Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Skaidrojam: kur Tokijā pazuda Ostapenko un Sevastova?

Skaidrojam: kur Tokijā pazuda Ostapenko un Sevastova?
Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova. Foto: F64

Tokijas olimpisko spēļu tenisa turnīrs Latvijai beidzās negaidīti ātri – vienas no mūsu cerībām Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova piedzīvoja zaudējumus jau vienspēļu pirmajā kārtā, turklāt abas atstāja kortu nokārtām galvām arī pēc dubultspēļu pirmā mača. Kas notika?

Olimpisko spēļu pirmās kārtas izloze Latvijas tenisistēm bija gana veiksmīga. Ostapenko ielozēja Krievijas olimpiskās komitejas sportisti Jeļinu Vesņinu, kura pasaules rangā atrodas ceturtajā simtā un labāk spēlē dubultspēlēs, bet Sevastovai pirmajā kārtā bija jātiekas ar francūzieti Fionu Ferro, kura arī rangā ir zemāk un karjeras laikā ar lieliem panākumiem nav izcēlusies.

Tomēr abas Latvijas tenisistes piedzīvoja zaudējumus, turklāt tāds pats liktenis bija dubultspēlēs pret Austrālijas pāri Samantu Stosuru un Elenu Peresu. Līdz ar to Ostapenko un Sevastovai olimpiskais teniss bija noslēdzies vien dažās stundās, jo visi trīs mači svētdien tika aizvadīti praktiski viens pēc otra.

“Domāju, vienspēlēs bija pārāk liels satraukums – tā tomēr bija olimpisko spēļu pirmā kārta, un pretī stājās pretinieces, kuras it kā obligāti jāuzvar. Varbūt ietekmēja arī karstums. Skaidrs, ka pirmais mačs olimpiskajās spēlēs vienmēr ir ļoti grūts, jo šīs sacensības notiek reti. Turklāt Sevastovai tā bija debija, kamēr Ostapenko šādā turnīrā līdz šim bija aizvadījusi tikai vienu spēli,” portālam Sportacentrs.com skaidro tenisa eksperts Māris Rozentāls.

Šī sporta veida pārzinātājs atzīmē, ka būtu bijis labāk, ja Sevastova un Ostapenko dubultspēli pret austrālietēm būtu aizvadījušas jau sestdien, bet vienspēles tad sekotu svētdienā. Tieši tāda situācija bija viņu vienspēļu pretiniecēm Ferro un Vesņinai.

“Tas ļautu ieiet atmosfērā, sajust bumbiņas un laukumu. Manuprāt, šoreiz mūsu meitenes pievīla nervozitāte. It kā tā tam nevajadzētu būt, taču tā notiek – sāk drebēt kājas, trīcēt rokas, un tad bumbiņu ir ļoti grūti ar spēku trāpīt laukuma stūros. Ja kaut mazliet tenisā esi satraucies, spēle pajūk un gandrīz neko nevari vairs izdarīt. Domāju, šādi rezultāti vienspēlēs bija tikai nervozitātes dēļ,” uzskata Rozentāls.

Viņš pirms turnīra prognozēja abu latviešu uzvaru pirmajā kārtā. Turklāt pirmajos mačos negaidītus zaudējumus piedzīvoja pasaules pirmā rakete Ešlija Bārtija un Dženifera Breidija (WTA 15.), viņas bija potenciālās otrās kārtas pretinieces attiecīgi Sevastovai un Ostapenko. Līdz ar to mūsējo izredzes pēc favorītu zaudējumiem olimpiskajā turnīrā tikt gana tālu palielinājās, ja vien būtu izdevies pašām uzvarēt pirmajos mačos...

“Varbūt šīs domas – ka tikšanai tālāk ir brīvāks ceļš – arī kaut kā iespaidoja. Tas sasaista,” domā Rozentāls, kuram nav izskaidrojuma Sevastovas zaudējumam. Viņa spēlē pret Ferro atradās vadībā ar 6-2, 3-0, taču dueļa turpinājums bija katastrofāls. “Pretiniece tomēr ir vājāka tenisiste par Anastasiju. Sevastovai bija vienkārši jāuzvar kāds no nākamajiem geimiem, un būtu triumfs šajā spēlē. Tomēr pie 3-3 Sevastova saprata, ka tik vienkārši vis nebūs un sāksies cīņa. Viņa sāka ļoti nervozēt, un ar to pārsvara arī vairs nebija. Sākās nervoza cīņa, un to labāk izturēja pretiniece.”

Savukārt par Ostapenko pirmās kārtas pretinieci Vesņinu eksperts uzsver, ka tur daudz ko devusi 34 gadus vecās krievietes pieredze – viņa 2016. gadā Riodežaneiro ieguva zeltu dubultspēlēs.

