Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Austrālija un Nīderlande izcīna četras medaļas airēšanā, Lietuvai 4. vieta

Rolands Eliņš

Austrālija un Nīderlande izcīna četras medaļas airēšanā, Lietuvai 4. vieta
Austrālijas četrinieks - olimpiskie čempioni. Foto: AP/Scanpix

Tokijas olimpiskajās spēlēs sadalīti pirmie seši medaļu komplekti airēšanā. Divas zelta medaļas izcīnīja Austrālija, bet pa vienai Rumānija, Ķīna, Nīderlande un Francija. Savukārt Lietuvas un Igaunijas airētāji iekļuva savu sacensību finālos, bet līdz medaļai neaizsniedzās.

Austrālija un Nīderlande Rio olimpiskajās spēlēs katra izcīnīja pa trim medaļām airēšanā. Šonakt Tokijas olimpiskajās spēlēs abas valstis šo sasniegumu spēja uzlabot dažu stundu laikā, katra izcīnot pa četrām medaļām, turklāt pagaidām airēšanā Tokijā sadalīti tikai seši no 14 medaļu komplektiem.

Austrālija izcīnīja zeltu sieviešu četriniekā, kur sīvā cīņā pieveica tieši Nīderlandi, finišā to apsteidzot par 0.34 sekundēm, kamēr bronzas medaļniece Īrija bija jau piecu sekunžu attālumā. Austrālija bija labākā arī vīriešu četriniekā, šeit aiz sevis atstājot Rumāniju un Itāliju, kamēr Nīderlande finālā ieguva sesto vietu.

Nīderlande tikmēr uzrādīja pasaules labāko laiku pārairu četrinieku sacensībās vīriešiem, kur Austrālija ieguva bronzu, bet Lielbritānija - sudrabu. Šajās sacensībās finālā piedalījās arī Igaunijas airētāji, iegūstot sesto vietu.

Savukārt pārairu četrinieku finālā sievietēm pārliecinoši uzvarēja Ķīna, kas sudraba ieguvēju Poliju apsteidza par sešām sekundēm un laboja pasaules labāko rezultātu. Polijai tā bija pirmā medaļa šajās olimpiskajās spēlēs kopumā.

Tikmēr divnieku pārairu sacensībās sievietēm līdz medaļai nedaudz pietrūka Lietuvai, kas ierindojās ceturtajā vietā, par 1.7 sekundēm atpaliekot no Nīderlandes, kas ieguva bronzu. Zelts šajā disciplīnā Rumānijai, bet sudrabu ieguva Jaunzēlande. Savukārt vīriešiem šajā disciplīnā triumfēja Francija, par nieka 0.2 sekundēm pārspējot Nīderlandi.

Jāpiemin, ka gan Lietuva, gan Igaunija Rio olimpiskajās spēlēs airēšanā ieguva medaļas - Igaunijai bija bronza pārairu četriniekos vīriešiem, bet Lietuvai sudrabs pārairu divniekos vīriešiem. Savukārt Tokijas spēlēs pagaidām tikai Igaunija ieguvusi cēlmetālu (zelts un bronza paukošanā).

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Airēšana, medaļu rangs

ValstsZSBKopā
Austrālija2024
Nīderlande1214
Rumānija1102
Ķīna1012
Francija1001
Lielbritānija0101
Jaunzēlande0101
Polija0101
Īrija0011
Itālija0011

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums