Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Kleiza/Sponsila grauj Kenijas pāri, pasaules čempiones turpina perfekti

Kleiza/Sponsila grauj Kenijas pāri, pasaules čempiones turpina perfekti
Kelija Kleiza un Sāra Sponsila. Foto: AP/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā sievietēm aizvadīta vēl viena spēle D grupā, kurā pie likumsakarīga otrā panākuma tika Kelija Kleiza un Sāra Sponsila no ASV. Tikmēr trešo uzvaru A grupā izcīnīja kanādietes Sāra Pavana un Melisa Humana-Paradesa.

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā sievietēm rīta sesijā otro D grupas spēli, kurā ir arī latvietes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, aizvadīja Kelija Kleiza un Sāra Sponsila no ASV, sagādājot graujošu zaudējumu Gaudenikai Makohai un Breksaidai Hadambi no Kenijas. Sponsila viegli tika pie bumbām aizsardzībā, Kleiza dominēja pie tīkla un sagādāja pretiniecēm lielas problēmas serves uzņemšanā, kas beidzās ar to, ka kenijietes pirmajā setā palika uz astoņiem punktiem. Otrajā setā Kenijas sportistes vēl joprojām nespēja paņemt pretinieču serves, ASV duetam gūstot panākumu ar 2-0 (21:8, 21:6).

Daudz saistošāka bija cīņa par pirmo vietu A grupā, kurā pasaules čempiones Sāra Pavana un Melisa Humana-Paredesa spēlēja pret šveicietēm Anouku Vergi-Deprē un Joanu Haidrihu. Abi dueti pirmajās divās izcīnīja uzvaru, nu sadalot pirmās divas vietas. Spēles sākās ar divām kanādiešu kļūdām, sasteidzot uzbrukumus. Tikmēr šveicietēm nepadevās serves uzņemšana, Pavanai pie tīkla panākot izlīdzinājumu. Eisu, raidot bumbu pāri tīkla malai, ieservēja Haidriha, bet Humana-Paradesa uzreiz pēc darbības aizsardzībā panāca izlīdzinājumu (4:4).

Turpinājumā kanādietēm labāk sekmējās garākās izspēlēs, bet pretinieču kļūdas ļāva iegūt lielāku pārsvaru. Savu darbu aizsardzībā padarīja arī Humana-Paradesa, bet pretiniecēm maksimāli lielas grūtības pie tīkla sagādāja Pavana. Rezultāta starpība pieauga līdz pieciem punktiem (11:6). Pirms tehniskā pārtraukuma ar vēl vienu eisu atzīmējās Haidriha, sadeldējot deficītu līdz trim punktiem, bet pēc pārtraukuma kanādietes stabili turēja četru punktu pārsvaru. Haidriha netika galā serves uzņemšanā, kļūdījās uzbrukumā un deva pretiniecēm sešu punktu pārsvaru. Tad Verges-Deprē uzbrukuma sitienu bloķēja Pavana, izšķirot seta likteni - 21:13.

Otro setu ar lielisku servi sāka Verge-Deprē, divreiz uzņemšanā kļūdoties Humanai-Paradesai. Cenšoties apspēlēt Pavanu pie tīkla, šveicietes kļūdījās, rezultātam kļūstot neizšķirtam (3:3). Tad labs nogrieznis padevās Šveices duetam, pēc Haidrihas eisa noformējot trīs punktu pārsvaru (7:4). Kanādietes atguvās ātri, Pavanai droši nospēlējot pie pārejošās bumbas pie tīkla, bet Humanai-Paradesai paceļot bumbu aizsardzībā (10:10).

Pēc tehniskā pārtraukuma cīņa ritēja punkts punktā līdz brīdim, kad Humana-Paradesa pacēla bumbu aizsardzībā, bet Pavana pārņēma vadību Kanādas duetam (16:15). Lielisku iespēju veikt vadības maiņu izniekoja Verge-Deprē, bet tad Haidrihas uzbrukumu bloķēja Pavana (19:17). Tādējādi kanādietes tika pie divām mačbumbām, bet nespēja tās realizēt, jo ar Haidrihas servi netika galā Pavana. Kanādietes paņēma pārtraukumu, pēc kura Verge-Deprē neizmantoja iespēju pārņemt vadību, raidot bumbu tīklā. Piektās mačbumbas izspēlē lieliski aizsardzībā nospēlēja Humana-Paradesa, bet brīdi vēlāk Pavana ar bloku atnesa Kanādas duetam uzvaru spēlē un grupā - 2-0 (21:13, 24:22).

Tikmēr par izkļūšanu no A grupas cīnījās vācietes Jūlija Zūde/Karla Borgere un nīderlandietes Katja Stama un Raisa Šona. Lieliski spēli sāka Šona, ar darbībām aizsardzībā palīdzot izvirzīt savu pāri vadībā ar 6:2. Vācietes sāka atgūties seta vidū un pēc tehniskā pārtraukuma. Zūde ar eisu sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet tad Stama ar lielisku bloku viņu apturēja uzbrukumā (18:15). Zūde revanšējās ar uzviju, atspēlējot trīs setbumbas. Seta izskaņa nedaudz ieilga, kad Zūde kļūdījās savā uzbrukuma sitienā, dodot Nīderlandes duetam uzvaru pirmajā setā ar 24:22.

Otrajā setā līdzīga cīņa abu duetu izpildījumā turpinājās. Ātri divu punktu pārsvaru ieguva vācietes, bet tikpat ātri pazaudēja. Līdz tehniskajam pārtraukumam notika pāris vadības maiņas, Zūdei ar labu servi panākot divu punktu pārsvaru (10:8). Pēc pārtraukuma divas neatvairāmas serves padevās Borgerei, palielinot pārsvaru līdz trim punktiem (14:11). Arī šoreiz pretinieces nepalika atbildi parādā, Stamai ar labām servēm un spēli blokā dodot Nīderlandes pārim trīs punktu pārsvaru (18:15). Seta galotnē nīderlandietes neizniekoja mačbumbas, izslēdzot Zūdi un Borgeri no olimpiskā turnīra - 2-0 (24:22, 21:16).

Negaidīti vien par otro vietu C grupā cīnījās Brazīlijas pludmales volejbolistes Agata un Duda, kuru pretinieces bija Hetere Benslija un Brendija Vilkersone no Kanādas. Abas komandas zaudēja ķīnietēm Vanai un Sja, kuras ierindojās pirmajā vietā grupā. Spēles pirmajā setā Vilkersone ar bloku deva divu punktu pārsvaru kanādietēm, bet pēc tehniskā pārtraukuma kļūdījās Benslija, nu jau brazīlietēm izvirzoties vadībā ar divu punktu pārsvaru (14:12). Pirms seta galotnes Duda atspēlēja bumbu aizsardzībā un realizēja uzbrukumu bez bloka. Kanādietes paņēma pārtraukumu, pēc kura Benslija ar labu servi un darbību aizsardzībā sekmēja atspēlēšanos (17:17). Nu jau brazīlietes ņēma pārtraukumu, pēc kura kanādietes pieļāva pāris kļūdas, bet Duda deva trīs setbumbas, no kurām realizēta tika otrā - 21:18.

Otrā seta sākumā dueti spēlēja dinamiski ar vairākām vadības maiņām. Biežāk atspēlēties vajadzēja kanādietēm, kuras pēc tehniskā pārtraukuma arī bija iedzinējos (10:11). Seta otrajā pusē Benslija neērtā situācijā raidīja bumbu autā, ļaujot brazīlietēm izvirzīties vadībā ar 16:13. Kanādietes paņēma pārtraukumu, bet brazīlietes turpināja atrast punktus, spēlējot uz Bensliju. Ar to spēles liktenis bija izšķirts, Agatai un Dudai tiekot pie otrās uzvaras un otrās vietas C grupā, kamēr Benslija un Vilkersone ierindojās trešajā pozīcijā - 2-0 (21:18, 21:18).

Jāatgādina - lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs, grupā jāizcīna vismaz otrā vieta vai jābūt starp diviem labākajiem trešo vietu ieguvējiem. Pārējie četri trešo vietu īpašnieki 31. jūlijā aizvadīs "Lucky loser" izslēgšanas maču, lai noskaidrotu vēl divas komandas, kas iekļūs 1. un 2. augustā paredzētajā astotdaļfinālā.

Tokijas olimpiskās spēles, pludmales volejbols sievietēm, 29. jūlijs

GrupaSpēleRezultāts
DKleiza/Sponsila (ASV) - Makoha/Hadambi (Kenija)2-0 (21:8; 21:6)
APavana/Humana-Paradesa (Kanāda)- Verge-Depre/Haidriha (Šveice)2-0 (21:13; 24:22)
AZūde/Borgere (Vācija) - Stama/Šona (Nīderlande)0-2 (22:24; 16:21)
CVana/Sja (Ķīna) - Galaja/Pereira (Argentīna)2-0 (21:14; 21:13)
CAgata/Duda (Brazīlija) - Benslija/Vilkersone (Kanāda)2-0 (21:18; 21:18)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!


Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).