“Ja lielākas cerības tiek liktas tieši uz dubultspēlēm, tas vienspēļu mača laikā vairāk nomierina. Šādos apstākļos vienspēle var tikt spēlēta arī tikai prieka pēc. Līdz ar to nav spiediena. Tas īpaši izpaudās mača galotnē. Aļona trešajā setā bija priekšā ar 4-3, bija breikbumba, taču viņa vienkāršā situācijā kļūdījās. Tobrīd vajadzēja panākt 5-3. Pēc tam divus geimus Ostapenko zaudēja bezcerīgi, sāka nervozēt, bet pretiniece beigas nospēlēja brīvi un droši,” atgādina Rozentāls.

Zīmīgi, ka arī dubultspēlēs pēc pirmās kārtas pārvarēšanas Latvijas sportistēm nebūtu pretī stājies kāds no favorītu duetiem, jo pirmajā mačā zaudēja ar piekto numuru izliktās māsas Čanas no Taivānas.

“Domāju, mūsu meitenes dubultspēlē ļoti daudz iespaidoja zaudējumi vienspēlēs. Šis mačs notika vien pāris stundu pēc sāpīga zaudējuma vienspēlē – tādos brīžos ir ļoti slikts garastāvoklis. Uzreiz saņemties un maksimāli labi nospēlēt dubultspēli nav iespējams. Viņas nebija gatavas, un arī ticība bija zudusi. Galvā jau kaut kur sēž, ka vienspēlēs viss ir beidzies, bet tagad visa atbildība jāliek uz dubultspēli,” saka Rozentāls.

Redzot, kā vienspēļu pirmajā kārtā zaudē Bārtija un Breidija un dubultspēlēs taivānietes, Rozentālam bijusi cerība, ka mūsu tenisistes olimpiskajās spēlēs varētu pacīnīties par ceturtdaļfinālu.

“Pēc tam jau notikt varētu viskaut kas, jo būtu iegūts ritms un uzņemta forma. Tādos apstākļos var uzvarēt visus. Medaļas? Tiešām nezinu, bet tas būtu bijis fantastiski! Skaidrs, ka pirms turnīra bija grūti prognozēt, ka Sevastova otrajā kārtā uzvarētu Bārtiju, bet – tā kā Bārtija zaudēja – ceļš uz izšķirošajiem mačiem kļuva brīvāks. Tas pats dubultspēlē – otrajā kārtā būtu jāspēlē pret rumānietēm un būtu cerības tikt tālāk. Bet tāds ir šis turnīrs, visi var vinnēt visus. Līdz ar to ļoti daudz kas ir atkarīgs no psiholoģiskā stāvokļa,” akcentē eksperts. “Ja Ostapenko un Sevastova būtu uzvarējušas savas vienspēles, domāju, viņām panākums būtu arī dubultspēlē. Bet beigās viss bija rūgti pretēji.”

Rozentāls arī uzsver, ka segums olimpiskajā turnīrā nav vainojums, jo abas Latvijas vadošās tenisistes uz cietajiem kortiem ierasti spēlējušas gana labi.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums


, 2021-07-26 18:54, pirms 3 gadiem
Šī rubrika ir pārliecinoši stulbākā kāda manīta.
Pajoļi satiekās, atstāsta spēli un loģiskas lietas..
, 2021-07-26 19:01, pirms 3 gadiem
Savukārt par Ostapenko pirmās kārtas pretinieci Vesņinu eksperts uzsver, ka tur daudz ko devusi 34 gadus vecās krievietes pieredze – viņa 2016. gadā Riodežaneiro ieguva zeltu dubultspēlēs.

Kāda pieredze? EKSPERT? Kad savā milzu PIEREDZES karjerā tikai reizi spēlēts GrandSlam pusfinālā pirms 5 gadiem, pēdējais tituls pirms 4 gadiem, tad jau Ostapenko pieredze ir lielāka, vai domājat, ka pieredze nāk no 600+ spēlēm karjerā?
Šitiem pajoļiem ja zaudē vecākiem pretiniekiem, vienmēr ir PIEREDZE.
, 2021-07-26 19:24, pirms 3 gadiem
Šogad vairākas spēcīgas jau izlidojušas ārā. Man šķiet, ka ir divi varianti:
1. Zemapziņā sēž, ka priekš kam te mocīties, ja naudu nenopelnīšu un punktus nedabūšu, bet kārtīgi izbaudīt spēļu atmosfēru arī nevaru;
2. Zemapziņā sēž tas, ka tu pārstāvi valsti, nevis sevi, tāpēc izjūti lielāku atbildības sajūtu nekā ierasts, kas izraisa satraukumu. Sevišķi tad, ja esi viens no favorītiem vai viena no galvenajām valsts cerībām, kā tas ir mūsu gadījumā.
Domāju, ka mūsu meiteņu gadījumā bija otrais iemesls. Kas attiecas uz apstākļiem, tie visiem ir vienādi.
Redzēju šodien Igas spēli, meitene ļoti pārdzīvoja, zinot poļu patriotismu, iespējams, pārāk lielu atbildību izjuta, savukārt Kvitova turpretī spēlēja, godīgi sakot, pretīgi. Protams, no malas nevar 100% pateikt, bet neizskatījās, ka viņa baigi censtos.
, 2021-07-26 19:25, pirms 3 gadiem
evil11 rakstīja: Savukārt par Ostapenko pirmās kārtas pretinieci Vesņinu eksperts uzsver, ka tur daudz ko devusi 34 gadus vecās krievietes pieredze – viņa 2016. gadā Riodežaneiro ieguva zeltu dubultspēlēs.


