Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Olimpisko čempionu duelī Dalhauzers pārāks par Alisonu

Olimpisko čempionu duelī Dalhauzers pārāks par Alisonu
Fila Dalhauzera un Alisona duelis pie tīkla. Foto: Reuters/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā vīriešiem savstarpēju cīņu D grupā aizvadījuši ASV un Brazīlijas dueti, divu pieredzējušo leģendu duelī Filam Dalhauzeram (Pekinas OS čempions) un Nikam Lusenam pārspējot Alisonu (Rio OS čempions) un Alvaru Filju.

Tokijas olimpisko spēļu vīru pludmales volejbola turnīra ceturtā diena nāca ar jau iepriekš solīto lietu. Jau dienas ievadā laukumā tikās pieredzes bagātie ASV un Brazīlijas dueti, Nikam Lusenam/Filam Dalhauzeram D grupā cīnoties ar Alisonu Seruti un Alvaru Filju. Spēles sākumā dueti punktus krāja pārmaiņus, bet tad Alisona serve sagādāja problēmas Lusenam, brazīliešiem iegūstot divu punktu pārsvaru (6:4). Pēc tam nepārliecinoši uzbrukumā nospēlēja Dalhauzers, situāciju labojot ar diviem blokiem pret Alvaru Filju (7:7). Lusenam radās iespēja izvirzīt ASV duetu vadībā, bet lieliski pie tīkla blokā nospēlēja Alisons, gūstot kā astoto, tā arī devīto punktu (9:7).

Pēc tehniskā pārtraukuma garāku izspēli uzvarēja ASV duets, bet pēc vēl viena Dalhauzera bloka jau izvirzījās vadībā ar 14:13. Pirms seta izskaņas notika vēl viena vadības maiņa, bet neviens no duetiem neiekrāja vajadzīgo divu punktu pārsvaru (17:17). Tad ar eisu atzīmējās Alisons, kas varēja būt izšķiroši. Pie otrās setbumbas izspēles lieliski pie tīkla nospēlēja Dalhauzers, bet Alvaru Filju tomēr spēja atstāt bumbu spēlē. Ar otro piegājienu no neērtas pozīcijas brazīlietis nespēja atrast Dalhauzera rokas, raidot bumbu autā (20:20). Pēc paņemtā pārtraukuma brazīlieši nespēja nostabilizēt spēli. Dalhauzeram izdevās tikt pie eisa, bet vēlāk pretinieku kļūda serves uzņemšanā ļāva izraut uzvaru setā ar 24:22.

Otro setu ar bloku sāka Dalhauzers, apturot Alvaru Filju uzbrukumu. Tikmēr brazīlieši veica vadības maiņu un ieguva trīs punktu pārsvaru pēc pretinieku kļūdām uzbrukumos (5:2). Alvaru Filju turpināja klibot servju uzņemšana, kas pārvērtās nepārliecinošos uzbrukumos. Dalhauzeram pie tīkla daudz darba nebija jāpieliek, lai palīdzētu ASV duetam atjaunot līdzsvaru uz tablo (5:5). Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, bet tad Alisons nodemonstrēja savu varēšanu pie tīkla, palīdzot Brazīlijas pārim iegūt lielāko pārsvaru spēlē (13:8).

Pēc tehniskā pārtraukuma ASV duetam bija pāris labas iespējas būtiski samazināt deficītu, bet tās palika neizmantotas. Galvenais spēks vēl joprojām bija Dalhauzera bloks, bet Alvaru Filju nestabilā spēle seta galotnē pavēra ASV pludmales volejbolistiem ceļu uz atspēlēšanos. Brazīlieši pēc paņemtā pārtraukuma tika pie divām setbumbām, šoreiz gan ar otro piegājienu gūstot panākumu - 21:19.

