Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Krievijas preses reakcija: "Iekļūšana finālā bija liels sasniegums"

Krievijas preses reakcija: "Iekļūšana finālā bija liels sasniegums"
Nauris Miezis 2021. gada 28. jūlijā pēc uzvaras olimpiskajā turnīrā. Foto: TASS/Scanpix

Krievijas basketbolisti ir vidēji 9-10 gadus jaunāki nekā Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars. Latviešu pieredze izšķirošās spēlēs bija viens no galvenajiem komandas panākuma iemesliem, uzskata basketbola kluba "Himki" ģenerāldirektors Pāvels Astahovs.

RIA novosti: Krievijas vīriešu 3x3 basketbola izlase izcīna sudraba medaļu Tokijā

https://rsport.ria.ru/20210728/bask...

Krievijas vīriešu izlase kļuva par sudraba laureāti vēsturē pirmajā olimpiskajā turnīrā 3x3 basketbolā. Krievijas sportisti finālā zaudēja Latvijas komandai ar rezultātu 18:21. Par rezultatīvāko vīru Krievijas komandā ar septiņiem punktiem kļuva Iļja Karpenkovs. Kirila Pisklova rēķinā seši punkti, trīs nopelnīja Staņislavs Šarovs un vēl divus – Aleksandrs Zujevs. Latvijai rezultatīvākais bija Kārlis Lasmanis – 10 punkti.

Serbijas izlase kļuva par bronzas laureāti. Nedaudz agrāk pie sudraba 3x3 basketbolā tika Krievijas sieviešu izlase, kura piekāpās amerikānietēm ar 15:18. Krievijas sportistiem šī kļuva par 23. medaļu Tokijas spēlēs : viņu rēķinā ir septiņas zelta, desmit sudraba un sešas bronzas godalgas.

Lenta.ru: Krievijas basketbolisti zaudēja Latvijai un izcīnīja sudrabu Olimpiskajās spēlēs

https://lenta.ru/news/2021/07/28/ba...

Krievijas vīriešu 3x3 basketbola izlase izcīnīja sudraba medaļu Tokijas spēlēs. Izšķirošajā spēlē tautieši zaudēja Latvijai. Spēle beidzās ar rezultātu 18:21. Pusfinālā Krievijas sportisti apspēlēja turnīra stiprāko komandu – Serbija. Komanda pieveica pretinieci ar 21:10.

Match! TV: Krievijas 3x3 basketbola izlase finālā piekāpās Latvijai

https://matchtv.ru/olimpijskije_igr...

Cīņas laikā Iļjam Karpenkovam radās problēmas ar ekipējumu – sporta apaviem nokrita zole. Par pašiem aktīvākajiem mūsu komandā kļuva Kirils Pisklovs, kura rēķinā seši punkti, kā arī augstākminētais Karpenkovs – viņam septiņi punkti. Bronzas spēlē Serbija pieveica Beļģijas komandu.

Sport Express: Krievijas sportisti piekāpās Latvijai un izcīnīja zeltu 3x3 basketbolā

https://www.sport-express.ru/olympi...

Krievijas vīriešu 3x3 basketbola izlase 28. jūlijā Olimpisko spēļu finālā zaudēja Latvijai (18:21). Krievijas komandā spēlēja: Kirils Pisklovs, Aleksandrs Zujevs, Iļja Karpenkovs un Staņislavs Šarovs. Iepriekš Krievijas sportisti pusfinālā apspēlēja serbus (21:10). Latviešu pusfinālā uzvarēja Beļģiju – 21:8.

Sportbox.ru: 15 gadu vecumā viņš dauzīja stiklus un bēga no milicijas, bet tagad gatavojas Olimpiskajām spēlēm. Neparastākais spēlētājs Krievijas izlasē

https://news.sportbox.ru/Vidy_sport...

