura pirmais treneris.

Pirmais Naura treneris bija Ķekavā - Treneris Andris Eglītis!!
nekur jau nav arī teikts ka Rimbenieks ir pirmais treneris. Viens no pirmajiem - un tā ir taisnība. Un gan Eglīti gan Rimbenieku Miezis arī pieminēja (skat dažus rakstu iepriekš)
, 2021-07-29 17:31, pirms 3 gadiem
ķēmu ķērājs rakstīja: Ilgi nebija jāgaida, līdz uzradīsies kāds idiņš ar savu "ko tu pats esi sasniedzis" Tam nav nekāda sakara ar tematu. Bet temats, ja neproti lasīt, ir tāds, ka Miezis jau no bērnības baigais superstārs, tikai tāpat vien izvēlējās no Lbl2 uz strītbolu pāriet. Tā neviens nekad nedarītu, ja spīdētu laba karjera īstajā basketbolā. Tāpēc nesmīdiniet ar tiem bērnības superstāra stāstiem. Punkts.
Neviens jau nesaka, ka bija superstārs. Tikai pasaka, ka fiziski izcēlās uz savu treniņgrupu, kā arī piemin pāris faktus par viņa ģimeni. Neviens nesaka, ka viņš ir labāks par kaut vai to pašu Porziņģi. Vienkārši savā jomā viņš ir labākais. Ja mēs tā kritiski paskatamies - arī ne visas klasiskā basketa zvaigznes būtu topi 3x3 dēļ spēles manieres atšķirības katrā paveidā. Džeku slavē par to, ka atnesa medaļu Latvijai un kaut ko sasniedza - ir savā jomā labākais. Tieši savā nevis visā basketā kopumā.
, 2021-07-29 17:38, pirms 3 gadiem
Spriežot pēc komentāriem, visi, kas nav nopelnījuši miljonus kā Porziņģis un Bertāns, tādi sūdabrāļi vien ir. Žēl ka Vihrovs un Štrombergs, tāpat kā basketbolistu četrinieks, izvēlējušies muļķīgu ceļu - kļūt par olimpiskajiem čempioniem.
, 2021-07-29 17:58, pirms 3 gadiem
Cilvēki nesaprot, ka 3x3 pavisam cits sports. Tur to fizisko līmeni daudzi 5x5 nevarētu pat pavilkt, jo nonstop ir jāmauc, ļoti fizisks sports, tas tev nav iemest grozu un atpūsties, jābut vispārēji labam
, 2021-07-29 17:59, pirms 3 gadiem
Apskaties uz Kurucu vai Andžeju, tīri fiziskajā atpaliek kā zeme no mēness no Naura
, 2021-07-29 18:07, pirms 3 gadiem
NorchaN rakstīja: nekur jau nav arī teikts ka Rimbenieks ir pirmais treneris. Viens no pirmajiem - un tā ir taisnība. Un gan Eglīti gan Rimbenieku Miezis arī pieminēja (skat dažus rakstu iepriekš)
Sākumā virsraksts bija - Mieža pirmais treneris... autors nomainīja virsrakstu.
, 2021-07-29 18:17, pirms 3 gadiem
es zinu labāk rakstīja: Apskaties uz Kurucu vai Andžeju, tīri fiziskajā atpaliek kā zeme no mēness no Naura
Kamēr tas atpaliek no tevis nosauktajiem visā pārējā. Abu disciplīnu pārstāvji trenējās krietni savādāk. Izturību pret fizisko slodzi ir iespējams uztrenēt, kamēr talantu, spēles izpratni, atlētiskās īpašības īsti neuztrenēsi. To pašu Krūmiņu sauksi par baigo fizisko specmenu?
Salīdzināt 2,15m čali ar 1,90m saspēlnieku, laikam vari tikai tu
, 2021-07-29 18:31, pirms 3 gadiem
bet vispār visu cieņu, varu tikai iedomāties kādas sajūtas bija stāvot apbalvošanas ceremonijā
, 2021-07-29 19:48, pirms 3 gadiem
ķēmu ķērājs rakstīja: Un? Kas tajā 3x3 spēlē? Tie, kam lielajā basketbolā nekas nespīd.
Puspofesionali vai amatieri
, 2021-07-29 19:50, pirms 3 gadiem
es zinu labāk rakstīja: Cilvēki nesaprot, ka 3x3 pavisam cits sports. Tur to fizisko līmeni daudzi 5x5 nevarētu pat pavilkt, jo nonstop ir jāmauc, ļoti fizisks sports, tas tev nav iemest grozu un atpūsties, jābut vispārēji labam
Spele notiek 10 minutes bet ne 40. Kapec tik lielas iluzijas ka nevar pavilkt.
