Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Šāvēja Rašmane kvalificējas Tokijas olimpiskajām spēlēm

Šāvēja Rašmane kvalificējas Tokijas olimpiskajām spēlēm
Agate Rašmane. Foto: Ruslans Antropovs, zz.lv

Latvijas Šaušanas federācija saņēmusi vēstuli no Starptautiskās Šaušanas sporta federācijas (ISSF) par to, ka Agate Rašmane (23) izcīnījusi ceļazīmi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Pasaules kausa posmā Indijā izcīnītie reitinga punkti dobelniecei ļāva pakāpties pasaules reitingā un izcīnīt ceļazīmi. Jaunākajā rangā Agate Rašmane ieņem devīto pozīciju šaušanā ar pneimatisko pistoli no 10 m distances, kā arī atrodas 15. vietā šaušanā ar mazkalibra pistoli no 25 m distances.

Kā jau ziņots, nupat aizvadītajā Pasaules kausa posmā Agate Rašmane bija ceturtā un sestā, ka arī duetā ar Lauri Strautmani ierindojās sestajā pozīcijā. 2019. gada Eiropas spēlēs kopā ar Strautmani ieguva sudrabu, savukārt 2014. gada pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs Rašmane izcīnīja bronzas godalgu pāriem.

Latvijas Šaušanas federācijas prezidents Raimonds Bergmanis: "Man ir patiess gandarījums saņemt šo oficiālo apstiprinājumu tieši Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālās asamblejas dienā, kā arī Latvijas Šaušanas federācijas 95. jubilejas priekšvakarā. Apzinoties milzīgos izaicinājumus, kuri ir jāpārvar sportistiem šajā sarežģītajā laikā, lai kvalificētos olimpiskajām spēlēm, saku paldies gan Agatei, gan viņas trenerim Vilnim Celmiņam un visai Agates komandai par ieguldīto darbu. Tas nozīmē, ka turpmākajos mēnešos ir jādara viss iespējamais, lai sportiste varētu maksimāli labi sagatavoties spēlēm. Turam īkšķus arī par pārējiem sportistiem, kas turpina cīņu par ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm Tokijā."

Viļņa Celmiņa audzēknei nākamais starts būs Eiropas čempionātā, kas no 20. maija līdz 6. jūnijam notiks Horvātijas pilsētā Osijekā.

Atgādinām, ka Latvijas slavenākais šāvējs ir deviņu olimpisko spēļu dalībnieks Afanasijs Kuzmins, kurš 1988. gadā kā PSRS pārstāvis ieguva zeltu, bet 1992. gada spēlēs zem Latvijas karoga izcīnīja sudraba medaļu. Viņa lielākie panākumi tika gūti šaušanā ar pistoli no 25 metriem. Londonas olimpiskajās spēlēs Kuzmins ieņēma 17. vietu ātršaušanā ar pistoli no 25 metriem, savukārt 2016. gada spēlēs Dainis Upelnieks stenda šaušanā ierindojās 14. pozīcijā. Jāatzīmē arī Boriss Timofejevs, kurš piedalījās trijās olimpiskajās spēlēs, tostarp 1996. gadā izcīnīja sesto vietu stenda šaušanā.

Izmantotie resursi:
issf-sports.org/competitions/worldranking
saufed.lv


, 2021-03-26 18:41, pirms 3 gadiem
Dobele rullē.
, 2021-03-26 18:43, pirms 3 gadiem
Kur Kuzmins?
, 2021-03-26 20:45, pirms 3 gadiem
Laba ziņa. Par Timofejevu autors laikam nav dzirdējis. Varēja jau pieminēt, ja par Kuzminu un Upelnieku atcerējās.
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).