Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Elbakjans: “3x3 basketbola izlases kopā paveiktais ir kaut kas absolūti unikāls”

Elbakjans: “3x3 basketbola izlases kopā paveiktais ir kaut kas absolūti unikāls”
Raimonds Elbakjans. Foto: Ghetto Games

Latvijas 3x3 basketbola izlases izcīnītais zelts Tokijas olimpiskajās spēlēs un arī iepriekšējie panākumi ir kaut kas absolūti unikāls, sarunā ar portālu Sportacentrs.com saka “Ghetto Games” vadītājs Raimonds Elbakjans. Viņu var dēvēt arī par šīs komandas tēvu.

Mūsu 3x3 basketbolisti – Agnis Čavars, Kārlis Lasmanis, Nauris Miezis un Edgars Krūmiņš – trešdien kļuva par pirmajiem sportistiem olimpisko spēļu vēsturē, kuri vīriešu turnīrā izcīnījuši zelta medaļas.

“Sākumā raudāju,” sazvanīts neilgi pēc finālspēles, nosaka Elbakjans. “Varbūt, iekļūstot finālā, emociju pat bija vairāk par uzvaru finālā, jo saproti, ka ar iegūto sudraba medaļu ir izpildīts milzīgs plāns, bet zelts bija kā tāds jackpot.”

“Fināls bija nenormāli grūts. Kā Krūmiņš cīnījās ar sevi! Tādu cīņassparu novēlu katram Latvijas sportistam. Ko iemeta Miezis, ko paveica Lasmanis un Čavars... Tas, ko komanda paveica kopā, bija kaut kas absolūti unikāls. Milzīgs prieks par viņiem,” gandarījumu neslēpj Elbakjans.

Izšķirošajā mačā Latvijas basketbolisti spraigā cīņā ar 21:18 uzvarēja Krievijas Olimpiskās komitejas basketbolistus. Aptuveni spēles viducī potītes traumu guva Krūmiņš, kurš turpinājumā spēlēja maz, bet bija gatavs par katru cenu mesties laukumā, apliecinot nesalaužamu cīņassparu.

Olimpiskais turnīrs latviešiem gan nebija rozēm kaisīts, jo grupu turnīrā septiņās spēlēs tika piedzīvoti trīs zaudējumi un nācās spēlēt ceturtdaļfinālā.

“Pēc tās lielās uzmanības par tikšanu olimpiskajās spēlēs varbūt arī bija labi, ka sākums mūsējiem turnīrā bija ar pāris zaudējumiem. Tas iedod vēl lielāku vēlmi koncentrēties, sakost zobus un aizmirst domas par lielo uzmanību. Atgriezies tādā kā iedzinēja lomā. Iet pa priekšu vienmēr ir grūtāk,” skaidro Elbakjans. “Uztraucos par to, kas varētu notikt ar serbiem (viņi ar pārliecinošu sniegumu grupā uzvarēja visās septiņās spēlēs, bet pusfinālā bez lieliem variantiem piekāpās krieviem – aut.). Domāju, ka Serbija mūsējiem zaudēs finālā. Mums pat iekšēji ir tāds joks vai atziņa – lai uzvarētu turnīru, tajā ir jāzaudē vismaz viena spēle.”

Elbakjans uzskata, ka basketbolistiem izšķirošu grūdienu pretī medaļām devusi trenera Raimonda Feldmaņa, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un Latvijas Olimpiskāas vienības (LOV) pieslēgšanās.

“Tā puiši sajuta nelielu stabilitāti gan medicīniski, gan finansiāli. Viņi kļuva par profesionāļiem – varēja trenēties vairākas reizes dienā un piedalīties visos turnīros. Tas droši vien bija lielākais pagrieziena punkts, kas vainagojās ar zelta medaļu. Raksturus jau varbūt viņi tiešām rūdīja tajā Grīziņkalnā pret Valmieras un Jūrmalas komandām. Tur bija ļoti spēcīgas blices. Miezis un Krūmiņš ir trīskārtēji “Ghetto Basket” čempioni. Viņi 3x3 basketbolu ir spēlējuši diezgan daudz, un tas viņiem deva iespēju veikt pirmo izrāvienu, lai iekļūtu elitē. Kad esi tajā ticis, tad, patiesībā, no tās nemaz tik viegli nevar tikt ārā, ja vien nezaudē visiem pēc kārtas. Mūsu komanda ir pārāk profesionāla, lai pieļautu tādu situāciju,” saka “Ghetto Games” vadītājs.

Elbakjans pauž cerību, ka zeltu ieguvušie basketbolisti turpinās atbalstīt jaunos censoņus, jo “Ghetto Games” turnīros tādiem meistariem vairs neesot ko darīt.

“Augusta beigās Rīgā rīkosim “Challenger” posmu, lai visa Latvija var atnākt un paskatīties, kā izskatās mūsu olimpieši. Viņi ir akceptējuši dalību. Ja ir kāds atbalstītājs, kas vēlas piedalīties “Challenger” veidošanā un atbalstīt finansiāli, būšu priecīgs,” pauž Elbakjans.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!.