, 2021-07-29 20:45, pirms 3 gadiem
es zinu labāk rakstīja: Apskaties uz Kurucu vai Andžeju, tīri fiziskajā atpaliek kā zeme no mēness no Naura
Kur Tu redzi Kurucu fiziski švakāku par Miezi? Tehniski iemaņu ziņā Miezis ir noteikti krietni daudzveidīgāks, bet dabiskais atlētisms Rodionam ir minimums tāds pats vai visticamākais, krietni augstāks. Savukārt, Anžejs pie saviem 215 ir pavisam cita kategorija un viņš ir izteikti talantīgs, pat ar visu vājo fizisko un švako psiholoģiju
, 2021-07-29 21:04, pirms 3 gadiem
Kāpēc jeņķi neaizsūtīja kādus NBA purnus? WNBA blice, cik sapratu, easy paņēma sievietēm.
, 2021-07-29 21:50, pirms 3 gadiem
M8archa rakstīja: Kāpēc jeņķi neaizsūtīja kādus NBA purnus? WNBA blice, cik sapratu, easy paņēma sievietēm.
Un ko tu gribi pateikt? Ka jau nākotnē būs arī tādi 3x3 komandās. Bet jāsaprot, ka NBA ir vesela sistēma. Un kā tie spēlētāji vispār 3x3 turmīros var iesaistīties? Viņiem jābrauc uz turnīriem, jākrāj reitinga punkti utt. ASV bija atbraukuši Uz Grācu ar it kā labu komandu, bet nu tālāk par 1/4finalu viņi netika. Bija tur kaut kadi džeki pat ar NBA pieredzi. Bet pati par sevi tā jau neko nedod. Domājams gan, ka tagad tie, kas netiek NBA komandu pamatsastāvos, sāks redzēt perspektīvu pāriet uz 3x3. Tāpēc var paredzēt, ka Parīzē redzēsim daudz vairāk kadru ar lielā basketbola, tai skaitā NBA pieredzi. Bet nu šaubos, ka kaut kādi NBA superstāri nokomplektēs savu superčetrinieku un ieradīsies uz Olimpiskām spēlēm. Amerikāņiem vajag komandas, kas visu sezonu braukā pa raitinga turnīriem un krāj punktus, tad varbūt tiks pa taisno uz Parīzi. Pretējā gadījuma viņiem tik un tā būs jābrauc uz kvalifikācijas turnīru, bet tas būs maija beigās vai jūnija sākumā, kad pilnā sparā vēl notiek izslēgšanas spēles. Un pie tam tur ir zināmi nosacījumi, ka vismaz diviem spelētājiem jābūt tādiem, kas ir spēlējuši pasaules tūres posmos. NBA tā ir problēma pretēji WNBA. Pēdejā ir vasaras līga un tās spēlētājas, kas ziemā nedodas peļņā uz Eiropu, var mierīgi iesaistīties 3x3 turnīros. Viņām laika ir gana daudz.
, 2021-07-29 21:51, pirms 3 gadiem
Beidziet salīdzināt sporta veidus, klasisko basi ar 3×3, tas ir tāpat, kā futzālu nevar salīdzināt ar futbolu, visu no tā ko nosaucu esu pats spēlējis un atškirības ir milzīgas, ja tev ir talants 3 uz 3 labi nospēlēt tad to arī izdarīsi, jo tieši tur tehnika visvairāk palīdz un ātrums, klasiskajā basī ir kombenes plus vairāk cilvēku un lielāks laiks domāt, kombinēt u.tmldz. Miezis bij perspektīvs spēlētājs arī klasiskajā basī, bet varbūt pamaisija viņa raksturs, kurš negribēja, lai kāds viņu ieliek rāmjos kā bieži notiek klasiskajā basketbolā. Tāpat arī futzālā pret tehniskākajiem bij grūti ko izdarīt un parasti sanāca zaudes pret meistarīgākkajiem, bet jau uz klasiskā futbola laukuma tos tehniskākos varēja uz fiziskā paņemt un tad jau biežāk , piemēram, mēs uzvarējām tos, kas futzālā vienmēr bij labāki. Vel ir grūti no streetbola pāriet uz klasisko basketbolu, ja tu esi spēlējis no bērna kājas tikai streetbolu līdz laikam kad pārej uz klasisko basi. Tas protams vairāk attiecināms ir uz lauku rajoniem, kur ir grūti nokomplektēt 5 uz 5 spēli. 3×3 spēlēt un klasisko basi ir kā diena pret nakti, vienā tu vari būt zvērs otrā tu esi pelēka pele, kas nezin kā ielet braucošā vilcienā, piemērs, Japānai bij Brauns kas bij no klasiskā basīša, likā nu noraks visus nu un ko viņš izdarija? a vot neko! Tas nebij vienīgais piemērs. Ir vairākas reizes bijis, kad ļoti talantīgi džeki no klasiskā basītī tā dabū pa muti no amatieriem 3×3 ka paši šokā! Un otrādi klasiskajā basī tos pašus mūsu čempionus ir smērējuši parasti puiši pret vairogu. Tāka tas kpc viņš nav nba ir lieks jautājums, viņam to nba nevajag, ja viņš ir olimpiskais čempions. Šie džeki spēlē vienā komandā un aizbrauc uz olimpiādi un novinnē to, a klasiskajā basketbolā ir tā, ka notiek viena liela putra ar visām līgām