Staņislavs Šarovs nav aizvadījis nevienu spēli profesionālajā 5x5 basketbolā, toties iekļuva Krievijas 3x3 izlasē un sapņo izcīnīt medaļu Tokijā. (Sportacentrs.com piebilde – viņam tas izdevās)

“Pirms basketbola paspēju izmēģināt spēkus daudzos sporta veidos. Trīs gadus nodarbojos ar kaujas sambo, divus ar vieglatlētiku, vairākus mēnešus spēlēju futbolu. Septītās klases beigās bija pauze, kad nenodarbojos ar nevienu sporta veidu. Atnāca treneris, pasauca – iepatikās. Uzaicināju klases biedrus – bija jautri. Mācību gads beidzās, vasarā nebija, ko darīt.”

“Mana dzimtā Guseva – pilsēta ar 30 tūkstošiem iedzīvotāju Kaļiņingradas apgabalā, tur nav nekādu izklaižu. Basketbola skolas arī nav. Tikai interešu pulciņš parastā skolā – kā izšūšanas kopa. Basketbols man gāja no rokas – pēc gada spēlēju pilsētas izlasē. Mans pirmais treneris Jurijs Strolis joprojām trenē bērnus Gusevā.”

“Kā jau teicu, pilsētā izklaižu nebija. Nācās pašiem meklēt piedzīvojumus. Savācāmies ar puišiem, sitām mašīnām logus, pēc tam bēgām no milicijas – tas bija vēl pirms pārsaukšanas par policiju, man bija gadi 15. Kādu no mūsējiem noķēra, taču mani – ne reizi. Acīmredzot, noderēja vieglatlētikas nodarbības.”

“Pirmā profesija – logu montieris. Draugs aizveda. Vajadzēja naudu, vasarā meklēju iespēju piepelnīties. Mācījos no pārinieka. Loga nomaiņa sastāv no divām daļām: veco salauzt, jauno ielikt. Pieredze ar “loga salaušanu” man bija. Sākumā ar to vien nodarbojos. Vēlāk mani pielaida pie uzstādīšanas.”

Atceros braucienus uz pirmajiem turnīriem ar U23 izlasi, no kuras faktiski izveidojās komanda "Gagarins" (Krievijas izlases bāzes klubs, pirmā vieta nacionālajā rangā). Bija ļoti jautri: visi uz viena viļņa. Tagad, izejot visam cauri, esam kļuvuši kā ģimene.”

Piezīme. Divdesmitā gadsimta septiņdesmito gadu beigās un astoņdesmito gadu sākumā Gusevā uz armijas nometnēm ieradās Kauņas “Žalgira” basketbolisti. Kopā ar viņiem spēlēja arī Jurijs Antonovičs Strolis, kurš dzīvoja kaimiņos Staņislava mātei Antoņinai Šarovai.
https://vesti-kaliningrad.ru/v-guse...

Sport Express: Ļebedevs par medaļām 3x3 basketbolā: "Esmu pārsteigts, ka Krievija vispār iekļuva finālā"

https://www.sport-express.ru/olympi...

Krievijas Valsts domes deputāts Igors Ļebedevs komentēja olimpiskā turnīra iznākumu: “Neredzu iemeslu apvainoties par sudraba medaļām. Apvainoties vajadzēja ātrāk, kad basketbols mūsu valstī aizgāja bojā. Kādreiz startējām pienācīgā līmenī, pat 2012. gadā Londonā mūsu sieviešu izlase sasniedza ļoti labus rezultātus. Pēc tam viss aizgāja sagrūšanas virzienā. Ja kādā basketbola disciplīnā esam finālā, tas ir varonīgs sasniegums. Basketbola mums nav: ne sieviešu, ne vīriešu. Vairāk esmu pārsteigts, ka vispār iekļuvām finālā. Tāpēc, ka klasiskajā basketbolā mūsu izlašu Olimpiskajās spēlēs nav, viņas tur nenokļuva.

Sport Express: Pāvels Astahovs par 3x3 basketbolistu sudrabu: "Iekļūšana finālā ir liels sasniegums"

https://www.sport-express.ru/olympi...

Basketbola kluba “Himki” ģenerāldirektors Pāvels Astahovs vērtēja olimpiskā turnīra iznākumu: “Latvijas izlase ir viena no pasaules ranga līderēm. Viņiem tas nav pirmais fināls. Finālspēļu pieredze ietekmēja arī mūsu izlasi. Diemžēl, arī vīriešiem nācās samierināties ar sudrabu. Taču iekļūšana finālā Krievijas izlasei vērtējama kā sasniegums.”