, 2021-07-28 19:38, pirms 3 gadiem
SUPER!!! Bet, kāpēc Latvijai nav dāmu 3X3???
, 2021-07-28 19:41, pirms 3 gadiem
Elbis malacis, cepuri nost par ieguldīto darbu gadiem ilgi
Slēpts komentārs: Raitcha
, 2021-07-28 20:04, pirms 3 gadiem
Pa Šnepu ar izteicās
Slēpts komentārs: KevinDurant#35
, 2021-07-28 20:40, pirms 3 gadiem
Izbaudam un beidzam cerēt, ka pēc katra panākuma kādā sporta veidā, tas tiks masveidīgi atbalstīts. Vienīgais veids, kurā mēs esam elitē tradīciju dēļ ir šķēps, viss pārējais ir kaut kādu īpašu sakritību un veiksmes rezultāts vai kādu super talantu piedzimšana Latvijā. Mēs gribam, lai attīsta visu, bet tam ir nepieciešami ārkārtīgi lieli finasiālie un cilvēkresursi, kuru mums nekad nebūs. Mūsu panākumi vienmēr būs balsīti entuziasmā un apstākļu sakritībās. Kaifojam par to, kas sanāk un beidzam kaukt par to, kas nesanāk
, 2021-07-28 21:08, pirms 3 gadiem
Wilsons86 rakstīja: Izbaudam un beidzam cerēt, ka pēc katra panākuma kādā sporta veidā, tas tiks masveidīgi atbalstīts. Vienīgais veids, kurā mēs esam elitē tradīciju dēļ ir šķēps, viss pārējais ir kaut kādu īpašu sakritību un veiksmes rezultāts vai kādu super talantu piedzimšana Latvijā. Mēs gribam, lai attīsta visu, bet tam ir nepieciešami ārkārtīgi lieli finasiālie un cilvēkresursi, kuru mums nekad nebūs. Mūsu panākumi vienmēr būs balsīti entuziasmā un apstākļu sakritībās. Kaifojam par to, kas sanāk un beidzam kaukt par to, kas nesanāk
Nevajag šķēpu - visu cieņu - likt augstāk par basketbolu. It sevišķi šodien. Kāpumu un kritumu pietiekami daudz, bet tomēr esam pirmie Eiropas čempioni basketbolā, bija Uļa, Skaidrīte, Krūmiņš, Maigais, Muižnieki, Karnītis, ir šodienas veči NBA un, protams, olimpiskie čempioni
, 2021-07-28 21:31, pirms 3 gadiem
Tadziks sāka raudāt !
, 2021-07-28 21:31, pirms 3 gadiem
es nelieku augstāk, tikai saku, ka tas ir vienīgais veids, kurā gadu desmitiem esam elitē. Mēģini saprast, ko vēlos pateikt
Komandu sporta veidos izcelt atsevišķus vārdus ir bezjēdzīgi. Kāda jēga no tā, ka uz papīra mēs varētu nokomplektēt top6 izlasi basketbolā? NEKAD visi labākie, kas mums šobrīd ir, nespēlēs kopā, tāpēc šo gadu teorētiski labākā izlase tāda arī paliks - teorētiska!
, 2021-07-28 21:37, pirms 3 gadiem
Neesmu Elbja fans, kā cilvēks tāds bravūrīgs un ar pirkstiem gaisā, tomēr Latvijas jaunatnes sportam viņš ir izdarījis daudz un cerams, ka izdarīs vēl vairāk, paldies par to pašu !
, 2021-07-28 22:01, pirms 3 gadiem
Piedod, bet šķēpā elitē neesam jau sen. Un to vēlreiz pierādīs šī olimpiāde.
, 2021-07-28 22:09, pirms 3 gadiem
Super pateicība Komandai par paveikto darbu un cīņassparu ! Žēl,ka tik ātri tās piecas dienas paskrēja Elbakjans intervijā precīzi pateica arī par šakāļiem. Pie pilnas bļodas draugu daudz,tā ir bijis un būs.
Neorģināls gan tas mūsu TV finālspēles komentētājs.Labi zinādams,ka uzvaras metiena pēcemocijas ilgi tiražēs Tv klipā,tomēr bija izdomājis,ka jāizbļauj arī Toļika 17g.vecā frāze :"vai jūs spējat to aptvert ?!! ". Noiets etaps,to jau dzirdējām orģinālā toreiz,kad mūsu futbola izlase iekļuva EČ finālturnīrā pēc uzvaras pār turkiem..Tā arī bija supersnesācija,tiešāmgrūti to toreiz bija pieņemt kā realitāti..
3X3 basī mūsējie bija un ir pasaulē favorīti un ar savu cīņasgribu un meistarību paņēma to, uz ko mēs daudzi arī cerējām,kas t
e ko neaptvert?! The winner takes it all.
, 2021-07-28 22:13, pirms 3 gadiem
Štrombergs uzvarēja arī nākamajā olimpiādē...
Slēpts komentārs: Raitcha
, 2021-07-28 22:16, pirms 3 gadiem
striker rakstīja: Super pateicība Komandai par paveikto darbu un cīņassparu ! Žēl,ka tik ātri tās piecas dienas paskrēja Elbakjans intervijā precīzi pateica arī par šakāļiem. Pie pilnas bļodas draugu daudz,tā ir bijis un būs.