gan nba gan eirolīga gan fiba cīnās par ietekmi. Mums ir talants Porziņģi miljonārs par ko es priecājos, bet kad viņš spēlēs izlasē? Mums ir daudz talantu, kas ir top spēlētāji, bet kad viņiem būs tādas olas kā šiem- cipa lbl2 līmeņa spēlētājiem, kuri izcīnija zeltu. Lai pierāda savu talantu un ko izcīna beidzot. Lai vinnētu olimpiādi ir jābūt talantam, komandas garam, asumam un spējām un Miezim ir tas un visai komandai tas piemīt.
, 2021-07-29 22:54, pirms 3 gadiem
Edijsvi rakstīja: Treneris Jānis Rimbenieks nebija Naura pirmais treneris.

Pirmais Naura treneris bija Ķekavā - Treneris Andris Eglītis!!
Sportacentrs.com saka viens no pirmajiem sportista treneriem Jānis Rimbenieks.
, 2021-07-29 23:50, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Olimpiskais zelts ir zelts!
Cik vecs esi? Es pats vēl 20+ gados mūsu sūnu ciema mediju iespaidā šitā pat domāju, ka OS zelts ir kaut kas megu super ūber jau defaultā, pat ja disciplīna ir zābaka mešana. Tagad saprotu, cik tas bija muļķīgi.
, 2021-07-30 00:03, pirms 3 gadiem
Un kas spēlē lielajā basī? Tikai Supermeņi? Tur ir daudz vairāk mīzēju un lupatu, kā te kāds varētu iedomāties 😂
, 2021-07-30 00:07, pirms 3 gadiem
prikolists rakstīja: Beidziet salīdzināt sporta veidus, klasisko basi ar 3×3, tas ir tāpat, kā futzālu nevar salīdzināt ar futbolu, visu no tā ko nosaucu esu pats spēlējis un atškirības ir milzīgas, ja tev ir talants 3 uz 3 labi nospēlēt tad to arī izdarīsi, jo tieši tur tehnika visvairāk palīdz un ātrums, klasiskajā basī ir kombenes plus vairāk cilvēku un lielāks laiks domāt, kombinēt u.tmldz. Miezis bij perspektīvs spēlētājs arī klasiskajā basī, bet varbūt pamaisija viņa raksturs, kurš negribēja, lai kāds viņu ieliek rāmjos kā bieži notiek klasiskajā basketbolā. Tāpat arī futzālā pret tehniskākajiem bij grūti ko izdarīt un parasti sanāca zaudes pret meistarīgākkajiem, bet jau uz klasiskā futbola laukuma tos tehniskākos varēja uz fiziskā paņemt un tad jau biežāk , piemēram, mēs uzvarējām tos, kas futzālā vienmēr bij labāki. Vel ir grūti no streetbola pāriet uz klasisko basketbolu, ja tu esi spēlējis no bērna kājas tikai streetbolu līdz laikam kad pārej uz klasisko basi. Tas protams vairāk attiecināms ir uz lauku rajoniem, kur ir grūti nokomplektēt 5 uz 5 spēli. 3×3 spēlēt un klasisko basi ir kā diena pret nakti, vienā tu vari būt zvērs otrā tu esi pelēka pele, kas nezin kā ielet braucošā vilcienā, piemērs, Japānai bij Brauns kas bij no klasiskā basīša, likā nu noraks visus nu un ko viņš izdarija? a vot neko! Tas nebij vienīgais piemērs. Ir vairākas reizes bijis, kad ļoti talantīgi džeki no klasiskā basītī tā dabū pa muti no amatieriem 3×3 ka paši šokā! Un otrādi klasiskajā basī tos pašus mūsu čempionus ir smērējuši parasti puiši pret vairogu. Tāka tas kpc viņš nav nba ir lieks jautājums, viņam to nba nevajag, ja viņš ir olimpiskais čempions. Šie džeki spēlē vienā komandā un aizbrauc uz olimpiādi un novinnē to, a klasiskajā basketbolā ir tā, ka notiek viena liela putra ar visām līgām
gan nba gan eirolīga gan fiba cīnās par ietekmi. Mums ir talants Porziņģi miljonārs par ko es priecājos, bet kad viņš spēlēs izlasē? Mums ir daudz talantu, kas ir top spēlētāji, bet kad viņiem būs tādas olas kā šiem- cipa lbl2 līmeņa spēlētājiem, kuri izcīnija zeltu. Lai pierāda savu talantu un ko izcīna beidzot. Lai vinnētu olimpiādi ir jābūt talantam, komandas garam, asumam un spējām un Miezim ir tas un visai komandai tas piemīt.