Trešo setu ar diviem punktiem sāka ASV pludmales volejbolisti, bet Alvaru Filju spēja atspēlēt bumbu aizsardzībā, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (3:3). Lusena uzreiz atbildēja ar divām ļoti labām servēm, ļaujot ASV duetam iegūt trīs punktu pārsvaru (6:3). Ar labām darbībām aizsardzībā ASV pludmales volejbolisti seta otrajā pusē nostiprināja savu pārsvaru, bet brazīlieši nepadevās un cīnījās līdz galam. Pēc Alisona bloka rezultāta starpība vairs bija tikai minimāla (11:12). Dalhauzeram uzreiz radās iespēja tikt pie trim mačbumbām, bet viņš raidīja bumbu autā. Tomēr ar divām mačbumbām ASV duetam pietika, lai izcīnītu panākumu ar 2-1 (24:22, 19:21, 15:13).

Saistoša cīņa bija gaidāma F grupā, pie otrās uzvaras cenšoties tikt poļiem Pjotram Kantoram un Bartošam Lošjakam. Viņiem pretī stājās vācieši Julius Tole un Klemens Viklers, kuri pirmajā spēlē atzina itāļu Paolo Nikolai un Danieles Lupo pārākumu.

Spēles sākumā nepārliecinošu spēli rādīja vācieši, ļaujot pretiniekiem izvirzīties vadībā ar 3:0. Tad kļūdījās arī Lošjaks, bet neilgi pēc tam ar lielisku servi raidīja bumbu laukuma stūrī (6:3). Lošjaka spēle aizsardzībā ļāva vēl punktu pievienot pārsvaram, bet pēc tam neērtu bumbu sanāca raidīt autā. Līdz tehniskajam pārtraukumam Polijas duets saglabāja vismaz divu punktu pārsvaru, bet pēc tā bumbu autā divreiz raidīja Kantors (11:12). Brīdi vēlāk uzbrukumu sekmīgi nenoslēdza arī Tole. Poļi vēl paspēja pamatīgi padiskutēt ar tiesnesi par pretinieku it kā paņemto video izaicinājumu, bet tas palika bez rezultāta. Pirms seta galotnes Tole ar sekmīgu servi panāca divu punktu pārsvaru (18:16). Īsi pēc tam Lošjaks atzīmējās ar eisu, bet Viklers atbildēja ar to pašu, izraujot Vācijas duetam uzvaru ar 22:20.

Arī otrā seta sākumā poļiem bija iespēja iekrāt trīs punktu pārsvaru, bet Tole ar bloku to nepieļāva. Divu punktu pārsvars Polijas duetam gan saglabājās. Pēc kāda laika ar eisu izcēlās Lošjaks, izvirzot poļus vadībā ar 7:4. Līdz tehniskajam pārtraukumam Vācijas duets atguva zaudēto, bet vadību pārņemt izdevās pēc tam, kad Tole bloķēja Lošjaka uzbrukumu (14:13). Kādu laiku dueti cīnījās punkts punktā, bet tad Tole uzlika vēl divus blokus, izšķirot spēles likteni. Vācijas duets noslēdza spēli pārliecinoši, tiekot pie pirmā panākuma - 2-0 (22:20, 21:16).

Tokijas olimpiskās spēles, pludmales volejbols vīriešiem, 27. jūlijs

GrupaSpēleRezultāts
FGocu/Širatori (Japāna) - Nikolai/Lupo (Itālija)0-2 (19:21; 16:21)
DAlisons/Alvaru Filju (Brazīlija) - Lusena/Dalhauzers (ASV)1-2 (22:24; 21:19; 13:15)
EEvandru/Brunu (Brazīlija) - Abiča/Elgraui (Maroka)2-0 (21:14; 21:16)
EBrils/Fijaleks (Polija) - Grimalts/Grimalts (Čīla)2-0 (21:16; 21:18)
FTole/Viklers (Vācija) - Kantors/Lošjaks (Polija)2-0 (22:20; 21:16)
DBrauvers/Mēvsens (Nīderlande) - Azāds/Kapogroso (Argentīna)2-0 (21:14; 21:14)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!


Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).