Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Stojanovskis/Krasilņikovs ar nepārliecinošu spēli knapi pieveic meksikāņus

Stojanovskis/Krasilņikovs ar nepārliecinošu spēli knapi pieveic meksikāņus
Oļegs Stojanovskis pret Hose Rubio. Foto: Reuters/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu vīriešu pludmales volejbola turnīrā par pārsteigumu varēja parūpēties Oļegs Stojanovskis un Vjačeslavs Krasilņikovs no Krievijas, kuri vien trīs setu cīņā ar sesto mačbumbu pārspēja Meksikas pludmales volejbolistus Hose Gahiolu un Hose Rubio.

Kā jau tas bija sagaidāms, tad agrā rītā pēc Japānas laika noskaidrojās, ka B grupā šodien ritēs tikai viena spēle, jo Čehijas pāra spēlētājam Ondžejam Perušičam atkārtoti bijušas pozitīvas Covid-19 analīzes, kā rezultātā Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs tika pie tehniskās uzvaras pār Čehijas duetu. Grupas otrajā spēlē pašreizējie pasaules čempioni no Krievijas Oļegs Stojanovskis un Vjačislavs Krasilņikovs tikās ar meksikāņiem Hose Gahiolu un Hose Rubio.

Spēles sākumā dueti apmainījās sekmīgām epizodēm, notiekot vairākām minimālām vadības maiņām. Krasilņikovam spēles sākumā bija daudz jāstrādā aizsardzībā, lai neļautu pretiniekiem veikt izrāvienu. Ar laiku izpaudās arī Stojanovska dominance pie tīkla, kas Krievijas Olimpiskās komitejas duetam ļāva pirmo reizi iegūt divu punktu pārsvaru (8:6). Meksikāņi ātri panāca izlīdzinājumu, bet pēc Stojanovska nesekmīgās spēles arī ieguva divu punktu pārsvaru (12:10).

Seta otrajā pusē krievi turpināja spēlēt nepārliecinoši, kamēr Rubio pāris reizes labi pieķēra bumbu blokā. Seta galotnē krieviem izlīdzinājumu ļāva panākt Stojanovska bloks, bet tad uzbrukumā kļūdījās arī Gahiola. Tomēr tieši meksikāņi tika pie pirmās setbumbas, ko atspēlēja Stojanovskis. Sets ievilkās līdz piektajai setbumbai, kad Krasilņikovs tālu raidīja bumbu autā, Meksikas duetam tiekot pie uzvaras ar 26:24.

Otrā seta sākumā Krasilņikova neveiksmes uzbrukumā turpinājās, ļaujot pretiniekiem izvirzīties vadībā ar 3:0. Krievi paņēma pārtraukumu, sakārtoja spēli un veica izrāvienu, lai iegūtu arī divu punktu pārsvaru (8:6). Līdz seta vidum meksikāņiem ar punktu gūšanu vairs tik labi neveicās, jo vajadzēja izspēlēt vairākas sarežģītas bumbas. Krievi kļūdas nepiedeva, dubultojot savu pārsvaru (12:8). Seta otrajā pusē Stojanovskis rādīja pārliecinošāku sniegumu, palielinot pārsvaru līdz sešiem punktiem, bet arī kļūdas krievu izpildījumā nepazuda. Otrais sets noslēdzās ar rezultātu 21:15.

Jau trešā seta ievadā krievi izšķīra cīņas likteni ar četru punktu izrāvienu. Meksikāņi sāka meklēt veidus, kā tikt garām Stojanovska blokam, bet neveiksmīgi. Arī pārtraukums nepalīdzēja Meksikas duetam, rezultāta starpībai turpinot augt (8:2). Vienīgais, kas krievus apturēja, bija viņu pašu kļūdas. Tādējādi rezultāta starpība sadila līdz diviem punktiem, bet tad meksikāņi atspēlēja arī trīs mačbumbas, kad ar bloku atzīmējās Rubio (14:14). Sestās mačbumbas izspēles laikā meksikāņiem fiksēja kļūdu saspēlē, kas neļāva turpināties sīvajai spēles galotnei un tomēr atnesa ļoti grūtu uzvaru vieniem no turnīra favorītiem ar 2-1 (24:26, 21:15, 18:16).

Tikmēr cīņā par otro panākumu A grupā devās norvēģi Anders Mols un Kristians Sērems, kuriem pretī stājās pieredzes bagātie Spānijas pludmales volejbolisti Pablo Erera un Adrians Gavira. Spēles sākums vēl bija līdzīgs, bet tad norvēģi pielika spēlē aizsardzībā, izvirzoties vadībā ar 7:3, bet pēc Mola izpildītā eisa ar 9:4. Seta otrajā pusē norvēģi uz brīdi palaida grožus vaļīgāk, kas spāņiem ļāva samazināt deficītu līdz trim punktiem (12:15). Uzreiz pēc tam Mols atzīmējās ar vēl vienu eisu un bloku, dodot norvēģiem sešu punktu vadību. Spāņi nedoāja padoties, samazināja rezultāta starpību līdz diviem punktiem, bet tas gan bija viss. Norvēģi nokontrolēja seta beigas, gūstot panākumu ar 21:17.

Otrā seta pirmajā pusē biežāk jau vadībā atradās Erera un Gavira, kuri pēc Gaviras eisa ieguva arī divu punktu pārsvaru (9:7). Pirms tehniskā pārtraukuma izlīdzinājumu ar bloku panāca Mols, bet pēc atpūtas spāņi veica savu lielāko izrāvienu spēlē un iegūstot lielāko pārsvaru - 16:11. Mols atbildēja ar diviem eisiem, bet Sērems seta galotnē atspēlēja bumbu aizsardzībā, panākot izlīdzinājumu (19:19). Spāņi neizmantoja divas setbumbas, bet tad nonāca iedzinējos. Mols bloķēja Ereras uzbrukumu, atnesot Norvēģijas duetam otro uzvaru ar 2-0 (21:17, 24:22).

Tokijas olimpiskās spēles, pludmales volejbols vīriešiem, 26. jūlijs

GrupaSpēleRezultāts
BKrasilņikovs/Stojanovskis (ROC) - Gahiola/Rubio (Meksika)2-1 (24:26; 21:15; 18:16)
AĻešukovs/Semjonovs (ROC) - Makhjū/Šūmans (Austrālija)2-0 (21:14; 21:16)
BPerušičs/Švainers (Čehija) - Pļaviņš/Točs (Latvija)0-2 (0:0; 0:0)
AMols/Sērems (Norvēģija) - Erera/Gavira (Spānija)2-0 (21:17; 24:22)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums


, 2021-07-26 08:10, pirms 3 gadiem
Priekš kam rakstīt par krieviem ?Nav citu sportistu ?????
, 2021-07-26 09:21, pirms 3 gadiem
picaSSo rakstīja: Priekš kam rakstīt par krieviem ?Nav citu sportistu ?????
tā ir mūsējo grupa...
, 2021-07-26 11:39, pirms 3 gadiem
picaSSo rakstīja: Priekš kam rakstīt par krieviem ?Nav citu sportistu ?????
1) Krievi ir mūsu grupā.
2) Krievi ir pasaules rangā laikam 3.vietā un vieni no galvenajiem pretedentiem uz zeltu.
, 2021-07-26 12:08, pirms 3 gadiem
Nav jau tā, ka meksikāņi ir amatieru komanda. Ļoti tehniski, maz kļūdās. Latviešiem būs ļoti grūti pret šo pāri. Domāju, būs labi, ja Pļa/Toč vismaz 1 setu uzvarēs
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).