Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Fidži regbisti nosargā olimpisko čempionu titulu, bronza pārsteidzošajai Argentīnai

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Fidži regbisti nosargā olimpisko čempionu titulu, bronza pārsteidzošajai Argentīnai
Fidži regbija-7 izlase. Foto: Phil Noble/Reuters/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu regbija-7 turnīrā zelta medaļas izcīnījuši Fidži regbisti, kuri finālā ar 27:12 sakāva Jaunzēlandi, triumfējot otrajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas. Savukārt bronzas godalgas negaidīti ieguva Argentīna, kas cīņā par trešo vietu ar 17:12 pieveica Riodežaneiru olimpisko spēļu finālisti Lielbritāniju.

Tokijas olimpisko spēļu pusfināla mači aizvadīti šodien agri no rīta, Jaunzēlandei ar 29:7 sagraujot Lielbritāniju. Cīņas liktenis tika izšķirts otrajā puslaikā, kurā jaunzēlandieši pilnībā dominēja, gūstot 15 bezatbildes punktus. Pa diviem piezemējumiem uzvarētāju labā veica Skots Karijs un Rīgans Vērs.

Otrajā pusfinālā Fidži visnotaļ ātri iekrāja 12:0 pārsvaru, tomēr pirmā puslaika pēdējās minūtēs argentīnieši nelielā laika intervālā divreiz piezemēja bumbu Fidži ieskaites laukumā, kā arī pēdējā sekundē bija precīzi realizācijas sitienā no ļoti asa leņķa, izvirzoties priekšgalā ar 14:12. Otrajās septiņās minūtēs gan Fidži regbisti visu salika "pa plauktiņiem", sakārtojot pajukušo aizsardzības līniju un ar diviem piezemējumiem neļaujot Argentīnai sasniegt vēl vienu mazu sensāciju - 26:14.

Spēli par trešo vietu ļoti veiksmīgi iesāka briti, jau pirmajā minūtē ieskaites laukumā ar bumbu nokļūstot Benam Harisam. Tomēr līdzīgi kā pusfināla spēlē, arī šoreiz argentīnieši iniciatīvu pārņēma pirmā puslaika izskaņā, kad Markuss Moneta un Lautaro Bazans Veless ar piezemējumiem un Santjago Mare ar realizācijas sitienu ieguva dienvidamerikāņiem 12:5 vadību. Otrā puslaika vidū pēc Ollija Lindseja-Hoga piezemējuma Lielbritānija atguva līdzsvaru (12:12), savukārt pēdējo vārdu teica argentīnietis Ignasio Mendi, kurš veica izšķirošo piezemējumu. Argentīnas izlase noturēja savu laukumu neieņemtu, izcīnot bronzu.

Lielā finālspēle izvērtās krietni mazāk intriģējoša, Fidži komandai iekrājot 19:12 vadību pēc pirmā puslaika. Arī šoreiz Fidži nedeva pretiniekiem daudz iespēju gūt punktus cīņas otrajā cēlienā, Okeānijas salu valstij nocementējot pārākumu uz tablo un joprojām saglabājot vēsturiski vienīgās regbija-7 čempiones godu. Zelta spēlē pa vienam piezemējumam Fidži valstsvienībā veica Džiuta Vainikolo, Meri Derenalagi, Sireli Makala un Aisaeli Tuivuaka.

Tokijas olimpisko spēļu regbija-7 turnīrs

KārtaSpēleRezultāts
PusfinālsJaunzēlande - Lielbritānija29:7
Argentīna - Fidži14:26
Par bronzuLielbritānija - Argentīna12:17
Par zeltuJaunzēlande - Fidži12:27

Izmantotie avoti:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!