Divas lietas:
1. Jā, iemetot "aukstus" klasiskā baša čaļus 3x3, protams, ka lielas iespējas dabūt pa muti sākumā. Cita dinamika, cits segums, cita bumba. Plus vēl jāsaspēlējas. Bet jautājums jau cits - ja visi klasiskā baša spēlētāji NOPIETNI pievērstos tam 3x3, ikdienā tur trenētos, kāda tad bilde izskatītos? jo klasiskajā basītī taču viņi ir bijuši meistarīgāki par tiem 3x3 džekiem, kāpēc lai viņi to pašu neizdarītu arī uz asfalta ar citu bumbu, ja patrenētos?

2. Par to tehniku runājot, redzēju finālu, radās daudz jautājumu, kas tie tādi, kas tur piedalās. Mūsējie skaitās labākā komanda pasaulē. Bet, teiksim, tāda lieta - pa spēli redzēju vienu krosovera mēģinājumu no mūsējā (Krūmiņš laikam), beidzās ar to, ka apkrita uz muguras. Vēl kaut kādi dīvaini metieni no grozapakšas. Katrā ziņā neatbilst manam stereotipam par labāko pasaules strītbolu, kur katrs bronksas hūda nigers krosoveru iemācās agrāk, nekā iemācās staigāt. Teiksim, klasiskajā basī pa visu pasauli tādi tehniskie amerikāņi ir sanaturalizēti pa vienam katrā izlasē, bet šeit finālā iespaids, ka jā, ļoti azartiski, ļoti cīnīties griboši, BET tomēr kokaini spēlētāji sacenšas. Tiešām tie ir labākie 3x3 spēlētāji pasaulē? To virtuvi nepārzinu, nezinu, kā pasaulē vāc komandas uz šito, tāpēc paturu prātā iespēju, ka galīgi garām te runāju, bet man ir sajūta, ka te nebūt nespēlē tie labākie, kas varētu.
, 2021-07-30 00:36, pirms 3 gadiem
lasu diskusijas un saprotu, ka dažu labu sportacentrs komentētāju vecums ir ne vairāk kā 14 gadi..
, 2021-07-30 00:55, pirms 3 gadiem
norvis rakstīja: Sportacentrs.com saka viens no pirmajiem sportista treneriem Jānis Rimbenieks.
Virsraksts sākumā bija: “Mieža pirmais treneris...”
, 2021-07-30 08:01, pirms 3 gadiem
Čaļi, protams, malači, ka izmantoja radušos situāciju, bet nu pietiks varbūt pārspīlēt par šī panākuma nozīmi/prestižu. Sporta veids kā tāds ir ļoti skatāms un ar lielu potenciālu, taču šobrīd redzams, ka tas vēl ir amatieru līmenī.
, 2021-07-30 10:06, pirms 3 gadiem
bungas1 rakstīja: Čaļi, protams, malači, ka izmantoja radušos situāciju, bet nu pietiks varbūt pārspīlēt par šī panākuma nozīmi/prestižu. Sporta veids kā tāds ir ļoti skatāms un ar lielu potenciālu, taču šobrīd redzams, ka tas vēl ir amatieru līmenī.
Tas ne par matu nemazina olimpiskā zelta nozīmību!!
, 2021-07-30 12:32, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Tas ne par matu nemazina olimpiskā zelta nozīmību!!
A tieši kāpēc nē? Jo Olimpisko zeltu ir atveduši ārpuszemes dievi un tam piemīt īpaša maģija?
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).