Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Pļaviņš un Točs spēli ar čehiem neaizvadīs, Latvijas duetam piešķirta tehniskā uzvara

Pļaviņš un Točs spēli ar čehiem neaizvadīs, Latvijas duetam piešķirta tehniskā uzvara
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs šodien neaizvadīs savu pirmo spēli Tokijas olimpiskajās spēlēs. Latvijas duetam piešķirta tehniskā uzvara, vēsta portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija.

26. jūlijā Tokijas olimpiskās spēles turpināsies ar vairākiem Latvijas sportistu startiem un vairāku medaļu komplektu sadalīšanu. Spēle šodien bija ieplānota arī Latvijas pludmales volejbolistiem Mārtiņam Pļaviņam un Edgaram Točam. Lai gan oficiāli tā vēl nav atcelta pat brīdī, kad debijas spēli OS aizvada Latvijas dāmu duets Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, tā nenotiks, sākotnēji liecināja portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija. To vēlāk apstiprināja arī OS organizatori.

Jau ziņots, ka Čehijas pludmales volejbolistam Ondržejam Perušičam tika konstatēts Covid-19. Pozitīvas bijušas arī atkārtotās veiktās analīzes, tāpēc šodienas spēle atcelta un Latvijas duetam piešķirta tehniskā uzvara ar 2-0 (0:0, 0:0).

B apakšgrupas otrā spēle šodien notiks kā plānots. Tajā pasaules čempioni Vjačeslavs Krasiļņikovs un Oļegs Stojanovskis cīnīsies ar Meksikas pludmales volejbolistiem.

Lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs, grupā jāizcīna vismaz otrā vieta vai jābūt starp diviem labākajiem trešo vietu ieguvējiem. Pārējie četri trešo vietu īpašnieki 31. jūlijā aizvadīs "laimīgo zaudētāju" izslēgšanas maču, lai noskaidrotu vēl divas komandas, kas iekļūs 1.-2. augusta astotdaļfinālā. Ceturtdaļfināli notiks 3.-4. augustā, bet 5. datumā risināsies pusfināli. Sieviešu turnīrs noslēgsies 6. augustā, savukārt dienu vēlāk medaļas sadalīs vīrieši.

Latvijas pludmales volejbola dueta spēles B grupā

DienaLaiksSpēle
29. jūlijs11:00Pļaviņš/Točs (Latvija) - Krasilņikovs/Stojanovskis (ROC)
31. jūlijs09:00Pļaviņš/Točs (Latvija) - Gahiola/Rubio (Meksika)

, 2021-07-26 07:59, pirms 3 gadiem
Ja jau Čehi netiks uz otro spēli laukumā tad jau izredzes niecīgas tikt tālāk.
, 2021-07-26 08:04, pirms 3 gadiem
Malači, tiešām prieks par šo spēli! Pavisam droši varu apgalvot medāls būs!!! Pārliecinoša un skaista uzvara!

Protams joks, bet ceru ka tas nepatraucēs nākamai spēlei,un būš gatavi!
, 2021-07-26 09:05, pirms 3 gadiem
Es Domāju: rakstīja: Malači, tiešām prieks par šo spēli! Pavisam droši varu apgalvot medāls būs!!! Pārliecinoša un skaista uzvara!

Protams joks, bet ceru ka tas nepatraucēs nākamai spēlei,un būš gatavi!
Baigais jokdaris..
, 2021-07-26 09:17, pirms 3 gadiem
Cik liela ir tehniskā uzvara? Tomēr punktiem te var būt nozīme
, 2021-07-26 09:22, pirms 3 gadiem
Nu no divām spēlēm kāda ir jāuzvar, tad labi šanci tālāk!
, 2021-07-26 10:06, pirms 3 gadiem
sapnis rakstīja: Cik liela ir tehniskā uzvara? Tomēr punktiem te var būt nozīme
21:0; 21:0
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).