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!


, 2021-07-28 19:09, pirms 3 gadiem
Krievu puiši ir ne vairāk un ne mazāk kā malači. Tiešām liels panākums, un tikai pieredzes pietrūka finālā. Bet zaudēts tika fantastiskai komandai, kura grauza zemi un cīnījās par katru milimetru, lai izcīnītu zeltu. Paldies abām komandām par leģendāru sniegumu!
, 2021-07-28 19:51, pirms 3 gadiem
Krieviem sudrabs, protams ir sasniegums. Kurš pirms turnīra to viņiem atvēlēja.
, 2021-07-28 20:57, pirms 3 gadiem
Karpenkovam kedas 100 punkti ka Krievijas pagrīdē ražots kāda brenda pakaļdarinājums.
, 2021-07-28 21:14, pirms 3 gadiem
Krievi aŗī malači neskatoties, ka viņiem gāja pa viļņiem, bet spēja svarīgos momentos koncentrēties.
, 2021-07-28 21:54, pirms 3 gadiem
galvenais lenta raksta,ka pusfinālā krievi apspēlēja turnīra stiprāko komandu.. hahaha, atkal nemākam zaudēt! Turnīra stiprākā komanda bija LATVIJA un viniem krievi finālā zaudēja! Serbi bija tikai un vienīgi ranga līderi, bet tā nav turnīra labākā komanda, bet krievam jau vajag sevi visu laiku apmānīt
, 2021-07-28 22:06, pirms 3 gadiem
fantomas rakstīja: galvenais lenta raksta,ka pusfinālā krievi apspēlēja turnīra stiprāko komandu.. hahaha, atkal nemākam zaudēt! Turnīra stiprākā komanda bija LATVIJA un viniem krievi finālā zaudēja! Serbi bija tikai un vienīgi ranga līderi, bet tā nav turnīra labākā komanda, bet krievam jau vajag sevi visu laiku apmānīt
Nu serbi arī bija visa turnīra labāka komanda , bet vinnēja Latvija pārējais nav svarīgi
, 2021-07-28 22:13, pirms 3 gadiem
Neinteresē tie vaņkas žēl ,ka vispār medaļas dabūja.
, 2021-07-28 22:23, pirms 3 gadiem
coffijs rakstīja: Neinteresē tie vaņkas žēl ,ka vispār medaļas dabūja.
nesekoju līdzi 3x3 lai krievi nepatiktu . Izskatijās tādi nedaudz patizli , bet cīnijās ļoti labi . Mums vajag viņiem pateikties ka izslēdza serbus ,kaut vai par to var papriecāties par viņu sudrabu . Malači krievi
, 2021-07-28 22:51, pirms 3 gadiem
sveiks rakstīja: Karpenkovam kedas 100 punkti ka Krievijas pagrīdē ražots kāda brenda pakaļdarinājums.
Ķīnā un Vjetnamā ražo oriģinālus.
Krievijā pakaļdarinājumus.
Latvijā neražo neko.
, 2021-07-28 23:10, pirms 3 gadiem
Bludnij sin Masķera TAEKWONDO rakstīja: Ķīnā un Vjetnamā ražo oriģinālus.
Krievijā pakaļdarinājumus.
Latvijā neražo neko.
Olimpiskos čempionus ražo, bet tev jau nav par ko priecāties, nav jau tavi tautieši, tavi ir atejas bedrēs.
, 2021-07-28 23:38, pirms 3 gadiem
norcha 172 rakstīja: Olimpiskos čempionus ražo, bet tev jau nav par ko priecāties, nav jau tavi tautieši, tavi ir atejas bedrēs.
Bet ja viņš ir latvietis ?
, 2021-08-08 13:51, pirms 3 gadiem
Kāpēc raksta figurē mistiski Krievijas sportisti. Uz formām skaidri un gaiši ROČi , latviski KOKi, pašā rusņā - OKRi .
, 2021-08-08 13:54, pirms 3 gadiem
Sport Express: Krievijas sportisti piekāpās Latvijai un izcīnīja zeltu 3x3 basketbolā ???? Atkal utainie kakā ?
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).