Kāda pieredze? EKSPERT? Kad savā milzu PIEREDZES karjerā tikai reizi spēlēts GrandSlam pusfinālā pirms 5 gadiem, pēdējais tituls pirms 4 gadiem, tad jau Ostapenko pieredze ir lielāka, vai domājat, ka pieredze nāk no 600+ spēlēm karjerā?
Šitiem pajoļiem ja zaudē vecākiem pretiniekiem, vienmēr ir PIEREDZE.
Neņem ļaunā, bet Māris tevi tenisa mačā vinnētu tieši uz pieredzi

Es pateikšu, ko Māris domā, ja nebūtu vispārzināms un politkorekts: abas parādīja savas vājās vietas pa 100%. Seva ar savu purpināšanu pēkšņi un ne no kā ir nez cik spēles nolējusi. Un Ostijiai mierīga pretiniece mača izšķirošajā brīdī ir kā sarkana lupata bullim, sākas nervozēšana un beidzas pacietība, pazūd taimings un ieslēdzas auti.
, 2021-07-26 19:35, pirms 3 gadiem
plebejs rakstīja: Redzēju šodien Igas spēli, meitene ļoti pārdzīvoja, zinot poļu patriotismu, iespējams, pārāk lielu atbildību izjuta, savukārt Kvitova turpretī spēlēja, godīgi sakot, pretīgi. Protams, no malas nevar 100% pateikt, bet neizskatījās, ka viņa baigi censtos.
Igai nepaveicās, Paula ir nākamā top10 spēlētāja
Petra var šobrīd tik epizodiski būt labā formā, rangs atļāva braukt. Pēc daudziem Federācijas kausiem, īsti negribas ticēt par spēles atdošanu.
, 2021-07-26 19:40, pirms 3 gadiem
Liela vilšanās visiem. Cik viegli abas zaudēja otrajā kārtā liecina par mūsējo vājo spēli-neticami, bet fakts.
, 2021-07-26 19:50, pirms 3 gadiem
nicks rakstīja: Neņem ļaunā, bet Māris tevi tenisa mačā vinnētu tieši uz pieredzi

Es pateikšu, ko Māris domā, ja nebūtu vispārzināms un politkorekts: abas parādīja savas vājās vietas pa 100%. Seva ar savu purpināšanu pēkšņi un ne no kā ir nez cik spēles nolējusi. Un Ostijiai mierīga pretiniece mača izšķirošajā brīdī ir kā sarkana lupata bullim, sākas nervozēšana un beidzas pacietība, pazūd taimings un ieslēdzas auti.
Jā, jo man ir apmēram 30 treniņa tenisa mači, viņam gaun jau 500+, bet ja divi profesionāļi tiekās, kuri spēlē līdzīgos līmeņos jau gadus 5 vai vairāk, nedomāju ka pieredze ko maina. Psiholoģija jā, bet ne plika pieredze
Nav jau 17 gadīga Ostapenko
, 2021-07-26 20:40, pirms 3 gadiem
pag, a kur skaidrojums, Celmiņ?!
, 2021-07-26 21:16, pirms 3 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: pag, a kur skaidrojums, Celmiņ?!
Īstais skaidrojums būs no Bekera, Agasi un Samprasa drauga Deruma
, 2021-07-26 22:21, pirms 3 gadiem
Da nu nah
Vot viss skaidrojums
, 2021-07-27 08:13, pirms 3 gadiem
nicks rakstīja: Neņem ļaunā, bet Māris tevi tenisa mačā vinnētu tieši uz pieredzi

Es pateikšu, ko Māris domā, ja nebūtu vispārzināms un politkorekts: abas parādīja savas vājās vietas pa 100%. Seva ar savu purpināšanu pēkšņi un ne no kā ir nez cik spēles nolējusi. Un Ostijiai mierīga pretiniece mača izšķirošajā brīdī ir kā sarkana lupata bullim, sākas nervozēšana un beidzas pacietība, pazūd taimings un ieslēdzas auti.
Nu viņš taču prot spēlēt!!!!!
, 2021-07-27 09:49, pirms 3 gadiem
visas spēlēja vienādos apstākļos, favorītes zaudēja visās 3 spēlēs kā tūristes, skaidrojumi ir un būs, attaisnojumu- nē
, 2021-07-27 16:04, pirms 3 gadiem
Labālk pastāstiet kur Tokijā pazuda Latvijas slavenākais žurnālists-pedofils!
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).