Neorģināls gan tas mūsu TV finālspēles komentētājs.Labi zinādams,ka uzvaras metiena pēcemocijas ilgi tiražēs Tv klipā,tomēr bija izdomājis,ka jāizbļauj arī Toļika 17g.vecā frāze :"vai jūs spējat to aptvert ?!! ". Noiets etaps,to jau dzirdējām orģinālā toreiz,kad mūsu futbola izlase iekļuva EČ finālturnīrā pēc uzvaras pār turkiem..Tā arī bija supersnesācija,tiešāmgrūti to toreiz bija pieņemt kā realitāti..
3X3 basī mūsējie bija un ir pasaulē favorīti un ar savu cīņasgribu un meistarību paņēma to, uz ko mēs daudzi arī cerējām,kas t
e ko neaptvert?! The winner takes it all.
To frāzi starp citu izbļāva gan pēc iekļūšanas finālā, gan uzvaras finālā. Piedosim - puisis jauns, savu ideju vēl nav.
, 2021-07-28 22:21, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja: Nekāda vaina frāzei... LAi arī redzēju tās futbola izlases spēles, tā frāze nu galīgi nepalika atmiņā...
To frāzi atcerās, jo šobrīd viņu laiku pa laikam mēģina iepīt vietā un nevietā - gan pēc lielām uzvarām, gan pēc "lielām" uzvarām. Man personīgi no mūsu komentētāju spārnotajiem izteicieniem vislabāk palicis Marisa Andersona teksts pēc uzvaras pār baltkrieviem.
, 2021-07-28 22:37, pirms 3 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: To frāzi atcerās, jo šobrīd viņu laiku pa laikam mēģina iepīt vietā un nevietā - gan pēc lielām uzvarām, gan pēc "lielām" uzvarām. Man personīgi no mūsu komentētāju spārnotajiem izteicieniem vislabāk palicis Marisa Andersona teksts pēc uzvaras pār baltkrieviem.
Tu domā hokejā, kad atspēlējās? To ar es atceros, skatījos TV, bet frāzes... nu neviena... Tik cik tas pašam izjustais kā... kā tas ir iespējams... jāāāā, bāc, kā ???
, 2021-07-28 23:00, pirms 3 gadiem
Ja par komentētāju frāzēm runa,tad man patika,kad vēl maziņš būdams,skatījos RD hoķi TV,un mūsu Juris Robežnieks dažreiz spēles gaitā noteica : jā,situācijas mainās kā jau daždien hokejā.
par to viņam patents
, 2021-07-28 23:16, pirms 3 gadiem
Tagad visi uz kādu brīdi aizmirsīs steigā uz ietves noparkoto Elbakjana mašīnu. Atcerēsies savus piedzīvojumus Ghetto un vienkārši leposies ar parastiem, sirsnīgiem un ļoti apņēmīgiem cilvēkiem. Ir svarīgs mērķis, nevis kā tu to sasniedz. Žēl, bet šajā pelnrušķītes stāstā nav pat kur pieminēt LBS. Vai ir velkamas paralēles ar 1935. gadu, tas savā galvā jāizlemj mums pašiem. Ļoti ceru, ka LBS biedri atcerēsies par šo stāstu nākošajās vēlēšanās. Ne vienmēr nauda ir svarīgākā. To derētu atcerēties mums visiem. Vislielākā cieņa visiem, kas palīdzēja zelta puišiem līdz tam nokļūt. Priekā!
, 2021-07-28 23:42, pirms 3 gadiem
bosslv rakstīja: Neesmu Elbja fans, kā cilvēks tāds bravūrīgs un ar pirkstiem gaisā, tomēr Latvijas jaunatnes sportam viņš ir izdarījis daudz un cerams, ka izdarīs vēl vairāk, paldies par to pašu !
''paldies par to pašu'' ? tik vien par olimpisko zelta medaļu?, daudz gan tie latviešu fani prasa...
, 2021-07-28 23:44, pirms 3 gadiem
jkalnins80@gmail.com rakstīja: SUPER!!! Bet, kāpēc Latvijai nav dāmu 3X3???
Bija jau plāni arī par dāmu komandu, kas pat tika izveidota, bet tur vairums palika pie spēlēšanas lielajā basī, kur pelna algu.
, 2021-07-29 15:36, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Elbis malacis, cepuri nost par ieguldīto darbu gadiem ilgi
Ko ta šis tādu ieguldījis? ĀĀĀĀ Ušakovam izlaizījis brūno svītru, pluss to reklamējot un vēl par to dabūjot kabatā, pluss ieguvis "jumtu" savām darbībām. Nevajag aizmirst viņa izgājienus un pif pafus...

Nevajag pārspīlēt sasniegto, ja citas valstis uz šo 3x3 iespringu LV nebūtu ne zelta ne medaļu, esiet taču kvai nedaudz reālisti.
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).